Полицията за протеста: Без тежки инциденти, но има задържани

В момента продължават протестите във Велико Търново и Бургас
Обновена: 18 ное 2018 19:12 | 18 ное 2018 19:05, Красимир Ангелов
199
Полицията за протеста: Без тежки инциденти, но има задържани
Снимка: БТА

Към настоящия момент няма сериозни инциденти на протестите в страната, но има задържани лица, обяви директорът на Главна дирекция "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски по време на брифинг в столицата.

Още по темата
"Към настоящия момент продължават протестите във Велико Търново, Бургас, Каварна. Нямаме сериозни инциденти, не са допуснати сериозни нарушавания на обществения ред. На някои пътни участъци и магистрали бяха допуснати съвсем кратковременни запушвания на пътните артерии, но след преговори с протестиращите те бяха освободени", посочи Терзийски.

По думите му най-дълго запушване на пътя е било осъществено в района на ГКПП "Кулата". След предприемане на съответните полицейски действия, беше освободен пътят“, каза гл. комисар Терзийски, цитиран от "Фокус".

По думите му продължават протестите и към този час, но с много по-нисък интензитет.

"Към настоящия момент има задържани 4-5 лица. Най-сериозният е в СДВР", каза още директорът на ГД "Национална полиция".

Става въпрос за дрифтиране по време на протеста, за което е задържан 20-годишен младеж, образувано е бързо полицейско производство за хулиганство. Директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов уточни, че заради действията на младия мъж е имало реална опасност да бъдат наранени случайно граждани и полицаи. Лицето е 98-ти набор, младо момче, криминално проявен. Образувано е бързо полицейско производство за хулиганство, обясни ст. комисар Иванов.

На въпрос дали тази вечер ще бъде блокирана магистрала "Люлин", комисар Христо Терзийски уточни, че е имало две групи граждани от Перник. "Бяха на пл. "Кн. Александър I Батенберг" около 50-60 човека, които имат намерение да направят протестни действия в района на пътен възел “Драгичево“, но ние имаме достатъчно сили, така че да не допуснем запушването. В момента е доста сериозен трафикът от провинцията към София“, допълни още гл. комисар Терзийски.

Протестът в столицата продължи близо 3 часа. Междувременно за поредна вечер пред Министерския съвет се събраха и майки на деца с увреждания. Както е известно, те обявиха, че ще продължат протестните си действия, макар и без да блокират пътища, до приемането на оставката на Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е най-демократичната държава в света - хората си протестират навсякъде, всеки е недоволен от нещо - въздух, горива, пенсии, околна среда, заплати.Очертава се "Зимата на нашето недоволство" по Стайнбек.
62
2
 
11
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Това е целта!Едните балъци да си мислят,че ГЕРБ са десни,а другите балъци да си мислят,че БСП като дойде ще се върне времето на бай Тошо!Това им трябва,а те и двете партии са БКП!!!БКП!БКП!Ама трябва да скочи народа и утре оставка и пак те на власт!Робски народ е това!РОБСКИ!!!
61
3
 
3
 
! Отговори
Социалист преди 5 години
ГЕРБ да подадат оставка и БСП като дойде няма да краде и парите спестени от некрадене правителството на БСП ще превежда по сметките на фирмите да ги дават като надбавки към заплатите и така ще се повишат доходите!
60
7
 
5
 
! Отговори
СМЪРТ НА ГЕРБ преди 5 години
..ЗАЩОТО ГЛЕДАТ В ПАРИТЕ НА др.НИНОВА , ЗА ПРОДАЖБАТА НА "ТЕХНОЕКСПОРТА"!..ЗАЩОТО , СЕ СГОВАРЯ С ПРЕЗИДЕНТА ЗА СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО , ПО ИНСТРУКЦИИ ОТ ген.РЕШЕТНИКОВ!..ЗАЩОТО "ВИЗИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ" --ВИЗИРА БЪЛГАРИЯ , КАТО ЕВРАЗИЙСКА РЕПУБЛИКА НА РУСИЯ!
59
8
 
5
 
! Отговори
не съм оптимист преди 5 години
Правителството на червения Орешарски падна след близо 400 ежедневни големи поредни протеста в центъра на София срещу коалицията на БСП и ДПС. Така, че не съм оптимист , защото тези протести са рехави и им остават поне още 390 дни да протестират...
58
5
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПРОТЕСТИТЕ ТРЯБВА ДА СА ЗА ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЯВНО Е, ЧЕ БОРИСОВ НЕ МУ ПУКА И ПРОДЪЛЖАВА ДА НИ МАЧКА!МАФИЯТА И ГЕРБ ЕООД СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО!ГЕРБ Е ПАДНАЛ ПОД 25% РЕАЛНИ И ЗАТОВА БОРИСОВ НЕ ЖЕЛАЕ ДА ДАДЕ ОСТАВКА ЩОТО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА Е НА ВЛАСТ НИКОГА!БОРИСОВ ПРИКЛЮЧИ С УПРАВЛЕНИЕТО НО ЩЕ НИ ДООКРАДЕ С ТРЕТИЯ СИ МАНДАТ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО!
57
12
 
6
 
! Отговори
Млад социалист преди 5 години
Предлагам ГЕРБ да подаде оставка и да изберем БСП които да въведат поргесивен данък както е на Запад при капитализна където от среднага заплата там вече се плащат 40-50% данъци и осигуровки и тук да стане така - тези които са на 2000-3000 хил да плащат по 40-50% данък и осигуровки и парите да се прерасрпеделят на тези с ниски заплати, така е най-справедливо както е на запад при капитализма, капитализма е социалаен, и заплатите ще се балансира около 1000-1500, който е бил на 500 ще взима 900.
56
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това протести ли са къде са хората излезнали на протест в големите градове в софия един фаитон хора в пловдив един фаитон хора евала на варна петрич благоевград свиленград там показаха че са истински българи които искат промяната
55
2
 
9
 
! Отговори
Народът преди 5 години
Дигни мерезето на 1500 бе, дигни мерезето на 1500 бе, дигни го бе!
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тез българи що са такива aмчъкaзлии, няма протест АК47 в ръката трябва.
53
3
 
9
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА, преди 5 години
СМЪРТ НА ГЕРБ....ГДЕТО , ДАВА НА ПРОКУРОР Е.ЙОНЧЕВА , ЗА ПРАНЕ НА ПАРИТЕ ОТ ОФШОРКАТА НА ЦВ.ВАСИЛЕВ ОТ КТБ!ЕЙ , НЕ ОСТАВЯТ НА ХОРАТА , ПОНЕ МАЛКО "ДАЛАВЕРА" , БЕ....!!!!ЩО ТАКА ,БЕ ГЕРБЕРИИИИИИ.....??!
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много крадци на пари от еврофондове има, и още много предатели, мафиоти и олигарси за затворите има!!!Цацаров да не спои, ами да свърши малко работа!!!
51
4
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
а када йе наша Тиква?На екскурзионно летуванье?...Ех,земьо бугарска,тиква да бъде сада човяк за теб..
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Д-р Петър Москов, който натрови много БГ-деца с турските ваксини с живак...........кога ще го видим в затвора..............тая демократична гадина???
49
1
 
10
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
"МАЧКАЛИ ИМ БИЗНЕСА ".....ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ВЕЧЕ ДА СИ УКРИВАТ ДОХОДИТЕ И ТРЕБВА ДА ПЛАЩАТ НА РАБОТНИЦИТИ , НОРМАЛНИ ЗАПЛАТИ И ЗАСТРАХОВКИ!АМА , КАК БЕ ...??!!ГЕРБ СА ВИНОВНИ ЗА ТОВА!!!
48
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лукойл имат руски анклав аколо завода с руско пристанище охранявано от въоръжени руснаци. Утре ще кажат Бургас е руски.Кой го подари без пари?
47
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъртата вещица с кривата уста Меглена Кунева, която служи на френското лоби .............унищожителката на БГ-енергетика..................кога ще я видим в затвора??
46
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време да се събуди народа.Не може повече да продължава тази мизерия в държавата!!!!!!!!!
45
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У леву и успех!
44
2
 
13
 
! Отговори
До бай ти Спиро преди 5 години
Не обиждай активните млади хора в България,щото и те като си грабнат куфарите и бай ти Спиро ще чака да му падне тавана на пенсията...ама друг път...