Плевнелиев пак: Радев се държи като опозиционен лидер!

Президентът не вижда предпоставки за оставка на кабинета
15 ное 2018 10:30,
368
Плевнелиев пак: Радев се държи като опозиционен лидер!
Снимка: Кадър NOVA TV

"Президентът Радев в момента се държи като опозиционен лидер и донякъде като подбудител на протестите. Той подклажда напрежението, а не бива да прави това в ситуацията, в която се намира държавата", обяви Росен Плевнелиев, президент (2012 – 2017 г.).

Още по темата

Той бе категоричен, че не вижда предпоставки за оставка на правителството, но подчерта, че протестите на гражданите трябва да бъдат чути и институциите да се опитат да помогнат на недоволните.

"Не съм убеден дали не сме свидетели на геополитически сблъсък на българска територия и службите трябва много внимателно да проверят това. Не може коли с руски регистрационни номера да предвождат протестите. А Русия няма интерес от това България да прави стъпки напред към влизането си в Шенген", коментира Плевнелиев пред Нова тв.

Той изрази мнение, че премиерът губи от това, че не е взел бързо решение да поиска оставката на заместника си Валери Симеонов, след като той нарече майките на деца с увреждания: "Кресливи жени с уж болни деца".

"За подобни думи трябва да се носи отговорност. Пример за демократична култура е да си подадеш оставката в подобна ситуация", настоя Плевнелиев.

Той подчерта, че правителството на Борисов е постигнало не малко – проведе успешно европредседателство, сключи исторически договор за приятелство с Македония, а сега е на път да отвори вратите на страната ни към Еврозоната и Шенген, благодарение на позитивния доклад от ЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Расиме, веднага се скривай, мазен *** такъв.
5
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Резидента не става и Плевнята не става.
4
2
 
63
 
! Отговори
Уфф преди 5 години
КОЙ го интересува какво казва един агент на уса, който по невнимание и стечение на обстоятелствата беше назначен за президент?!
3
3
 
70
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
О БОЖЕ НА ТОЗИ ПАК ЛИ МУ ДАДОХА ДУМАТА??? НАЛИ ЩЕШЕ ДА ЗАМИНАВА ЗА АМЕРИКА?? И ДА НЕ СЕ ВРЪЩА ВЪОБЩЕ ТУКА ЗАЩОТО Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ.
2
6
 
33
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Наблюдавайки тази личност си давам сметка, че ние наистина сме сексисти. Смеем се на жените за женската солидарност, женското приятелство, женската злоба...А всъщност мъжката злоба и завист е в пъти по-голяма от женслата.
1
4
 
72
 
! Отговори
Един преди 5 години
А уж обеща, че ще си ходи при господарите в УСА, да си капитализира приказването тук. И ние се зарадвахме, че ще ни лиши от присъствието си. Но не би ...