Протестът на майките – до приемане оставката на Симеонов

Те се разграничиха от всякакви политически искания
Обновена: 17 ное 2018 10:26 | 17 ное 2018 10:00, Елка Василева
150
Протестът на майките – до приемане оставката на Симеонов
Снимка: архив, Булфото

Протестиращите майки на деца с увреждания заявиха пред журналисти, че протестите им продължават до гласуването на оставката на вицепремиера Валери Симеонов в Народното събрание. Те заявиха това на брифинг по темата след вчерашната оставка на Симеонов.

Майките отново припомниха, че протестът е бил с едно единствено искане - оставката на вицепремиера и е провокиран от обидните думи на Симеонов към тях. Според тях някои политически формации са се опитали да опорочат протеста им, предаде БТА.

Още по темата

Майките за пореден път се разграничиха от всякакви политически искания и заявиха, че са били на улицата само в името на децата си, а децата по думите им "не се продават".

Майките приемат оставката на Валери Симеонов като крачка към едно ново обществено разбиране, че политиците нямат право да се подиграват с хората и ако го правят, трябва да понесат отговорност за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протеста за подобряване на условията на инвалидите и на децата с увеждания се превърна в протест срещу Симеонов. Исканията за подобряване на условията останаха на заден план. По-важно е да се увеличат социалните асистенти за инвалиди и деца с увреждания и също да се увеличат помощите на тази група хора отколкото свалянето на Симеонов.
40
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво г-н Симеонов Вие сте следващият премиер друГите гейчовци по върховете много им хлабав бюзюка да кажат истината, колкото и да е горчива и ходят само да целуват чджди дупета на Изток и на Запад
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринътКо :)))))
38
5
 
18
 
! Отговори
Ная преди 5 години
За първи път от 29 години имам усещането, че управляващите започват да потягат държавата - справиха се с миграционния натиск, отхвърлиха пагубната *** идеология, отказвайки се от Истамбулската конвенция, излязоха с решение да не подписват пакта на ООН за миграцията и подгониха някои фигури, отговорни за обедняванането на всички нас. Очевидно има кръгове вътре и извън страната, които желаят да видят България провалена държава. Вероятно бленуват за втори 9 септември.
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дементиралите тролочета на БСП са се активизирали яко гледам :) честно нямам търпение Нинова да дойде на власт само и само да ви гледам сеира :)))
36
2
 
3
 
! Отговори
Кво става преди 5 години
че не разбрах...
35
2
 
10
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 33. Те се дистанцират, но БСП не се дистанцира от тях и яха исканията им с организиране на допълнителни протести с искане за оставка. Да, когато има искания, те трябва да бъдат конкретни и ясни, а не просто оставка на цялото правителство. Това е лесно, дават оставката, отиват си и край, нито отговорност носят, нито нищо, прибират кой каквото крал и си живеят живота. Трябва отговорните лица и институции да бъдат принуждавани да си вършат работата, сега, веднага. Не оставка и проблема остава.
34
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това, че взимаш 500 лева си е изцяло твой проблем. Явно толкова можеш но поне имаш право и явно възможност да работиш. Те нямат."А че в държава където 80% от населението работи за МРЗ, майките да взимат 2хМРЗ обезщетение и да реват за повече е просто възмущаващо. Ама трябва да си учил икономика, за да го разбереш - поне завършен 1-ви курс...Ама то глyпака като види чужди пари се озверява и побеснява - вечно правило. От 10 кладенеца вода ще донесе, да те убеди, че трябва да ги вземе.
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 35Прoста като теб. За майките няма значение с кой ще се съберат стига исканията им да видят бял свят както трябва да бъде с всеки един протест. Да не мислиш, че БСП са по-различни от ГЕРБ? Всичките са едни и същи. Работата е да има реални резултати сега.
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора когато протестирате искайте конкретни неща които да станат максимано бързо. Няма значение кой е на власт всичките са един дол дренки. Искайте нещата СЕГА не след година две.
31
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е много проста, т.н. майки са инструмент на БСП и т.н. Президент др. Радев за сваляне на правителството. И въобще не е целта да дойдат БСП на власт, а Радев да направи служебно правителство и да направи завой към Русия. Такива глупави протести за всичко не може да има. Това всичко е организирано от товарищ Решетников генерал от КГБ и пръв приятел на др. Радев и др. Нинова. За известно време хората се заблудиха, но вече всичко си дойде на мястото. Май Валери Симеонов ще излезе прав.
30
3
 
24
 
! Отговори
някой преди 5 години
Протестът на майките е едностранчив.Защо не искаха цялостно преразглеждане на отпускането на инвалидни пенсии, защото в пресата беше изнесен фактът, че има села с 99% инвалиди?Защото ако се отсеят фалшивите инвалиди, то ще има достатъчно средства за истинските такива.Иначе, да, съчувствам на тези майки, никак не им е лек животът.
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SharkНе го одобряват защото те не искат оставка на цялото правителство защото едни нови избори и нов парламент само удължава срока на техните искания. Това е и нещо кеото българина не може да разбере. По-добре е да се иска нещо конкретно което да бъде направено сега, а не оставка, нови избори и я стане я не. Губи се страшно много време. Майките го разбират това и за това се дистанцират от такива протести.
28
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ?????Продължават докато не бъде гласувана окончателно. Не знам кое не ти е ясно...
27
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерката е българският Путин мъж на място представете си ги тия 150 кила майки под прозорците на Кремъл веднага ще ги турят на мястото им.
26
5
 
18
 
! Отговори
????? преди 5 години
Подадена оставка. Приета. "Продължаваме да протестираме". ?????? Нещо много сбъркано има в тези хора. Пак се намериха хора, които обърнаха внимание, приеха исканията им, отпуснаха се пари, подаде остава човека който не виждам смисъл да коментирам и .....протеста продължава??? Освен ние останалите да почнем да протестираме, че всяка вечер ни пречите да се приберем. Искахте оставката му, подаде я. Айде малко да ни оставите обикновените хора да работим, защото тези пари са част и от нашите данъци
25
1
 
21
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Прави ми впечатление, че все повече хора не одобряват протеста на майките. И това се случи защото те позволиха протеста им да бъде яхнат от БСП и започнаха с призиви за оставка на правителството. Оставка на ГЕРБ сега означава нови избори, нови пари, и същия изборен резултат, т.е. или запазване на ГЕРБ (за 3-ти път), или избиране на БСП, което по същество е същото. И БСП няма да им даде повече пари за болните деца. Когато БСП бяха на власт какво направиха за болните им деца?!
24
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26Това, че взимаш 500 лева си е изцяло твой проблем. Явно толкова можеш но поне имаш право и явно възможност да работиш. Те нямат. Ама трябва малко мозък за да го разбере човек.
23
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не трябваше да се приемат условията на тези *** майки, всички искат още пари, и пенсионери и слепи и т.н. Какво им е по специалното на тези, че всички ние ще им плащаме сметката? Да не би хората взимащи 500лв да са по неоправдани от тези *** майки?
22
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Валерка на всички е ясно, че тия са платени отнякъде това ое нарича изнудване само меки китки и *** позволяват 20 майки да сучат на малкия си пръст цялата държава. Ако майките искат да постигнат нещо могат да го правят по съдебен път, а не да врякат под нечий прозорец.