Живеем по-добре, отколкото преди 30 г., недоволни винаги има!

Еврото го имаме от 22 години – с фиксирания курс!
10 фев 2019 10:40,
250
Живеем по-добре, отколкото преди 30 г., недоволни винаги има!
Снимкa: Reuters, архив

Умерен растеж на европейската икономика на фона на глобална несигурност. Такава прогноза направи тази седмица Европейската комисия. Според банкера Левон Хампарцумян тази прогноза не е повод за притеснение.

"С много притеснения човек работа не свършва. По-добре да бъдем оптимистичен вариант, за да вървим напред", заяви Хампарцуман.

"Не всички прогнози се сбъдват по начина, по който са направени. Но това е просто едно предупреждение, че може би възходящият цикъл на икономиката в света и Европа, който продължи доста години, може би е към края си. Икономиката е циклична, не можеш да вървиш само нагоре", коментира банкерът пред "Нова тв".

Още по темата

"Днес живеем по-добре отколкото преди 30 години. Винаги ще има недоволни. Въпросът е на икономически по-активните и предприемчиви да им се създадат подходящи условия да работят", коментира Хампарцумян.

Що се отнася до заплатите в частния сектор, банкерът заяви, че има сегменти, в които конкуренцията за хора е много голяма и заплатите вървят много бързо нагоре.

"Нещата куцат в тази част на трудовия пазар, когато хората нямат необходимата подготовка, образование", заяви Левон Хампарцумян.

Той коментира и какво можем да очакваме след влизането в Еврозоната.

"Еврото го имаме в джоба си от 22 години с фиксирания курс. Ако има негативни ефекти, да сме ги усетили. Кредитите ще се превалутират в евро, което ще стане с определени регулации. Ще се присъединим към една зона на по-висока степен на благоденствие. Но еврото не носи по-висок стандарт – нашият труд го носи", заяви Хампарцумян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
4
 
5
 
! Отговори
Истината преди 5 години
2 години млад,човешки живот в затвор-казарма,бе хубаво само за тукмаците с фуржки!Да се гаврят с хората и оправдават заплатите за лежане!И сега същите фуражки взимат добра пенсия и цял ден висят по интернет да обясняват,колко хубаво е било!ВЕФ и салам кучешка радост върху вестник Работническо дело за тези тарикати!До живот!
153
4
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Още един от "назначените" трябва да си изкара хляба.
152
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2/3 от хората са със заплати под 600 лева, а 80% са с заплати под 1000 лева. Това е бруто, преди задължителните удръжки - осигуровки и данък общ доход. Това според некакви тук означава, че живеем по-добре.
151
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Недоволни винаги има" Да, те са около 2 милиона които буквално се евакуираха! Всеки ден заминават хора! Останалите живеят със заплати и пенсии по ниски от някой африкански страни! Това е като мираж! Хората в България колкото и да им се иска и да вярват че са добре, са много по зле от други! Представите за "добре" са много долу.
150
8
 
7
 
! Отговори
смях в залата преди 5 години
До 163Я ни кажи кога бензина е бил 0,23 ст че и ние да разберем.То по нагла пропаганда от месеци не бяхме чели.Освен това явно си доста неграмотен. Отиди при учителката си по математика да ти върне годините дето ти е губила в училище.
149
12
 
10
 
! Отговори
Ани преди 5 години
В България сега човек може да живее от труда си. Ако работи двойно повече, може да взема двойно повече. През 1988 нямаше работа и човек не можеше да работи. Но дори да имаше работа, и дори да работеше двойно повече, в най-добрия случай можеше да получи лицемерно "браво!" През 1988 добре живееха крадците и ДС и то не чак толкова добре.
148
7
 
7
 
! Отговори
до 62 преди 5 години
пропуснал си най важното , цените на продуктите , бензина беше 0,23ст , аз работех за 280/300 лв , жена ми вземаше около 250 лв , докарвах ме си отделно поне още по 200 на месец отделно от заплатите , сега да сметнем 1 литър бензин по 0,23ст за 1 тон са 230 лв ,заначи само с двете заплати мога да купя 2 тона горива и даже ще ми останатсега 2 тона горива са 4 200 лв , ти ако изкарваш сега такива пари значи си даминал стандарта в българия
147
12
 
6
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Аз живея грубо пресметнато около 20 двадесет пъти по-добре сега отколкото 1988 г.
146
9
 
10
 
! Отговори
чейнджаджия. преди 5 години
До Анонимен 152Как я направи тая сметка едно към гьотере.88'*** един долар вървеше за 4 лева на магурата.Сега долара няма и два лева.Т.е. за да живееш 88-*** по същият начин по който сега със 4 хил лева биха ти трябвали 8 хил. лева.
145
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, европейци сме ....................с 300 евро на месец!!!
144
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
157 Явно живеем в различни Българии!
143
7
 
15
 
! Отговори
Българин преди 5 години
"Днес живеем по-добре отколкото преди 30 години" - да се разбира "Една клика от хора живеем по-добре"."Въпросът е на икономически по-активните и предприемчиви да им се създадат подходящи условия да работят" - разбирай "На тези с подарените предприятия и кръговете около тях да им се осигури комфорт"."Еврото не носи по-висок стандарт нашият труд го носи" - разбирай "Отново ще си същия бедняк, ако искаш повече - работи по 14-15 часа"
142
14
 
10
 
! Отговори
До 154 преди 5 години
Чак пък да се топим като лански сняг. Просто много хора се възползват от свободата да живеят и опознаят света. А бежанците ни заобикалят не поради стандарта на живот, а поради прословутото ни "гостоприемство".
141
5
 
9
 
! Отговори
До 155 преди 5 години
Руски, тия глупости другаде - вече го играхме това, трудолюбивите и усърдните да взимат колкото мързеливите и тарикатите. Не завърши добре! Възнаграждението трябва да се определя на пазарен принцип и хората трябва да са мотивирани да работят добре и да развиват уменията си. Иначе пaразититe стават повече от гостоприемниците и цялата държава загива!
140
8
 
6
 
! Отговори
Русский из России преди 5 години
Нашият труд, каза арменски банкер. Три пъти ХА.>има сегменти, в които конкуренцията за хора е много голяма и заплатите вървят много бързо нагоре.Общи думи. Заплатите трябва да не зависят от конкуренция, пазар и други либерални глyпocти. Всички граждани имат право да живеят достойно.Извинете грешките ми.
139
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факта че се топим като "лански" сняг, факта че дори и бежанците ни отбягват като прокажени говори колко "добре" живеем.На това как би отговорил Арменският наглец.
138
8
 
23
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Истината е, че сега мошениците живеят много по-добре от преди 30 години, когато не вирееха.
137
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със средната заплата от 252,07 лева от 1988 година, се живееше така, както сега с 4000 лева заплата, само дето сега престъпността е с порядъци по- голяма и храните са много некачествени.
136
21
 
9
 
! Отговори
Съвременник преди 5 години
Хора под 40 години е смешно,срамно и не нормално да коментират как се е живяло преди 30 години.Спрете се! Ако ви върнат в 1988 само за месец-два почти всичките ще сте на терминал 2 наистина,не на думи,както стана в ония години,веднага след 1989та.Мислите ли че бяха ,,много доволни"
135
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре живеем, ама един друг път. Много добре знаем кои мошеници и други мафиоти живеят по-добре.