Мюфтийството зове: Открийте нападателя на Синагогата!

"Подобни прояви разрушават сериозно мира в Родината ни"
21 яну 2019 18:35, Красимир Ангелов
16
Мюфтийството зове: Открийте нападателя на Синагогата!
Снимка: Организация на евреите в България "Шалом"

Искрено се надяваме, че извършителят на поругаването на Софийската синагога ще бъде открит и ще отговаря за това пред съда. Това се чете в позиция на Главното мюфтийство по повод извършеното посегателство над Централната Софийска синагога на 19 януари.

Още по темата

От там изразяват безпокойство от случилото се и остро осъждат този вандалски акт на нетърпимост и религиозна омраза към малцинствените религиозни общности. Мюфтийството подчертава, че все още не са открити виновните за бруталното нападение срещу посетителите на джамията "Кадъ Сейфуллах Ефенди" (Баня башъ), което се случи на 21 май 2011 г.

"Подобни вандалски прояви се случват не рядко, наливат масло в огъня и разрушават сериозно мира и спокойствието в Родината ни", се посочва в съобщението.

От Мюфтийството призовават държавата да осигурява безопасността на членовете на религиозните общности и спокойното провеждане на молитвите в духовните храмове.

Религията учи на морал, етика, честност, култура и благонравие, не трябва да се плашим от нея, а напротив, да намерим спасението в нея. В среда на морална и културна разруха, тя ни е необходима повече от всякога, се посочва още в позицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
9
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Дпс усетиха дебелия и вземат страна за църква не им пука обаче
3
11
 
6
 
! Отговори
179 преди 5 години
19 януари събота 2019 ще го запомня за цял живот като ден на убийства и набези над молитвени домове лош ден в Гадна държава
2
7
 
25
 
! Отговори
Евреи преди 5 години
Крадеца вика дръжте крадеца точно по мюсулмански
1
4
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Мюфтийството да си гледа собствените брадати "демократи"!