Ад и Рай: Митрополит Николай пред миряните – класа и лукс!

Митрополитът в снимки пред катедралата "Александър Невски"
23 ное 2018 18:15, Александър Попов
111

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На 23 ноември православната църква почита паметта на Александър Невски. Днес празнуват всички, носещи имената Александър и Александра, но акцентът ще падне върху един Николай – Пловдивският митрополит Николай.

Той ще празнува имен ден след по-малко от две седмици, но пък в днешния ден той изпъкна и демонстрира пред миряните класа, лукс и технологичен напредък.

Митрополитът влезе в полезрението на обществото като любител на скъпите вещи преди повече от 5 години, когато акцентът падна върху златния му Ролекс - мечтата на борците от средата на 90-те.

"Аз разбрах, че този часовник представлява изкушение и съблазън, не толкова за обикновените хора, колкото за журналистите и за медиите, които го обявиха на доста висока цена", коментира тогава митрополита и допълни крилато: "По-добре без Ролекс в рая, отколкото с Ролекс в ада".

Той дари часовника на църковното настоятелство при храма "Св. Марина", за да бъде продаден и със средствата да се покрият следващите сметки за ток.

Тогава отчето преодоля съблазънта (в очите на медиите), но видимо няма намерение да се лиши от всички земни блага.

На паветата пред Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" днес дядо Николай акостира с черен "Мерцедес", в който екстрите надвишават десетократно 10-те Божий заповеди.

Преди години църквата анатемоса концерта на Мадона в София, но пък Николай и Мадона си приличат - използват една и съща марка смартфон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
10
 
16
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
На паветата пред Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" днес дядо Николай акостира с черен "Мерцедес", в който екстрите надвишават десетократно 10-те Божий заповеди. Жирналистът съзнава ли какво е написал?
4
2
 
30
 
! Отговори
Готино преди 5 години
Срам!!!
3
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще гори в ада сатаната го очаква няма измъкване, когато си си продал душата за иманета и власт на земята.
2
3
 
11
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
O father O satan O sun!
1
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не митрополит, а мУтрополит.