Всеки иска да е писател у нас: Пиши "есе" и спечели къща...

Случката – неспособност да хората да анализират информация
28 яну 2019 12:15, Петя Славова
37

Още в самото начало на 2019 г. в социалните мрежи се роди дума, която може да претендира за място в класацията на хитовете за годината - "есе". Опитите на стотици потребители да се включат в интернет експеримент, борейки се за къща на брега на езеро в Канада, единствено написвайки думата "есе", предизвикаха лавина от иронични коментари.

Всичко това илюстрира неспособността на много хора да анализират поднесената им информация. Журналистът Васил Мавриков е на мнение, че неграмостността идва от абдикирането на образователната ни система. По думите му ние наистина не можем да продължим напред културно и духовно по европейския път.

Още по темата

В "България сутрин" Мавриков посочи, че медиите са виновни за анонсирането на тази новина. Той отбеляза, че думата е била "писмо", а не "есе", което е формирало изкривена представа. Обществото пък я приело за даденост. Според него под статията са писали мързеливи хора, които не желаят да се развиват по никакъв начин и на които държавата им е виновна за всичко.

"Има криза във формирането на общественото мнение. Ние масово спряхме да мислим", подчерта журналистът.

"Есе"-то е прасето, поема всичко е афоризъм на Ламар. Писател, чието истинско име е Лалю Маринов", уточни Ива Николова.

"Може ли да взимаш тема от Facebook, каква е тази простотия?! Проблемът е нивото на интелигентност и образование", настоя още тя пред Bulgaria ON AIR.

Николова изрази възмущението си от неграмотността в интернет пространството и посочи, че децата ни не разбират това което четат.

Според Николова и Мавриков, проблемът идва от това, че се опитват да научат потребителите без да правят нищо да се сдобият с печалба. "Това е ниво на интелигентност, на неграмотност, на образование, като този проблем не е от днес", каза още Николова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са глосоподавателите на ГЕРБ
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Опитите на стотици потребители да се включат в интернет експеримент, борейки се за къща на брега на езеро в Канада, единствено написвайки думата "есе", предизвикаха лавина от иронични коментари."Какво странно има в това- фейсбукърите са доказано прости хора.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ф.С.В.A Вие защо претендирате за грамотност?1. Пунктуацията Ви е под всякаква критика. 2. Предлогът "във" се употребява, когато следващата дума започва със звука "в" или "ф".3. Обърнете внимание на видовете изречения по състав.4. Четете книги.ФСБ
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този социален експеримент показва че българина не е много интелигентен.
7
3
 
22
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Простолюдието хем се обиждате като ви кажат, че сте мaлoyмни, хем ежедневно доказвате, че сте точно такива.
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
есее серееее сересее
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставете тия глупости, дайте една статия за корупцията по високите етажи на властта. От ЕК само за това приказват.
4
0
 
7
 
! Отговори
есе преди 5 години
есе есее есеее
3
0
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
България вече е държава на *** вживаващи се тинейджъри мислещи се за нещо много- В всеки музикален формат се появяват много излъгани в способностите си хора- Младите знаят английски няколко думи от скаипа или онлайн игри-Имаме и писатели създаващи смешни творения поради липсата на елементарна картина и житейски опит.Просто тук останаха много примитивни създания вярващи в способностите си-за съжаление е много трудно интелигентните хора да живеят в такава обстановка с *** с самочувс
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в този сайт цари неграмотност, безпросветност и духвна нищета. С една дума-есе.
1
1
 
17
 
! Отговори
някой преди 5 години
есе :Д:Д

Спонсорирани публикации