На протест! Хората с увреждания скочиха срещу ТЕЛК

Много от тях щели да останат без пенсии и добавки
35

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Хора с увреждания и техни близки се събраха на  протест пред здравното министерство.

Те се притесняват, че тези, които имат ниска работоспособност до 70%, автоматично ще отпаднат от ТЕЛК решенията и вече няма да получават пенсии и социални добавки.
Още по темата
Причината за това са драстично орязаните оценки на ТЕЛК комисиите след въвеждането на новите правила преди половин година.

Според новите правила от наредбата процентът за инвалидност се определя само от основното заболяване и вече не се сумира от основното и съпътстващите.

Сега процентът за инвалидност се сумира единствено ако основното заболяване е над 80%, а съпътстващите – над 50%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фашизма и стремежа към физическа ликвидация на тези, от които няма "пълноценна" печалба, текат с пълна сила, с подкрепата цялата политическа "класа".в момента герб и обединените мафиоти, играят ролята на екзекутора, а бсп - в ролята на "спасителя", но всички дефакто са в един отбор ... в "името на печалбата" и снабдяването с "работна ръка" за техните фирми, стартирали "от висок старт" с "червено куфарче" и папка с нотариални актове на социалистическата материална база, строена от народа!
10
0
 
32
 
! Отговори
вижда се преди 5 години
АМА НАЛИ СУТРИНТА ДАВАХА КАК ДВАМА ШВЕДИ ИМАТ 00% СЛЕПОТА , А ИМ СА НАПРАВЕНИ АКТОВЕ , ЗА ТОВА ,ЧЕ СА НЯМАЛИ КНИЖКИ !! БАХ МААМУ ,И КУРНИК В КОЙТО ЖИВЕЕМ !
9
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво реват пък тия?! Ако са реални инвалиди ще продължат да си получават пенсията! Проблем е за мнимите. И нали затова са проверките. Трябва да са яки и безпристрастни. И да окапе всичко фалшиво, че и наказателна отговорност да носят - и фалшивите болни, и лекарите, дето са събрали лев да ги пишат такива!
8
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък съм "ЗА" да се направят яки проверки, на всички ТЕЛК-аджийски решения. И да отпадне от плащане всяко, дето си е купило пенсията. Писна ми да плащам на хора, които нямат право на такава! Писнало ми е от корумпирани докторя - дано има поне 3-4 парчета в затвора, че те са по-виновни и от предлагащите рушвети. Само дето се съмнявам, че и тая работа сегашните ни управляващи няма да свършат качествено, че нямат много-много капацитет. Нали все с връзки са им назначенията и на тях.
7
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ейййй! Няма угодия! Точат се пари на поразия! Аман от инвалиди! Доста добре познавам трима "инавлиди" с над 50% инвалидност и не знам защо получават инвалидни пенсии. Резизия на всички социални плащания! Детски, майчинство, болнични, социални помощи, инвалидни пенсии, асистенти, безплатни винетки, безплатно паркиране и т.н. Повече от половината пари се плащат неправомерно.Нищо не стига до действително нуждаещите се! Хайде отворете си очите! Е, ако не сте от кръга на шмекерите.
6
8
 
28
 
! Отговори
Чикън преди 5 години
Подкрепям хората! Не може заради шепа тарикати да страдат хората, които имат нужда от тези придобивки.
5
7
 
8
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 5 години
Тунеядството без привилегий е самоубийство и затова Андрешко му е намерил цаката, като е превърнал ТЕЛК в посткомунистическа наследница на Комисията за издаване свидетелства на "активни борци против фашизма, капитализма и Истанбулската конвенция" !Та да питам, да пращам ли пари или да ги занеса лятото...ама друг път !
4
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суджука се чуди откъде да изкопчи пари.Много народ са на държавна хранилка.
3
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е геноцид.
2
16
 
43
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Цялата тази реформа е за да се унищожат реалните инвалиди ,за да останат пари за ония,гласоподавателите на ГЕРБ, ония от кварталите ,,Изток,, ! Затова и пенсиите преминаха към ,,Социални грижи ,,!!!
1
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да съдят държавата в Страсбург.Ако спечелат делото държавата ще плати.