(Не)Женени с деца! Отживелица ли е бракът?

Промениха ли се семейните ценности и в каква посока?
Обновена: 8 фев 2019 08:29 | 7 фев 2019 21:52, Екип на Bulgaria On Air
48

Международната седмица на брака започва днес. Инициативата ще се проведе за осма поредна година у нас, в периода от 7 до 14 февруари. В страната ни ще се проведат серия от събития, които ще протекат под мотото “Да направим нещо за брака и семейството”.

Данни за 2017 г. показват, че у нас е регистриран ръст в броя на сключените бракове и разводите намаляват все повече. Въпреки това много млади хора често избират да създадат неконвенционално семейство и да живеят без подпис. Според данните 60% от децата се раждат в семейства без брак.

Отживелица ли е бракът и промениха ли се семейните ценности - коментар в предаването “Директно” по телевизия Bulgaria ON AIR на Стоян Ставру и Анула Христова.

"Договор ли е бракът и можем ли да се договаряме в рамките на тази специфична връзка? Едно време бракът е бил единен формат. Ако сключваш брак, той е един. Днес те са най-различни", коментира Ставру.

В днешно време по думите му институцията, наречена брак, не се разглежда толкова сериозно, а по-скоро като експеримент.

“Бракът може да бъде сведен до един лист хартия, но това зависи от самите хора. Нищо не е ценност само по себе си, а се превръща в такова според самия човек. Институцията, наречена брак, се променя с времето и с хората, но тайнството на брака си остава едно и също”, заяви теологът Анула Христова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари