Грипът се развихря след средата на януари, не се самолекувайте!

Болните се увеличават, отчете доц. Атанас Мангъров
27

130 на 10 000 души е регистрираната заболеваемост от грип през миналата седмица. Това е рязко завишение в сравнение с времето преди това, но все още сме далеч от епидемична обстановка, при която болните трябва да са над 200 на 10 000 души.

Това каза в студиото на "България сутрин" началникът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров.

"Ако следваме този ход на развитие би трябвало да очакваме към края на януари грипът да се развихри. В момента имаме единични случаи, основно те са H1N1", обясни доц. Мангъров.

Пред Bulgaria ON AIR той препоръча при появата на първите симптоми, като висока температура, обща отпадналост, болки в мускулите, хората да си останат вкъщи и да не ходят на работа или децата на училище, защото само с един заразен в офиса, след седмица всички може да са инфектирани.

"Човек не бива да започва с безумни лечения и да приема всичко, каквото има в аптеката. Не бива да се използват безконтролно антибиотици", категоричен беше още доц. Мангъров.

Той напомни на майките, а и на всички, които евентуално се заразят, че при висока температура не трябва да се предприемат мерки за незабавното ѝ сваляне, защото тя помага за ликвидирането на вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като нямат пари хората да си платят потрбителските такси за личен лекар, рентген, специалисти, изследвания и лекарства, прибягват до самолечение...
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предпочитам да се самолекувам, отколкото да ходя при тези шарлатани.
4
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яжте чесън, така никой няма да ви доближава и няма да се заразите.
3
2
 
21
 
! Отговори
Bill C преди 5 години
Тогава ли мислите да го пуснете, поне си казвате.
2
6
 
32
 
! Отговори
Киро Кардана преди 5 години
Аз си взех противогрипната ваксина!!Закачена е ваксината на терасата!Два пръта суджук висят единия със праз другите без..Висят и 3 парчета сушено филе ..Имам и 50л черврна ваксина и 30 л от огнената ваксина!Една кофа от латекс гокяма с трушия,гисело зеле и корнишони и много чесън!аа забравих и 30 бруса сланина едната паприкована другата със праз!
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се усетите зле - два аналгина, два юргана, ако има кой да ви разтрие най-добре