"Докато не се намери нов Борисов, ще е старият!"

Политолог: Избори ще спечели този, който даде вдъхновение
Обновена: 31 яну 2019 13:40 | 31 яну 2019 13:00, Веселина Йорданова
211
"Докато не се намери нов Борисов, ще е старият!"
Снимка: архив, БТА

"Някакъв нов Борисов се търси и докато не се намери, ще стои старият". Това коментира Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Гълъп интернешънъл", пред БНР.

По думите му, който разсъждава аритметично на тези избори, ще загуби, защото целият западен свят търси ново вдъхновение в политиката.

"Дългосрочно ще спечели този, който даде вдъхновение в политиката. Онова вдъхновение, което преди десетина години даде Борисов и което още отеква", добави Симеонов.

Според него 2018-а е била година на две половини.

"В първата беше европейското председателство, имаше известна бодрост…, а във втората - като че ли тревогата се завърна", коментира той.

По думите му рязкото противопоставяне на управляващи и опозиция постоянно ражда напрежение. В същото време се забелязва парадоксална статичност на доверието към властта на фона на голямата динамика на политическия процес.

"Създава се усещане за общество, което хем е неспокойно, хем е бурно и хем е в застой", посочи още Първан Симеонов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
3
 
! Отговори
питам преди 5 години
Модата на тиквите не мина ли, че и за в бъдеще ще търсим тикви от сорт Борисов???
168
4
 
1
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
Моята власт ми е дадена от Господ! Aз съм богопомазан от три папи!
167
0
 
2
 
! Отговори
от 183 пояснение преди 5 години
Коментарът ми е до 181 не до 182
166
2
 
3
 
! Отговори
до 182 преди 5 години
Направо цъфнахме и вързахме при Борисов. Викаш толкова много му се радваш,че предлагаш да прекръстим държавата на Бойкостан,защото след него начело на държавата ще го наследи малкият му внук. Властта ще се предава само по династическа линия. Затова се чака да порасне малкият Борисов. От статията така звучи поне...
165
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
според най-новите излезли данни ,България при Бойко Борисов е с най-ниската минимална работна заплата в Европа от 256 евро ...докато в закъсалата Гърция е 656 евро...
164
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ББ за 10 години вдигна стандарта на живот двойно, нещо за което комунистите дори не могат и да мечтаят!
163
4
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
изборите се печелят от този които купува гласове какво ме грее мене че гербще вкарат 7 евродепутати освен лична облага се увеличава броиката на енп и оттам ще си правят каквото искат в ущърб на ист блок пример ист конвенции мигрантихрани превозвачи а с вноската която даваме можем да си строим метрото и хемус
162
3
 
5
 
! Отговори
Бате Бойко искрено § преди 5 години
Ъ-ъъъ овце мои. Вие не знаете ли,че вашият пастир Бойко, смята в близко бъдеще да се клонира???? Така че,новият Борисов,ще съм паак азз. Аз освен,че съм Слънцето,началото и края, алфата и омегата както съм написал в коментар 175,ще живея и вечно. Ако не се клонирам,ще вампирясам като Дракула и ще ви управлявам още 300 години както е живял той. Е не мисля,че България ще я има толкова дълго,но да бъде волята Бойкова...
161
9
 
8
 
! Отговори
Много прав преди 5 години
Ни си иами един Боико дето стигнахме Африка по стандарт на живот че и понадоло че по гладен ни трябва че то няма кого да стигаме освен последни в света.
160
8
 
6
 
! Отговори
Т преди 5 години
Изборите ще спечели този който даде повече пари на който трябва.Дали ще се казва Борисов-II или Марсианец-56 няма значение.
159
8
 
11
 
! Отговори
Емо преди 5 години
От борисовци няма нужда повече, само простите и слабите чакат някой борисовец да ги оправи. Но така или иначе, скоро какъвто и борисовец да управлява, няма да остане народ, който да управлява, няма да има и откъде да крадне, така че ще замре от само себе си.
158
9
 
5
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
Аз съм началото и края, аз съм алфата и омегата! Да бъде моята воля Бойкова!
157
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички тоталитарни лидерски партошайки са проекти инженерно-медийни на посолствата и новата партия ще е такава патеричка на гербне ви ли стигна десет пъти да ви лъжат, че гласувате против герб и после се коалират с герб. Опозиция, колкото и да не ни се иска е само бсп В МОМЕНТА
156
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** управляващ на *** народ. Така трябва да бъде.
155
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вероятно се има предвид, НОВИЯТ ТОДОР ЖИВКОВ?!ЗАЩОТО, ако не е тази демокрация, досега Борисов, тотално щеше да подчини народа на себе си!И разликата между него и Живков, освен времето, ще е и разликата в годините им?Иначе....ОТТЪРВАНЕ НЯМА ОТ ТОЯ ЧОВЕК! КАК ЩЕ СЕ ОТТЪРВЕ НАРОДА ОТ НЕГО, НЕ ЗНАМ?......АКО ОСТАНЕ И НА ТЕЗИ ИЗБОРИ, БОГ ДА Е НА ПОМОЩ НА ВСИЧКИ....Руми Димчева
154
17
 
9
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 5 години
Кога са тия избори,че да им затворим плювалниците на тия комунисти?Да спрат с това "ало"-то е явно от кого им са предоставени тия записи (на тях им е в кръвта).
153
4
 
8
 
! Отговори
Много просто преди 5 години
Вдъхновението в политиката са лъжите в политиката. Защо казва вдъхновение, а не казва лъжи?
152
7
 
13
 
! Отговори
българин преди 5 години
Тия платени статии ме дразнят! И не само мен! Незаменими хора няма! Та бил той и Борисов! Даже досажда и дразни вече тази фамилия! Властта.Не е бащения никому! Не живеем в комунизъм! А имаме усещането че е така! Нужна е промяна! И тя неминуемо наближава! -:)
151
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Борисов е най-големия учЕн и политик на съвременна българия.Той ще оправлява още 3-4 мандата!
150
8
 
6
 
! Отговори
👹&#1 преди 5 години
Измитайте по-бързо тези нагли , прости и крадливи. ГЕРБ БОЙКО *** и техните подкрепящи. До кога ще доят народа? До кога ще им пълните гушите? НАРОДЕ НЕ ЧАКАЙ ДЪЛГО , ЧЕ ЩЕ СТАНЕ ОЩЕ ПО - ЛОШО.