Децата, свидетели на тормоз, се превръщат в насилници

1 милион българки са подложени на домашно насилие
25 ное 2018 11:48, Нели Христова
29
Децата, свидетели на тормоз, се превръщат в насилници
Снимка: Pixabay

25 ноември е Международният ден за борба с насилието над жени. У нас, за 10 месеца са убити 28 жени и 3 деца. Всички те – жертви на домашно насилие.

1 милион българки са жертва на тормоз у дома.Статистиката от международни организации показва, че почти всяка трета жена е подложена на домашно насилие. Това заяви  Гергана Куцева от Български фонд за жените.

"Профилите на насилниците и жертвите е много трудно да бъдат обяснени, защото противно на разпространените стереотипи, те не са свързани с образованието или с материалното положение на хората. Насилието е разпространено на всички нива”, обясни тя пред bTV.

Още по темата

Според нея, ако децата са свидетели на насилие в дома си, това със сигурност ще даде отражение, когато пораснат. 50% от момиченцата, които са наблюдавали сцени на тормоз се превръщат в жертви, а момченцата – в насилници.

Организацията на Куцева се бори за превенция на насилието. Според нея държавата не е поела цялостен ангажимент за справяне с проблема. Няма координационен механизъм, в който полиция, прокуратура, доставчици на социални услуги да се погрижат за жертвата, констатира тя.

Куцева беше категорична, че е необходимо разкриването на кризисни консултативни центрове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България отново откриваме топлата вода с огромно закъснение...
21
3
 
2
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Оф, не се спряхте!
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрях на Е 79 широкота магистрала в най десната лента при Ботевград, за помалко от минута. Да ударя стопа и тръгне светлината. В това време получих предложение за секс от две жени. Отсазах и получих два удара по врата.
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ЕС. Местата за общи жени са защитени със закон. И там няма насилие върху тия жени.
18
6
 
5
 
! Отговори
lelka преди 5 години
Продължава облъчването на населението със злите мъже и горките жени. Тая жена ли, че да не я обидя на пол, да обясни как така са решили че 1 млн жени са насилвани. След това да изясни тя насилвана ли е, че да води такива битки. Или да се проучи как е създадена тая фондация ли е организаия ли е. С чии средства. И защо например тия средства не отиват за подпомагане на насилените жени, Или сега трябва да се отделят от бюджета средства за нейната фондация. Все ей такива практични въпроси, без отгово
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой мъж не иска жена му да е обща. За общите жени си има специални места за тая услуга.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То е нормално. Като е беден бащата, как да е богато детето. Другия вариянт е криминален.
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко може да е от бедност и ограничен живот. Затова сигурно става така. Нямаме опции да избираме.
14
3
 
4
 
! Отговори
на 16 преди 5 години
ЗАЩОТО ИМА ТАКИВА КАТО ТЕБ - ЕЛЕМЕНТАРНИ, ПЪРВИЧНИ И БЕЗХАБЕРНИ.
13
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва ли една жена да понася отсъствието на мъжа си, заради манипулативна си скучаеща майка?Отсъствието на съпруга в този случай, незаинтересоваността му от децата му, не е ли насилие върху съпругата?Това споделят много жени в интелектуалните среди.
12
10
 
8
 
! Отговори
Баланс преди 5 години
Ако жените са толкова добри и безгрешни. Защо си качват гли снимки в фейсбук. Мъжът не харесва това. Тя трябва да е лоялна и да слуша мъжа си. Като мъжа и каже да се прибере в Еди колко си часа тя трябва да се прибере. Защото забави ли се мъжът и ще се съмнява че нещо не е наред. И после ще я разследва къде ходи и по телефона ще и рови. Така е доверие и лоялност. Баланс между мъж и жена. Ако баланса се разруши край.
11
11
 
4
 
! Отговори
ДО БАУ преди 5 години
Жена без БОЙ физическо насилие няма как да бъде наказана...Как може да накажеш нещо което няма сърце и чувства ?? Няма как..Жената е като магарето,само от бой разбира
10
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А колко милиона са мъжете които са тормозени от неверните си лъжливи жени ,някой знае ли ?
9
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето майки още от рано манипулира мъжете си с децата , като ги отчуждават. После минават и към обществото.
8
12
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Трябва ли да търпя всякакви гаври от страна на жените, само защото съм мъж?
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
масово явление е майките да отчужддават децата си ,като по този начин упражняват психическо наасилие над тях,това е прикрито насилие на което никой не обръща внимание ,кой ще се погрижи за децата
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Баща92% от българките
5
3
 
12
 
! Отговори
Бау преди 5 години
до VvvГоворим за коренно различни неща... Изнервила те била жена ти ? Какво очакваш, да влезе в затвора ли ? Еми изнерви я и ти. Тук говорим за физически тормоз. За побой и т.н. Така наказват някой мъже жена си като ги изнерви. Така им е най-лесно. Тя не може да се защити и това ги кара да се чувстват силни и велики. Има си начини и без бой да я накажеш, при нужда. Ама когато си глупав е трудно.
4
5
 
6
 
! Отговори
Vvv преди 5 години
Защо се пише и коментира само насилието над жени?! Вие знаете ли, че в голяма част от случаите, мъже са жертва на насилие, най-вече психическо, разбира се. Защо се подценява този факт, който би могъл да доведе до още по-големи проблеми в бъдеще.
3
4
 
9
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Глупавия човечец обича да си бие жената, когато е нещастен. Как може да се опитвате да му го отнемете? Не ви е срам! Голям праз, че ще си повреди децата. Той толкова напред не може да мисли...