Глас от ГЕРБ: Най-добрият възможен бюджет!

Най-много средства отиват за образование и социални дейности
Обновена: 29 ное 2018 22:50 | 29 ное 2018 22:50, Екип на Bulgaria On Air
31

Депутатите окончателно приеха Закона за държавния бюджет. След близо 10 часа дебати днес, най-накрая държавните финанси за догодина са ясни. Не бяха нанесени никакви корекции на текстровете, предложени от Министерския съвет.

В заключение финансовият министър Владислав Горанов заяви, че дебатът е бил по същество и е оптимистично настроен за изпълнението на Бюджет 2019. Той благодари на партиите, които са подкрепили текстовете, и на тези, които са имали алтернативно виждане.

"Приетият бюджет беше най-добрият възможен. Имаше сериозен дебат и много предложения. Най-важното обаче е, че все пак успяхме да вземем разумни решения", коментира пред Bulgaria ON AIR заместник-председателят на Бюджетната комисия Евгения Ангелова.

Тя отбеляза, че най-много пари ще бъдат отделени за приоритетите, които управляващите налагат, и за които се говори от няколко месеца насам. А именно - образование, социалната сфера и отбраната.

"Това, което трябва да постигнем за отбраната, са 2% от БВП на страната ни. Предвидено е да има и повече средства за модернизация на армията, тъй като сме длъжни да изпълним и някои задължения към Европейския съюз", каза Ангелова.

Предвидени са 39 млн. лева за увеличение на индивидуалните основни работни заплати на непедагогически персонал и съответните разходи за осигурителните им вноски за сметка на работодателя.

Анексът предвижда промяна и при назначаването на психолози, педагогически съветници или социални работници. 1 щатна бройка ще се разкрива при над 350 ученици в училище, а не както досега при над 400 ученици, а 2 щатни бройки – при над 800 ученици, досега това се правеше при над 900 ученици в училище.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко от герп е отроваза българите .
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко от герпроваза българите .
21
0
 
0
 
! Отговори
Спиро Киров преди 5 години
2 заплати във Варна по 600 лв = 1200 лв.2 деца да пътуват за училище и 2 родители работеши пътуват до работа= 8 качвания на ден в градски транспорт = 8 лв. 22 дни по 8 лв = 176 лв. само за пътниПриятна вечер
20
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-19, а герберите какви са бе ***,любимеца ти,най-млад комунист,цецко шофьор в дс,цецка-цъфнал герб-партийна сикритарка,деси плевнелиев комсомолски,още да ти ги изреждам ли.
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До BBKИ като заровим герберите,какво,ти ли ,комунисте, ще дойдеш да ме управляваш??? Та ти не си донесъл и една стотинка за държавата ! Само си прахосвал и си докарвал фалит и мизерия !!!!!! И ти си за заравяне,комунисте!!!!
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом ГЕРБ го казват трябва да е някаква страшна българоубийствена гадост този бюджет...
17
4
 
14
 
! Отговори
До 16 за 2007 преди 5 години
Подкрепям мнението ти. През 2007г. ни управляваше Станишев и аз виждах светлина в тунела след 97г., когато беше Костов. Царят доведе Бойко и той от охранител стана премиер. Сега и царят реве, защото Бойко му взе обратно имотите и дворецът Враня. Както казва народът: ,, Храни куче да те лае".Баш комунистът Бойко дето охраняваше и Бай Тошо и дето си скъса червената книжка, ми говори за демокрация.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работата е Ясна който получава от Бюджета ще е добре с изключение на пенсионерите а останалите!?Останалите какво да правят с заплата 600 лв. по данни на НСИ 1.7 милиона
15
1
 
17
 
! Отговори
10 преди 5 години
Публикувайте заплатите с допълненията на военни,полицаи и държавни служители ,за да видят хората колко голяма е разликата и лъжата за увеличението на учителските заплати!
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кво стана с излишъка от 2млрд?
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От сума ти време ни убеждават че това е най-добрия бюджет. Значи гербаджиите пак баламосват простия народец!
12
0
 
24
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Поредната калинка която ни убеждава колко ще сме добре.
11
1
 
30
 
! Отговори
2007 г. преди 5 години
През времето на тройната коалиция беше най - добре. Тогава се вдигаха доходите и хората виждаха надежда. Нооооо дойде един крадлив комунист, който масажираше ушите на Тато и му беше шофьор и този комунист заедно с крадливата си шайка за 10 г унищожи България.
10
2
 
29
 
! Отговори
akud преди 5 години
стандарта на живот на Българина обаче възможно най- лош
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давайте газ. Обърнете внимание на инфраструктурата на туристическите градове. Изключително важно за облика на държавата. Липсват чистота , тротоари, зелени зони. Плажовете масово нямат паркинги или всипко е криво и не додялано. Да идват туристи , но много няма да се върнат.
8
3
 
30
 
! Отговори
бай мъдуро преди 5 години
алчната гербераска пасмина ще предизвикат нов 9-ти септември и тога ще има народен съд народа нема да им прости
7
2
 
28
 
! Отговори
BBK преди 5 години
СМРТ за герберската пап.лач и плитко заравяне! Само тогава има надежда за България! Присъдите ви отдавна са издадени... само изпълнението се забавя..малко!
6
3
 
34
 
! Отговори
Глас от ГРОБА преди 5 години
Първоначално прочетох Глас от ГРОБА: Дали е случайно, или тоя бюджет ще ни докара до там ??
5
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСТАВКА, ***!
4
6
 
20
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
зависи кой какво разбира под най добрия възможенте и британците мислят че имат най добрия възможен план за излизане но тепърва ще става ясно