Плевнелиев пак: Радев се държи като опозиционен лидер!

Президентът не вижда предпоставки за оставка на кабинета
15 ное 2018 10:30,
368
Плевнелиев пак: Радев се държи като опозиционен лидер!
Снимка: Кадър NOVA TV

"Президентът Радев в момента се държи като опозиционен лидер и донякъде като подбудител на протестите. Той подклажда напрежението, а не бива да прави това в ситуацията, в която се намира държавата", обяви Росен Плевнелиев, президент (2012 – 2017 г.).

Още по темата

Той бе категоричен, че не вижда предпоставки за оставка на правителството, но подчерта, че протестите на гражданите трябва да бъдат чути и институциите да се опитат да помогнат на недоволните.

"Не съм убеден дали не сме свидетели на геополитически сблъсък на българска територия и службите трябва много внимателно да проверят това. Не може коли с руски регистрационни номера да предвождат протестите. А Русия няма интерес от това България да прави стъпки напред към влизането си в Шенген", коментира Плевнелиев пред Нова тв.

Той изрази мнение, че премиерът губи от това, че не е взел бързо решение да поиска оставката на заместника си Валери Симеонов, след като той нарече майките на деца с увреждания: "Кресливи жени с уж болни деца".

"За подобни думи трябва да се носи отговорност. Пример за демократична култура е да си подадеш оставката в подобна ситуация", настоя Плевнелиев.

Той подчерта, че правителството на Борисов е постигнало не малко – проведе успешно европредседателство, сключи исторически договор за приятелство с Македония, а сега е на път да отвори вратите на страната ни към Еврозоната и Шенген, благодарение на позитивния доклад от ЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
27
 
7
 
! Отговори
Андрей Харизанов преди 5 години
Е какво толкова е направил Радев,че ви харесва тоооооооолкова много ?! НИЩО ! Е,щом и на нищото взехме да се радваме и да му ръкопляскаме - втасахме я ! Ами като ви е толкова мил и драг ... поканете си го в къщи,бре!
225
3
 
15
 
! Отговори
случаен преди 5 години
До Ти да видиш... 222Да си кажа Aмииииии кандидати много , краварските му господари , брюкселските му господари - не знам точно , не съм му виждал фиша за заплатата или хонорарите ПС - има вероятност да му идва отвътре , ама не може човек да е с толкова нисък интелект , просто не може . А и кой би се излагал постоянно така , никой не е толкова увреден .Трябва да има добра финансова причина !!!
224
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банов пак ли изпълзя? Нима забрави, че неговия шеф - Кратунко му заповядваше кога да им вето и кога да няма
223
6
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
дори Желю Жабата беше по-достоен президент от този
222
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Герберски шебекТази политическа дропла може да коментира само вагиналния мирис на Деса общата /жена му/. Също така и огромния брой на баджанаците си. --------------------Какъв прекрасер изказ - трудно постижим за средноинтелигентните хора. Да ти имам мисленето и речника - пълна трагедия. Гордей се със себе си. Прозираш мой човек, мнооого прозираш. Кой те учи, а? Да позная ли от три пъти!!!!!!!!!!!!!!!!
221
6
 
19
 
! Отговори
ss преди 5 години
тоз кой беше?
220
7
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Плевнелиев беше лансиран за министър на ГЕРБ от олигарха Прокопиев, който беше кадровикът на първото правителство на ГЕРБ и завършвайки курсове за министър председател в САЩ се готвеше да наследи Борисов в управлението. Плевнелиев е човек на Прокопиев. Тези офшорковци натресоха на българите фотоволтаиците, заради които сметките за ток на народа се увеличиха с 13 процента на времето. Поради тази причина по времето на Плевнелиев в знак на протест се самозапалиха шест достойни българи. Всъщност с това се изчерпва целият принос на прецедента за България и с това той ще остане в историята
219
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
а,и коментара сте ми батърдисали..Е,извинете,че ви създадох работа и наруших комфорта ви!
218
8
 
28
 
! Отговори
Цвента Ц преди 5 години
Най мразеният "президент" на България е джендъра плювньо-куклата на буда
217
10
 
32
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Радев е много класи над всички политици смешници, които съм виждал в БеГе.Завършил с отличие математическа гимназия, завършил с отличие военна академия в САЩ.Той не е случаен майстор кофражист, нито пожарникар, нито калинка с купена диплома от университета в Горно ***. Нито е бивш учител по физическо. Просто ще ви навре всичките кофражисти и охранители обратно в реалната икономика откъдето изпълзяхте.
216
10
 
25
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Признак за нисък интелект на Плювналиев е че има 8% доверие, но той не го осъзнава това, а се държи като световен ментор и глобален извор на мъдри мисли. Как може да хрумне на нормален човек да поучава Тръмп и да се държи като ментор с него. Други световни лидери ръководители на огромни икономики и народни маси не са си и помислили да се държат менторски с Тръмп. А нашия, президент на държава с население колкото малък град и доверие 10% (тогава) сяда да му дава акъл.Колко трябва да си ***?
215
7
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Плевнелиев: "Аз съм кукла на конц-и-И-и-И-и-И-и-и-и-и-и-и!...." (Така пееше Маргарита Радинска едно време)
214
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този който е изоставил семейство с деца заради любовницата си е льотчика Радев. Уж военен, човек с морал и ценностна система, бля бля! Обикновен червен каскет избран в Кримъл!
213
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЕй *** - много питаш бе. Ами купи си и ти една къща в Гърция. Сигурно си умен, способен, работлив и имотен. Какъв ти е проблема злобар такъв?
212
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пипи дългото чорапчеЧехльо - да, много му отива на радев нали ??? Любовницата го е строила в две редици. Ха-ха-ха
211
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Румен Радев му плащаме 11 бона, а той работи за чужда държава
210
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен бившия президент не ми пречи, обаче оня радеффф е голяма мъка
209
6
 
13
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
До Анонимен 206 Кой плаща на Плевнелиев да дрънка глупости и колко? Я поясни на нас простолюдието.
208
8
 
21
 
! Отговори
Haffen die Warheit преди 5 години
ако нещо изглежда като плъх, мирише като плъх, храчи като плъх, каква е вероятността то да не е плъх, а бивш президент?
207
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП управлява и повишава цената на ГО и данъцитеНещо да е вярно?