Ски сезонът започва: Плащаме поне по 430 лв за екипировка

Онлайн ще ни излезе по-скъпо
30
Ски сезонът започва: Плащаме поне по 430 лв за екипировка
Снимка: Булфото

Около 430 лв. ще трябват на българина да се подготви за започващия след няколко дни ски сезон. Сумата ще стигне, за да си вземем ски, щеки, очила, яке, гащеризон и ръкавици, съобщава "Монитор" след проверка на ски борсата до стадион "Васил Левски".

Още по темата
Ако решим да закупим всичко необходимо онлайн, ще ни излезе почти двойно по-скъпо.

Пазаруването за ски сезона започна още през ноември. Ако решим да се екипираме от пазара, то цената на цял комплект няма как да е под 400 лева. Якета могат да се намерят за 120 лв. За гащеризоните цената трудно стига над 100 лв., а термобельото също излиза 90 лв.

За ски например ще отделим стотачка, а цената може и да спадне в зависимост от марката. Цените за  децата обикновено са по-ниски.

Цените за наем на ски екипировка (ски обувки и щеки) от гардеробите в курортите варират от 25 до 30 лева на ден. Комбинацията сноуборд и обувки за него е 34 лв. за възрастни и 24 за деца. Така за рядко каращите този вариант излиза по-евтин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Бокалчо преди 5 години
Аз екипировка имам, а сега и като сняг има и лифтовете работят, друго не ми трябва и не ме търсете до края на март поне
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен ремонта на ските ми излезе 70лв и замяна детцки ски и обувки за други 60лв
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия пари са за ски 3та опотеба с обувки щеки ски
24
1
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Хубава нова екипировка - 3-4к
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кефът цена няма.Не 430, а 20 пъти по толкова ще дам за неща които ми доставят удоволствие.За това живее всъщност човек.До къде ще я докараме, ако тръгнем да икономисваме от приятните неща в живота.
22
0
 
2
 
! Отговори
redordead преди 5 години
да, екипировка може да се вземе и лятото, но тогава има по-малко избор. Аз например, миналата година лятото си взех едно ново яке на Бъртън, за 200 лева, а беше намалено от 350, което за тази марка си е добра цена. Даже в момента, в началото н сезона, гонят и о 500-700 лева +...
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много *** кефи българина като реши че трябва да купува всичко на куп едновременно... защо не купувате през годината малко по малко? Кой е казал че трябва да дадеш 500 лева сега веднага като можеш си го разделиш на части? Същото и с зимните ви гуми трябвало бил да даде 300лева.. и понеже прз годината не може да спести 1 лев на ден после се чуди ко да прай... никаква финансова култура
20
2
 
3
 
! Отговори
авер на Иванчева преди 5 години
Ските са йефтини,стига да правиш по 100 бона на месец чисто!
19
0
 
1
 
! Отговори
Таню преди 5 години
Най-приятният и смислен вариант на ските е изначалния - пантене с колани и съответните спускания. Всичко останало е безсмислено, според мен. Една утопична въртележка, от която не се развиват някакви адекватни умения. Е да, иска се много здрав организъм и дробове, в частност...
18
1
 
1
 
! Отговори
Ozzy преди 5 години
До др. Хаус: Обикновено тия, които ходят на ски имат стабилни доходи и разчитат на себе си, а не на Бойко или държавата. Безплатен обяд няма!
17
2
 
4
 
! Отговори
Ozzy преди 5 години
Ските и сноуборда са скъпи спортове, но определено екипировката не е най-голямото перо от разходите. Една нормална читава 4-5 дневна семейна почивка в ски курорт идва като минимум около 2 бона, с включени карти за лифтовете. За да практикуваш зимни спортове трябва да имаш що-годе нормални приходи. На който му се струва скъпо да пие бира за 5 кинта и да яде пица за още 15 в ски зоните, по-добре да си стои вкъщи на ракия и туршия. Всяко нещо си има цената. Като цяло, кеф цена няма!
16
0
 
3
 
! Отговори
др. Хаус преди 5 години
Бойко ако обещае за всеки Българин по една седмица ски на Банско и една на Пампорово за негова сметка,ще гласувам за него!
15
1
 
1
 
! Отговори
redordead преди 5 години
а, ако пазарувате втора ръка, по-добре от olx да си вземете нещо, там поне е лично от човек, а не например извърлените от гардеробите ски обувки от Австрия, дето са носени от стоици хора. Да не говорим, че ако отидете на този пазар и им предложите на кожодерите да ви изкупят качествена и карана само от вас ски обувка, ще ви дадат максимум 50 лева и ще искат за нея после 100+. По-добре за тия пари да я продадете в оелекс.
14
0
 
2
 
! Отговори
redordead преди 5 години
тоя дето е писал статията в коя година живее - гащеризони, хората карат с панталони с паудър скърт, ако искат да е закрепено за якето.Нови, качествени яке и панталон за под 200 лева не мисля, че има, дори и в декатлон, а ако искате да са модерни, са и доста нагоре. 90 лева за термо бельо са много, може да се намерят 2 чифта за тия пари. А ски за под 800 лева и обувки под 300...честно казано, не знам дали си залсужават.
13
1
 
4
 
! Отговори
младост 6 преди 5 години
Ските на са спорт за обикновения Българин,кой ще отдели 2000 лв за седмица ски на планински курорт? Май не се сещам,освен шепа заможни хора със Гръцки и Софийски регистрационни номера.
12
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
По цени на Гермина ли са правени сметките? Вижте колко струва чифт ски на Росиньол и тогава пишете!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най-скапа ия спорт
10
0
 
1
 
! Отговори
200 лв за стая преди 5 години
До Нови Ски 1500 лвКъде видя ,че е пълно на Боревец с тези джипове по 100-150 000 лв -няколко джипа нови ,навярно на лизинг ...аз нещо не срещам наши съотчественици там където по 2000-3000 евро за човек почивката в чужбина. Събоди се -време е за ставане.)
9
1
 
1
 
! Отговори
СциганинС преди 5 години
Нормално е 430 лв ,зимния спорт е скъп и екипировката е скъпа,както и зимата е по-скъпа от лятото .А ЧОВЕК, ВСЯКА ГОДИНА ЛИ СИ КУПУВА ЕКИПРОВКА ЗА ЗИМАТА-не разбира се ?Само раздувате от мухата-слон,нормални цени с това за екипировката .
8
4
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Аз пък предпочитам да 430 лева за ядене и пиене по празниците .