МС одобри милиони за самолетите МиГ-29 и Су-25

Парите отиват за ремонти и поддържане на летателна годност
106
МС одобри милиони за самолетите МиГ-29 и Су-25
Снимка: архив, БулФото

Министерският съвет одобри пари за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29 и за възстановяване на тази на Су-25.

Още по темата

По първия проект става дума за не по-малко от 8 самолета с цена до 81 294 416 млн. лв. без ДДС.

Предвижда се проектът да се реализира до края на 2020 г. Необходимите средства за сключване на договори през 2018 г. са в размер на 71 739 959 лв., от които в бюджета на Министерството на отбраната са предвидени 26 000 000 лв.

Затова днес правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на ведомството за 2018 г. в размер до 45 739 959 лв. Средствата са за сключване на договори за осигуряване на летателната годност на самолети МиГ-29 по рамково споразумение с AO "РСК "МиГ".

За възстановяване на летателната годност на самолетите Су-25 необходимите средства са до 99 012 000 лв. с ДДС (82 510 000 лв. без ДДС). Тези допълнителни разходи са одобрени за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2018 г.

Целта е да се запазят отбранителните способности до придобиване на нов боен самолет, както и изпълнение на задачата по Air Policing в единната интегрирана система за ПВО на НАТО.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да бяха купили с тези пари някой друг втора ръка ф16 да се учат докато купим новите
66
0
 
3
 
! Отговори
феродото преди 5 години
народа умира от глад и бедност те хвърлят милиони за хвърчащи тенекии да не скършат хатъра на каракопанара
65
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България в НАТО?
64
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Дървен философкатегорично!!!Трагедията е,че СЛУГИНАЖА,...знаете му името,няма нито идея,нито сили,нито интелектуалния капацитет да формулира военната стратегия на България.В тракаталницата му е само "Ние сме член на нато",и.."Каквото кажат големите началници"..България НЯМА ВОЕННА ДОКТРИНА!!!!!!!!!...Тя се е поставила в услуга на НАТО и смахнатите му мераци.Това е ПАГУБНО!!!!
63
1
 
6
 
! Отговори
Дървен философ преди 5 години
По добре ПВО,отколкото самолети,по евтино за подръжка и обучение на летци.
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе ревете не ревете, русия ще прави самолетите,всичко останало е словоблудство антируско. Малко въпросче, ако ви се скапе мерцедеса от къде бихте предпочели сервизни техници, Щутгарт или Истанбул, или с какви резервни части, Джърмани или Тюркие....
61
0
 
3
 
! Отговори
до 83 преди 5 години
нещо се бъркаш , ако беше вярно това което си избръщолевил сега щеше да поздравяваш меркел с хайл Меркел ...
60
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
83..Нищо не си " бил" Не се заблуждавай! Русия и сама може срещу всички! В защита разбира се.Тя не напада! Но нападнат ли я.Гони до дупка! Има и ресурса и куража да го прави!-:) Хайде оди да спиш вече!
59
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 67...Русия дрънка оръжие! Нали така я обвиняват? Ами.Дрънка го.Ьащото утре.Пак сама.Да може да разчита на себе си!-:)
58
1
 
6
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
Шкембе воевода - кръстникът на паспортната мафия. Натрупал милиони от продажба на паспорти на престъпници от цял свят.Алчен , ненаситен и неадекватен (даже не знае една каска как да сложи).При толкова завъртени пари НЯМА как да не е бръкнал в кацата с меда.При корупцията , корумпираният винаги най-много печели от най-лошата сделка.За това нямам съмнения ,че това е възможно най-грешното решение от което Шкемби ще се налапа най-много.
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не си изхвърля старите обувки, когато няма възможност да си купи нови! Просто ги дава на обущаря да ги поправи.
56
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Пацuсладък,да си *** не е престъпление!..Така че няма да идеш на съд заради СЪЩНОСТТА си.Но пък спокойно можеш да се излагаш тука....
55
3
 
4
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Най сетне започнаха да мислят
54
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе като са толкова хубави тези руски самолети защо не ги продадем? Ако са толкова хубави колкото се твърди ще има много желаещи да ги купят, нали така? С парите от всичките да купим няколко нови от лошите американски.
53
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците така ще ги ремонтират тези руски щайги, че наложи ли се да воюваме срещу тях(то няма реално и срещу кого другиго защото сме заобиколени само от съюзници с изключение на Сърбия) ще почнат да падат сами. Напълно излишно харчене на пари които нямаме.
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога Плевнелиев ще върне парите от полската далавера?! Днес бг, ставате смешно с тези модерации. Вече на китайски ли трябва да пишем!
51
3
 
2
 
! Отговори
гого преди 5 години
с ремонта на тези общо 15 тина самолета , ще има да си чакате ефовете.....16,17 или квито ги дадат...
50
8
 
5
 
! Отговори
питащ преди 5 години
може ли някой да ми обясни за какво въобще са ни самолети - срещу кого ще се бием ????турция - огромна сила, братя по оръжие в нато, румъния-също братя в нато-90хил.армия /нашта 35хил/, гърция-братя в нато, сърбия-няма да посмее щото сме в нато, македония-смешно!!!Е, освен за престиж и комисионни - ЗА КАКВО СА НИ САМОЛЕТИ ?!
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А комисионната колко е и в чий джоб влезе?
48
1
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
А пари за пенсионерите няма.