"Воля": Разходите за машинно гласуване са излишни!

Според партията този вот може да бъде манипулиран
14 фев 2019 22:55, Екип на Bulgaria On Air
11

Продължава работата в парламента, свързана с предизборния кодекс. Кое от предложенията на "Воля" ще мине?

"Въпреки дългия изморителен ден и ожесточените дебати – предстои да се приеме едно много добро предложение. Това е предложението за видеозаснемане на изборния ден – отваряне на урната, броене на бюлетините. Мотивите са за пълна прозрачност на изборите. При най-малкото съмнение на всеки гражданин, може да се проследи броенето и попълването на протокола. Видеото ще е достъпно и през интернет", обясни депутатът от "Воля" Полина Христова.

В студиото на "Денят ON AIR" гостът уточни, че днес едно от предложенията им не било прието - това е всяка парламентарно представена партия да има представител в районните комисии.

"Ние смятаме, че разходите за машините за гласуване са излишни. Не считаме, че те ще донесат допълнителна прозрачност. Тази машина принтира някакво листче, на което е отбелязан вотът, след това то се поставя в урна. Не се прескача човешкият фактор. Тези машини винаги може да бъдат манипулирани", категорична бе Полина Христова пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: ВоляПолина Христова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
2
 
! Отговори
Тя и "волята&qu преди 5 години
Ни довлече неволя, и е излишна, ама още дрънкат небивалици, нали?
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За тия каквото и да е, излишно , зщото липсват от бъдещето.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
М да, Вашите шоколадови избиратели няма да се справят с копчетата , така е !
5
10
 
5
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Права е Полина. Щом е машина и има софтуер, значи може да бъде манипулирана. Щом БСП-то толкова настоява за тия машини, явно санамерили начин да го правят.
4
2
 
4
 
! Отговори
Фашистки-внук... преди 5 години
Фашистки, и, фашисти,....Ние- сме- излишни,...- Дорй, на- събрание, във- купон,...Какво- остава, във- блок,....Българйя, няма- да- получи, гориво....
3
3
 
16
 
! Отговори
ДПС + ГЕРБ преди 5 години
Това е скритата коалиция, която вече 10 години управлява и унищожава България и българите.Онези псевдопатриотите ги купиха, за да ги курдисат отпред като параван за ДПС.
2
2
 
7
 
! Отговори
Воля преди 5 години
Коя е Полина Христова ...Жената на Пламен Христов! Защто всеки ден ,СЛЕД ПАРЛАМЕНТА ПЛАМЕН ХРИСТОВ Е В СКЛАД НА Г-Н МАРШКИ.....?
1
6
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НЕ МОЖЕ А ЩЕ БЪДЕ ФАЛШИФИЦИРАН!МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ Е ПЪЛНА ИЗМИСЛИЦА НА ГЕРБ ЗА ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ СЪС ИЗБОРНИ ИЗМАМИ!ДПС ПОДКРЕПИ МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ ЩОТО СЕ МАХНА НОМЕРА ПРЕД ПАРТИЯТА СЕГА Е САМО ИМЕТО И ТАКА ЕЛЕКТОРАТА ИМ НЯМАШЕ ДА ЗНАЕ ЗА КОГО ДА ГЛАСУВА!СЕГА С МАШИННОТО ПАК СЕ ВРЪЩА НОМЕРА ! ГЕРБ И ДПС СА ЗАЕДНО ЩОТО ЕЛЕКТОРИТЕ ИМ СА НАЙ-*** И ГЛАСУВАТ САМО ПО НОМЕР А НЕ ПО ИМЕ НА ПАРТИЯ ЗА ТОЛКОВА ИМ СТИГА АКЪЛА!!!