МС призна Гуайдо за временен президент на Венецуела

България се надява да се проведат честни избори за държавен глава
270
МС призна Гуайдо за временен президент на Венецуела
Снимка: БТА

Министерският съвет одобри позицията за изразяване на подкрепа за Хуан Гуайдо като временно изпълняващ функциите на държавен глава на Венецуела.

Още по темата
Позицията бе одобрена вчера първо на Съвета за сигурността, председателстван от премиера Бойко Борисов. Не я подкрепиха представителите на президента Румен Радев.

Страната се намира в остра политическа, социално-икономическа и хуманитарна криза и криза на сигурността, към която през последната година се добави и тежка миграционна криза.

По официални данни Венецуела са напуснали вече около 4 млн. души. Инфлацията е на път да достигне 1,7 милиона процента, а в страната липсват стоки от първа необходимост, посочват от правителствената пресслужба.

В своя резолюция от 31.01.2019 г. ЕП признава обявилия се за временен президент на Венецуела Хуан Гуайдо за изпълняващ функциите на държавен глава на страната. Към настоящия момент редица държави-членки признаха Гуайдо за действащ президент.

С решение на МС днес това направи и България "предвид цялостната криза във Венецуела и необходимостта от предприемане на бързи и адекватни политически мерки за нейното разрешаване, както и от спешно свикване на свободни, прозрачни и честни президентски избори".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Сигурно така са наредили от ,, Козяк,, !!!
114
3
 
8
 
! Отговори
? преди 5 години
Либия.............полуразпаднала се държава, по-скоро територия, командвана от племенни вождове обвинява България за пиратство..............ей до там ни докараха герберите с "мъдрото си управление", начело с умниците на снимката!!!!Ще конфискуват БГ-кораби в либийски териториални води!!Къде са патрньорите ни от ЕС и НАТО да ни защитят??
113
0
 
14
 
! Отговори
демокрация преди 5 години
Демократично е това, което отговаря на интересите на 3 велики сили - Англия, Франция и САЩ!Който не слуша е диктатор и враг на демокрацията.............трябва да бъде свален от власт, наказан с всички възможни средства............финансови санкции, майдани, преврати, граждански войни , бомби с уран ............те носят демокрацията..........да.............така си е!!!
112
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Венецуелците ако искат да живеят добре както Сирия, Йемен, Ирак, Иран, Афганистан, Чили, Хондурас, България, Хаити, Сомалия, Либия, Нигерия, Ангола, Гватемала, Колумбия, Панама трябва да се оставят САЩ да ги демократизира и да поеме контрола над петрола.
111
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време ме беше срам, че съм българин, когато Плевнелиев си отвореше устата.Сега виждам, че нищо не се е променило. Бандата на снимката е точно същия б-*** като него.
110
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега, Тръмп ако е истински шоумен ще излезе утре и ще каже, ааа.. размислих снощи, и.. сега не го подкрепяме тоя къв беше Гуайдо ли Майдо, тогава ще стане интересно.
109
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Николас Мадypo:"Реших да скъсам дипломатическите и политическите отношения с империалистичното правителство на САЩ. Вън! Да си ходят от Венецуела, тук имаме достойнство"Бойко Борисов:"Дано началниците се разберат и решат, ние ще направим това което решат началниците"
108
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БГ-МС подкрепя един узурпатор вместо законния президент на Венецуела!Либия (полуразпаднала се държава)обвинява България за пиратство!!Какво още трябва да се случи за да разберете, че светлина в тунела няма???
107
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бре! Каква изненада! А аз си мислех, че правителството на суверенна България няма да подкрепя самопровъзгласили се президенти, много съм изненадан, това беше крайно неочаквано за мен.
106
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До питанеТова е нормално при демокрацията когато едно правителство е недемократично да бъде свалетно от световната демократична общност, и да се назначи демократичен президент, но ти не си достатъчно компетентен да го разбереш.
105
4
 
4
 
! Отговори
Принципно правилно! преди 5 години
Щеше да бъде много лошо, ако васалите не се подчиняват на господарите си. Накъде ще тръгне този свят, ако слугите започнат да не се подчиняват на господарите си и да имат собствено мнение? Това може да разклати устоите на целия световен ред и да доведе до хаос. Много правилно постъпва българското правителство.
104
1
 
13
 
! Отговори
питане преди 5 години
Откога стана демократично да се правят преврати, майдани и цветни революции и да се сменя властта на една държаева без избори??Това де не е нова директива на ЕС???Или нов член в устава на ООН???
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия, Китай, Турция стоят зад Maдуро. Какво да си говорим? F-16, a?
102
2
 
8
 
! Отговори
Мдаа преди 5 години
Испанският вестник Ел Паис разгласи откровения разказ на испанския външен министър Жозеп Борел, който споделил в парламента Мадрид какъв силен натиск за смяна на линията е оказал посланикът на САЩ в страната Дюк Бюкън Трети.Както и на испанският премиер от страна на САЩ.Подобен натиск от САЩ е оказван на всички правителства в ЕС.Четете, външният министър на Испания няма да твърди неистини.извод САЩ забиха последният пирон в ковчега на демокрацията, БГ също.Няма светлина в тунела дори!
101
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха на кого му пука кво са решили тия убити мишки, важно е какво ще кажат Русия и Китай.
100
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей сега вече Мадуро го загази след това решение на нашите титани.
99
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия красавци и умници на снимката си оправиха собсвената *** и сега тръгнаха да оправят една държава на другия край на света..............голям смях!!!Те ще казват кой ще кара влака............Мадуро-законият президент или Гуайдо-узурпатора и превратаджията!
98
1
 
11
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Никой няма да вземе насериозно решението на МС на най-бедната, най-пропадналата и най-бързо обезлюдяващата се държава в ЕС- България!!!Мнението на БГ-МС има нулева тежест в световната геополитика!!!!Да............това го знаят много добре всички велики сили!!!!
97
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха, те решили, 1-ви закон на марионетките-"марионетките нямат право на собствено мнение, те само изпълняват заповедите на господарите си"
96
2
 
8
 
! Отговори
? преди 5 години
Великобритания кога ще даде свобода на незаконно анексираните и поробени Северна Ирландия и Шотландия???Естественият съюз е само Англия + Уелс!!!