Митрополит Антоний: Трудно е само на онези без вяра!

Хората не трябва да униват пред изпитанията и Бог ще ги подкрепи
Обновена: 25 дек 2018 08:51 | 25 дек 2018 08:45,
144

"Целият християнски свят очаква Спасителят още веднъж да се роди в сърцата и душите ни. Важно е да обръщаме внимание на малките чудеса, които стига да поискаме достатъчно силно и искрено, могат да се превърнат в реалност", коментира в студиото на "Денят ON AIR" Западно и Средноевропейският митрополит Антоний.

Той допълни още, че в съвременния свят непрестанно сме заобиколени от най-различни изкушения, които замъгляват съзнанието ни. Затова и хората все по-често в отчаянието си прибягват до "услугите" на различни баячки, врачки и екстрасенси, които от своя страна пък са отлични психолози и казват това, което човек иска да чуе.

"Хората трябва да имат силна вяра, да не униват пред изпитанията и Бог ще ги подкрепи. Най-важно е да имаме силна воля и дух, дори и да паднем, да се изправим и да продължим напред", каза още гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Митрополит Антоний отбеляза, че трудно е само за онези, които имат слаба воля и вяра.

"В най-трудните си моменти винаги се обръщаме от дълбините на сърцата си към Господ. И стига да сме искрени, той ще ни подаде ръка", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой управлява тогава човешкия живот, щом намя Бог?
22
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Херцог ТрънОткъде да знам на кой се отдавам духовно, на реалния Господ --Как да не знаеш бе, нали кончита вурст (бъфомет) е твоят "бог" - хем е мъж, ама е жена, хем е жена, ама е мъж. И да знаеш, че и във вашата шахматна секта ще дойде един момент, когато взаимно ше се хванете за гушите, просто защото такава ви е породата. Сега сте снопа пръчки на Ханку Брат, но някой ден , някой ден - няма да е така... отгоре ми го говорят !
21
3
 
5
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
попе-попеее... ами на тези дето нямат нищичко да хапнат мислиш ли, че им е до вярване или искаш да кажеш, че само това ни остана... отгоре на това попе православните като мен честват Рождество на 6 януари а не както католиците... взимай си килимявката и се махай от трибуната!!!
20
4
 
1
 
! Отговори
ген. Радев преди 5 години
Един е поп Киро Гундяев... - и Путин е негов пророк...
19
5
 
15
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 5 години
за да бъдеш добър човек, за да вярваш в истината, в бъдещето, в доброто, в правдата, няма нужда да си религиозен или да вярваш в бог...
18
1
 
3
 
! Отговори
до Жоро преди 5 години
Чадо, и аз правих покрив и предварително му казах на бай майстор да направи сметката и после срещу 40лв подписахме договор при адвокат. Направи уговореното и се разделихме приятелски. И след година като го потърсих за друга работа и беше на гурбет в Холандия. Истината е че е почти невъзможно да намериш читав майстор, единия ми обеща и като дойде пролет и отидох да го търся , беше получил сърдечен удар, другия пък отиде в англия... Трудна задача .
17
7
 
5
 
! Отговори
са преди 5 години
Вярата в "господ" е признак на слабост,така че нека съм долен атеист,а тоя и много други да са овце!
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е да вярва човек, защото това е начин да не затъне на 100% в блатото на материализма. Един познат многа вярващ , получи автомобил . После му се развали телефона и след седмица някой му подари един LG G3 , така че ну трябва да подценявате силата Му.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трудно е като нямате акъл и вярвате на тарикати. А най-трудно е като ги изберете да ни управляват и да ни проповядват лъжите си.
14
7
 
8
 
! Отговори
Гавраил преди 5 години
Хубава службица има тоя митрополит. Лопата или кирка даже не знае за какво служат. Хубава службица.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отче наш
12
1
 
4
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Благодаря Херцог Трън.Винаги е хубаво да видиш и другата гледна точка или да влезеш в нечии обувки без препирни и на ниско ниво.Нека така общуваме всички!
11
3
 
5
 
! Отговори
Херни 8-ми преди 5 години
*** ние не сме в Бългаия само заради господ, поне наполовина сами сме се обрекли или избрали да сме тук. Какви сме били преди не знам че да се преродим в България, крадци и мошенници на изпитание да правят пари без да крадат в тоя живот, почти невъзможно в България...но поне е истинско изпитание
10
4
 
4
 
! Отговори
Херцог Трън преди 5 години
Както тоя отец сега заклейми астролозите и врачките в това интервю и тъй като не приема света на господ такъв какъвто е и ги отрича гарантирам ви че ще среща астролози и врачки повече отколкото някога му се е искало. Аз Херцог Трън съм по-чист човек от него, използвал съм и врачки и астролози срещу гумените мечета, не съм ги отричал и проклинал. Къде е Мазньо че тея "безгрешници" по телевизията започнаха да ме ядосват!
9
5
 
3
 
! Отговори
Херцог Трън преди 5 години
А за трудностите си е тка, но човек трябва да остава над пошлото и перверзното, да не изкривява себе си, защото иначе трудностите са гадни и хората които те атакуват са от най-долните видове, безмислени препятствия. Много е интересно как това работи и се наблюдава но е по-скоро езотерично отколкото християнско, което биха заклеймили като езическо не много отдавна. Т.е ако вкъщи ви е хаос, най-вероятно ще имате вземане даване с хаотични хора, даже и иначе да сте подреден човек в други аспекти
8
2
 
1
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
До 4 и 7:Вие като викахте майстори бяха ли фирма или роми?Подписах те ли договор при нотариус?Да сте жив и здрав,боли но сте кадърен и пак ще изкарате пари ама "майсторите"цял живот ще лъжат докато си намерят боя.А в Библията се казва че всеки носи греховете си и те се връщат на поколението му.Познавах човек,крал от хората.И детето,и внучето му са без пръсти.Така че по полека с това.Има си възмездие.
7
7
 
4
 
! Отговори
Херцог Трън преди 5 години
Християнството дава тежест на човек и товари ума с правила които са нужни на хора които са загубили усет за етика (в бг повчето генетично май никога не сме го имали а?) И тази тежест не е хубаво нещо, изобщо не е. Има елемент на подчинение и контрол. Откъде да знам на кой се отдавам духовно, на реалния Господ или на художествена измислица и ментална конструкция наречена с тези думи? Просто си редиректвам енергията в тъпата точка на думата и си мисля че правя нещо.
6
7
 
3
 
! Отговори
Херцог Трън преди 5 години
Християнството един вид е най-близо до истината за много неща в духовното пространство но е изкривено на важни моменти, като най добрите лъжци които лъжат само веднъж когато е разковничето. Когато се каже светлина трябва да е личната светлина, не на Христос, когато се говори за Г, един вид не трябва изобщо да се говори и колкото по-малко се облича в думи, толкова по нормално е.Християнството е дошло с много насилие и кръв на земята "за добро" и е покварило и унищожило сумати култура и знания
5
8
 
6
 
! Отговори
Херцог Трън преди 5 години
Християнстово е просто една вяра, с добри нравствени учения вътре в Библията за разлика от Исляма и прекалено пасивният Будизъм който си има преимуществата и т.нВрачки, астролози се плюят генерално без някой да знае какво представлява да кажем астрологията, защото тя е доста по свързана със реалноста от Християнството. Т.е когато тоя така заклеймява всички алтернативи това си е битка за ментално пространство в главите на хората.А кой е Г за който говорят, не се знае дали не е просто дума
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мда...и като се роди едно бебе с церебрална парализа това е изпитание....