99 г. от Ньойския договор: Може ли нещо да се промени?

Коментар на Патриция Кирилова и Цвете Борисова от "Български будители"
Обновена: 9 яну 2019 06:38 | 8 яну 2019 22:35, Екип на Bulgaria On Air
36


99 години от Ньойския договор. Според клаузите 600 хиляди българи остават извън границите. Може ли нещо да се промени? Темата коментират журналистката Патриция Кирилова и Цвете Борисова от сдружение "Български будители"

"Нашите политици по традиция нямат историческа грамотност, не четат и ние им помагаме с това писмо, което е изпратено до всички, които могат да вземат решение, за да им припомним събитията от този период на управлението на Александър Стамболийски и той самият не е бил достатъчно спазващ държавните интереси", коментира Патриция Кирилова в предаването "Денят ON AIR".

По нейни думи Ньойският договор не е правно обоснован и е направен с цел да бъде унищожена българската общност на Балканите.

"Очакваме от политиците най-после да застанат на страната на България. Искаме да възтържествува истината. Гърция си върна територии, Германия си върна територии, всички си върнаха територии, само ние мълчим", заяви Цвете Борисова пред Bulgaria ON AIR.

Двете обясниха, че очакват подкрепа от президента, председателя на Народното събрание, министър-председателя и вицепремиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Ружди преди 5 години
Защо да има война? Има си договор има закони, в кой век живеем какви войни ТЕЗИ ЗЕМИ СА НАШИ. БЪЛГАРИ ЛИ СТЕ КАКВИ СТЕ , но да ние сме свикнали да ни тъпчат и да лижем *** .. Няма да потърсим полагащото ни се, "то било преди 100 години оня управлявал този управлявал, свикнали сте да живеете в половин България. Какви работи пишете вие? Трябва да ви е срам . Свикнали на мафиотско управление, не ни харесва но пък продължаваме в същия кучешки живот
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да се промени но трябва да се действа- лозето иска мотика,събудете се и действайте,пишман юристи и политици!
28
1
 
1
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Подкрепа от всеки друг чакайте- само от руската агентура не!
27
0
 
3
 
! Отговори
Т. Петков преди 5 години
Да, ама Не. Що им трябва на нашите политици в парламента, МС и президентството да си развалят рахатлъка!
26
0
 
3
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Едната се кълне, че няма общо с политиката, другата пък повтаря мантри за МВРО. Българската кауза се злепоставя, като излиза от устата на неточните хора.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** *** ***. Образованието днес е катастрофа.
24
3
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Много глупави заповеди е давал Фердинанд, но явно руснаците са били много умни, за да загубят войната от нас.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия двете каки стават. И третата също!
22
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера що за олигомаймуни има тука в нета.Жените искат да защитят българският интерес, вие ги обиждате!? Баси олигофраните сте!
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм сигурен че тези двете са исторички. По-скоро ми приличат на смуци.
20
2
 
4
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Не знам за тези две историчка, но старите и знаели професори винаги ни казваха че такъв тип въпроси са в сферата на фантастиката.Ало,това не е история.Там няма понятие ако това се беше случило.Все пак имате историк в кабинета,Моля отнасяйте се с с нас с уважение и знания!
19
6
 
21
 
! Отговори
до сатанато преди 5 години
***. Фердинанд няма нищо общо с Русия. Всичките заповеди, които е издавал по време на ПСВ са глупави. Генералите около него са се опитвали да спрат някои негови грешки, но напразно. След всяко важно сражение, което печелим е давал такива заповеди от които след това губим това което сме завзели.И след като оплесква всичко и вижда до къде е докарал България през 1919-та бяга в Австрия и никога повече не се връща. Той е проклятието на България.
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърция си върна територии, Германия си върна територии, всички си върнаха територии...Да, не е лошо и ние да си върнем. Дори ЕС ще ни съдейства в случая. Но тъй като всички територии вече са разпределени, дори Марс и Луната вече са разпродадени, за нас ще отделят най плодородните парчета от Плутон, или в най лошия случай, някоя разпадаща се комета.
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Двете хастиТи ако идеш в БАН да видиш какво представляват няколкото института, в които работят историци, ще се хванеш за главата и ще се разплачеш, разбирайки какви мързеливци, страхливци, нагаждачи и шуробаджанаци получават заплати от твоите пари на данъкоплатец!
16
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изтекат ли 100 години след подписването на този несправедлив договор, трябва да получим излаз на Бяло море.
15
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб са платени българоубийци. Фактите ги виждате на яве.
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като гледам какво става по селата с ромите, скоро за селата по северозапада ще воюваме да са българска територия. може ли да видим как да запазим народа си върху наличната, пък претенции за нова след това?
13
11
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Фердинанд изобщо не е имал избор на чия страна да се включи, тапаци. Геополитиката е точна наука, всичко е предопределено от географията и нивото на технологиите. България е на такова място, че никога не може да бъде в съюз с *** ако изхожда от българския национален интерес.
12
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Александър Стамболийски е бил един прос ***, предател и фен на Югославия. Затова от ВМРО са го зак лали като прасе.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След втората световна има друг договор. Но след разпадането на Югославия, като съюзници на НАТО трябваше да ни дадът поне Македония. Но не, даже направиха някъкво измислено Косово...