Руснакът "Федотов", замесен в случая Скрипал, три пъти у нас. Тровил ли е Гебрев?

Сотир Цацаров: Всякакви внушения, че не се работи са лъжа!
Обновена: 11 фев 2019 13:29 | 11 фев 2019 11:13,
284

Снимка: Министерски съвет

От няколко месеца работим с българските власти и британските служби, заяви посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс след среща в Министерски съвет с премиера Бойко Борисов, на която присъстваха още вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров.

"Имахме много ползотворна среща и дискутирахме предполагаема намеса и потенциално отравяне на г-н Емилиян Гебрев", обясни Хопкинс.

Още по темата

Тя посочи, че подробности от разследването не могат да бъдат разкрити, защото все още се работи по случая.

"Заподозреният за случая "Скрипал" руски агент с псевдонима "Федотов" е бил в България по време на отравянето на Емилиян Гебрев", потвърди главният прокурор Сотир Цацаров.

Той посочи, че след възобновяването на разследването на случая "Гебрев", с него са запознати всички британски и европейски служби. До Великобритания са изпратени европейска заповед за разследване и писма, които да осигурят легалната основа за взаимодействие на българските и британски власти.

"Всякакви внушения за бездействия по разследването и за това, че случаят, едва ли не, е оставен настрани от Прокуратурата не отговарят на истината", отсече Цацаров.

Той припомни, че британските власти са обявили трима служители на руските тайни служби, които считат за замесени по случая "Скрипал".

"Двама от тях се считат за извършители, а един – за помагач. Първите двама не са влизали на българска територия за последните 10 години. Третият, който е с псевдоним „Сергей Федотов“, обаче е влизал в България три пъти – със самолет на 5 февруари 2015 г. влиза излиза на 22 февруари 2015 г. На 24 април 2015 г. влиза със самолет от „Летище Бургас“ и я напуска на 28 април 2015 г. отново със самолет. Третото влизане на Федотов у нас е на 23 май 2015 г. със самолет през "Летище София", като на 29 май 2015 г. заедно с друг руски гражданин е напуснал страната с лек автомобил в посока Сърбия“, обясни Цацаров.

"Към момента, когато на 30 април 2015 г. получихме сигнал за това, че Емилиян Гебрев е настанен във ВМА, незабавно започнахме оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия", заяви МВР шефът Младен Маринов.

Работено е по всички хипотези, както и за това, че става въпрос за злонамерено действие, така и в подкрепа на това, че става въпрос за битово отравяне, коментира Маринов. Назначени са били и извършени множество експертизи, които са фиксирали всички възможни факти и обстоятелства към онзи момент, така че да се работи по разкриване на извършителя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците не са спирали да убиват в България от 1944 насам.
38
12
 
22
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 38: Продължавайте по този британски кьорфишек и ще наблюдавате как Турски поток ще мине през Гърция вместо през България.
37
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно от службите ни няма никаква полза.
36
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наблюдавайте сега как Нинова и Радев ще запазят гробно мълчание по темата.
35
10
 
26
 
! Отговори
Всички в ГЕРБ преди 5 години
Като гледам са похапнали от новичока, раздаван от Козяк
34
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До патенцето СатюрненПо медиите вече дори и за най-малкото нещо се разпространяват единствено слухове, дезинформация, лъжи и неверни твърдения. Дори и прогнозата за времето и датата са вече под съмнение.
33
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отровен с препарат за растителна защита. Доказано от лабораторията на ВМА и друга независима лаборатория.Какви новичоци ви гонят изобщо не съм наясно. Тези номера минават само пред ингилизите. Целта е ясна. Отклоняване на вниманието на публиката, или предстоящото посещение на Путин у нас.
32
10
 
27
 
! Отговори
патенцето Сатюрнен преди 5 години
Поредната статия -хранилка , и за журналисти , и за властимащи !Горкият читател - облъчват го с какви ли не информационни отрови , пред които и "новичок"-ът бледнее !
31
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРезидента защо мълчи?
30
10
 
19
 
! Отговори
Тия верно ни взеха преди 5 години
За канарчета с тоя престъпник Гебрев, отровен от Путин
29
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извинявайте, но и малките деца по разни филми са гледали как агентите се разхождат с по 5-6 паспорта под различни самоличности. Даже и външния вид си променят. Само руските агенти ходят под една и съща самоличност и в Щатите и във Великобритания и в Африка и в Тимбукту. Просто всички им знаят всяка стъпка, биографията и дори интимния им живот. Не е ли смешно да твърдите подобно нещо бре драги "следователи" ?
28
25
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците вилнеят ненаказани из България, убиват българи, а русофилите им ръкопкяскат.
27
15
 
18
 
! Отговори
ЦецоРапона преди 5 години
Най-верятно е бил обект на отравяне според едно обосновано предположение. Обаче антидотите, дето му налива ЦРУ на молитвените закуски са го спасили от страшния новичок
26
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствено нещо, в което няма никакво съмнение, е че България се ползва като маша и проводник на чужди интереси. На медиите не може да се вярва, нито на англичаните, нито на руснаците. Предлагам да вярваме на Бойко, като компромисен вариант. Той няма да ни излъже.
25
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100 % руска работа.
24
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24На никой не му пука кого мразиш или обичаш. Да беше дал някакво смислено мнение по въпроса за което е и създаден форума. Обаче явно мисленето не ти е силата. Само лозУнги.
23
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова е смехотворно, че никоя световна агенция не го е направила "гореща новина".
22
33
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова ги мразя руските сви.не
21
19
 
27
 
! Отговори
Петров преди 5 години
На какъв език титана на световната демокрация БокУ е говорил с великобританската господарка?
20
22
 
30
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
никой не вярва на този западен пропаганден кьорфишек!Герб американски ***,предатели !