"Жълти жилетки" у нас: Без вандалщина, но на протест!

Търговците на горива искат преразглеждане на закона
8 яну 2019 10:15,
16

Протест на "жълтите жилетки" се очаквa и у нас още тази седмица. Планират се демонстрации във всички големи градове, както и затваряне на няколко граници.

Те ще настояват да не влиза в сила приетият Закон за горивата. Сдружението на търговците и превозвачи на горива търси подкрепа от президента, омбудсмана, депутати, които да съдействат за отлагането на закона.

"Няма да има вандалски прояви, протестът ни ще бъде мирен и безсрочен, докато не се върне законът за преразглеждане в парламента", коментира в студиото на "България сутрин" говорителят на Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива Симо Симов.

Още по темата

Той уточни, че законът е лобистки и корупционен, и ще доведе до масови фалити на малки търговци и закриване на бензиностанции в малките населени места. Приемането му щяло да остави на пазара двама или трима големи играчи, които да договарят цените и по този начин монополът ще стане още по-голям.

"С отпадането на много от малките търговци ще се стигне и до драстичен скок в цената на горивата", каза още Симов пред Bulgaria ON AIR.

Припомняме, че законът беше приет от Народното събрание през месец юли. Той въвежда специални изисквания за регистрация на търговците с нефт и нефтопродукти. От големите търговци на горива да се изисква капитал, не по-малък от 1 млн. лв., а за дребните – 20 хил. лв.

Забранява се зареждането с горива на превозни средства или извънпътна техника или механизация от мобилни бензиностанции. При нарушение на забраната се налага глоба или имуществена санкция от 20 000 до 200 000 лв.

Водачите са длъжни да зареждат с гориво само на бензиностанции, които разполагат с резервоари, трайно прикрепени към недвижим имот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Говорит Москва преди 5 години
Част Втора "пРезидентът Радев застава зад исканията на жълтите жилетки, каквито и да са те !"
15
1
 
0
 
! Отговори
Ганю Европееца преди 5 години
До Гробокопач------------------Ако Бойчо го нямаше в политиката кой щеше да управлява тази ***?Не разбрахте ли че в България НЯМА кадърни хора да управляват.Българинът умее само да краде,яде,пие и като се напие да се прави на герой.Ако не бяха византийците и османлиите днес България нямаше да я има.Така че спокойно може да целунете ръцете на Бойчу и да се вземете в ръце.С плямпане,завист и злоба никъде няма да стигнете.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де,ама защо и вие с жълти жилетки.Не може ли да размърдате въображението си и поне цвета да смените.Например петролен цвят,по-актуално ще е.Стига сте копирали.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бсп са гадове 9А ти си платен ***, настанен на държавна службица, който трепери да не се разклати стабилността, че ще го махнат от заеманата айляшка работа заради некадърност, ако други дойдат на власт.
12
1
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Колко обществена енергия се изхабява, когато народа, като цяло е глъв. А колко по-лесно щеше да е, ако Боеко и Цецо бяха вън от политиката. Изборите не са шега работа. Човек трябва да мисли, защото неговото поведение, може да създаде мрачни и тежки епохи на политическо управление и да доведе до смъртта на поколението му.
11
0
 
8
 
! Отговори
Човек с късмет преди 5 години
В Бг-то протестиращите протестират само ако има далавера.Например кюфтета,ракия и пара.В нормалните държави хората протестират за благото на страната и децата си.За това нашите "протестиращи" да се прибират у дома да си налеят ракия и да слушат чалга.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу тиранина! Да живее Революцията!
9
10
 
4
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До 6. И защо! Ти си някой червен кре.тен като тези протестиращи, които пак ще се окаже, че са организирани от БСП. Защото умирате от завист и злоба, че не сте на власт, нали?
8
0
 
13
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
В нормалните държави протестират работниците и служителите, а тук - бизнесмени. Объркана работа.
7
3
 
8
 
! Отговори
пфф преди 5 години
Баси ***.Значи ако имам една комбайна дето жъне на нивата и като и свърши горивото трябва да я блъскам 10 км. в едната посока и после 10 в другата за да отида до бензиностанцията че да я заредя.Това да не е моторче некво бе алооо.....нали за да направя това упражнение за *** ще загубя половин ден жътва.
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Запалете парламента! Потрошете Бойко Борисов!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Нас ни привикват в участъка, там как ги "съветват", те си знаят, пишат глоби на протестиращите, използват полицейски репресивни мерки по време на мирни протести. Българинът помни времената на Белене и Скравена, когато бяха съсипвани цели семейства и поколенията след тях. Оттогава милицията в Бг не е променила методите си на работа. В Бг демокрация няма. Затова недей да говориш за страх.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Частника 50 лв към МРЗ го фалира, какво останало 20хил. да не го фалират.
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
balgarina e straxliv narod vzemete primer ot francia tova sa silni xora a nas ni zalajat sas stotinki i se pribirame vav domovete si
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
20 х.лв ще ги обърнат и ще фалират?
1
7
 
9
 
! Отговори
Либералист преди 5 години
"Симо Симов, милионерът-социалист от Средногорието, на когото и двамата синове са БСП активисти също така, който е и тайнственият пътник във влака заедно с Мая Манолова преди време - организатор на блокирането на границата от българските "жълти жилетки". Да си сложат червени жилетки, следователно!"