Пробив! Бензинът – 2 лева! Но само на няколко места

Масовият А-95 поевтиня с още 3 стотинки за ден
14 ное 2018 15:30, Красимир Ангелов
89
Пробив! Бензинът – 2 лева! Но само на няколко места
Снимка: Pixels

И днес цените на горивата в страната продължават да падат, а на няколко бензиностанции в страната най-масовият бензин А 95 се продава на цена от 2 лева за литър, сочат данни от специализирания сайт fuelo.net.

Още по темата

Разбира се, тези цени са по-скоро единични случаи, но само за последното денонощие средната цена на бензина у нас е паднала с още 3 стотинки и вече е 2.20 за литър.

При дизела няма промяна и той остава на средна цена от 2.36 лева за литър.

Област Хасково остава с най-евтиното гориво, като А95 вече може да бъде закупен там за около 2.16 лева за литър, а а дизеловото гориво – за 2.32.

Според данните, само за последната седмица бензинът е поевтинял с над 13 стотинки за литър, а дизелът – с 2.

Според търговците тенденцията на спад на цените на този етап ще продължи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
22
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
На някой прави ли му впечатление, че разликата между дизела и бензина е вече 20 ст. При условие че акциза на дизела е с 6,5 ст. по малак от този на бензина и производствените разходи за дизел да по малки от тези на бензин. Но от друга страна потреблението на дизел е около 90 % от цялото потребление на течни горива- товарни автомобили, превози , производство. Това асо не е спекула и картел не знам какво е. Поевтинямането на горивата като се говори за бензин е лъжа и не се отразява на пазара.
37
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България има действаща ориенталска пазарна икономика. Трябва да се придържаме към нейните правила. Винаги трябва да се уточнява вида на пазарната икономика в България - ориенталска.
36
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То ако им повече запари под уядените *** и на левче ше го пуснат...
35
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе що лъжете като дърти ромчета бе. Никъде няма 2 лв нито бензин нито нафта в мутроландия. На очите ли си да вярвам или на вас. Тиражия съм и обикалям цяла България и Европа. Най евтината нафта е в Македония. 64 денара които се рвняват на 1.70 лв. за литър. Македонците внасят горивата от нефтохим Бургас. Много интересно защо при тях са толкова евтини хем са вносител. Ще ви кажа. Защото при тях нямат Тиква за министър и мутри собственици на бензиностанции.
34
0
 
36
 
! Отговори
Влади преди 5 години
На Марешки е 2,09 за бензин и 2,19 за дизел. Защо при него от 3 години цените са по-ниски? Нали ги скъсаха от проверки?На загуба, на загуба работел, ама и Рокфелер да беше, за три години да е фалирал. А не е...
33
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За хората като WTF, които грам не следят нищо. От години в България когато цената на нефта се качва, цените на горивата веднага скачат яко. Когато нефта поевтинява, цените на горивата остават дълго време същите (нефта бил купен на високите цени) и после евентуално малко поевтиняват, за да не бие толкова на очи, че намаление няма.
32
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И после ще ми говорите, че цените били такива заради пазарната икономика и нямало как да се намалят...ЛЪЖИ И ПАК ЛЪЖИ!!!!
31
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен: И заплатите си гласуваха депутатите. Било заложено мноого години насам. Не е нещо, което сега са решили. Та базовата заплата е вече 3519 лв. Да са ни честити! Сега ще разхвърлят и излишъка в хазната, те си го казаха официално. Ще си вземат бонуси. Пък ние ще плащаме КТБ, Заемите дето взеха за 20 години напред и всички мътни сделки от 25-30 години назад. Ай със здраве!
30
9
 
12
 
! Отговори
WTF преди 5 години
За хората, които грам не следят нищо и живеят в главата си, ще кажа само, че цената на петрола през последните 3 седмици загуби 30$ за барел(от над 80$ до малко над 50$ в момента). Напълно нормално е да започнат да падат цените. Но вие си мислете, че протеста постига нещо.
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност само двете най-големи вериги намаляват цената на бензина. Следващите пет по големина вериги не си намаляват цените на горивата си. Рано е да се радваме.
28
0
 
14
 
! Отговори
Германия преди 5 години
разлика в цените - 2 пътиразлика минималната работан заплата - в евро - 6 пъти
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия . разлики в цена на продукти -2 пътиразлика в минимална работна заплата - 6 пъти (смятам цените в ЕВРО)
26
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
постоянно чувам тази глупост,2 че който има кола е богат. Да ви питам - ако сте снабдител във фирма и трябва да да превозите 20 килограма с материали от София до пловдив за 2 часа, Пеш ли ще ги влачите или с колело?
25
0
 
9
 
! Отговори
Пинки преди 5 години
Предлагам случващото се в НС да се лайф стрийм-ва 24/7.
24
1
 
41
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
,И като спрът протестите цените нагоре с 30ст.
23
4
 
35
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 5 години
Пада, на Борето му е мил мандата!
22
21
 
6
 
! Отговори
българин преди 5 години
След няколко дни пускам котва и чак напролет ще подпалвам двигателя пак.Протестиращите са хора богати,всеки ден с коли се возят ,та да си му мислят. Оттук нататък съм пеш.
21
24
 
12
 
! Отговори
Шон преди 5 години
Няма смисъл от оставка, балъци! И други да дойдат пак ще е същото.
20
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво ! Най -накрая край на протестите !
19
1
 
20
 
! Отговори
Курьо потния преди 5 години
Да намалят цените на пещерската, гроздовата и кайлъшката казах!