Крясъци, викове, удари по главата... В детска градина "Щастливо детство"

Родители обвиниха детска учителка, след проверката - наказание
15 фев 2019 09:10, Александър Попов
53
Крясъци, викове, удари по главата... В детска градина "Щастливо детство"
Гинка Костова отрича обвиненията за насилие. Кадър: bTV

Поредна серия, в която родители се изправят срещу възпитатели. Действието се развива Дулово, а учителката Гинка Костова от детска градина "Щастливо детство" е обвинена в насилие. Внесена е жалба срещу нея, а общината и регионалният инспекторат по образование в Силистра направиха проверка по случая.

"Оплакванията за насилие, според мен са малко силно казано, говорим за физическо насилие и съответните институции вече са задействани и в най-скоро време очакваме техните решения, техните становища, и в зависимост от това какво ще бъде становището, ще предприемем и съответните мерки", обясни Ваня Неделчева пред bTV, директор на ЦДГ "Щастливо детство".

Родителите обаче са категорични - децата им са стресирани и дори отказват да отиват на градина.

"Моето дете казва, че е удряно по главата, други деца също казват, че са блъскани, че са притискани до стената и най-вече се оплакват от крясъци и викове, най-вече от това", твърди Василе Халил, родител.

"Детето толкова се уплашило, че не иска да ходи на градина. Всяка сутрин го водя с рев. Между другото, нашият също се напикава, сега с доктора съм говорила, от стрес, каза, от всичко може да се случи. И си гризе ноктите", разказва  Фатмегюл Каба, баба на дете от детската градина.

Учителката Гинка Костова отрича обвиненията.

"На деца не съм посягала, имам доста стаж зад гърба си, нито съм обиждала дете, текат проверки в момента, нека когато приключат следствията, аз ако съм виновна ще си поема цялата отговорност”, категорична е Гинка Костова.

Не всички родители смятат, че Костова има вина, някои подозират, че искат да я махнат, защото е неудобна.

След проверката на общината, кметът д-р Юксел Ахмед е издал заповед директорката да вземе мерки за безопасността на децата. Тя показва, че има основания за безпокойство и се препоръчва на директора на детската градина да наложи административно наказание на Гинка Костова.


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
11
 
! Отговори
и те така преди 1 месец
Изобщо не вярвам на Василе Халил и Фатмегюл Каба.Децата сега са ***,пищят,врещят и се налагат за щяло и нещяло,защото нямат домашно възпитание.Съчуствам на жените избрали професията учител.
43
1
 
12
 
! Отговори
дулово преди 1 месец
в Дулово българите работят за турците и са слуги, това е реалността там, след Кърджали Дулово е другия бастион на ДПС за съжаление не само той целия регион е такъв, кметства общини, администрацията персонала в тях всичко е с особени имена рядкост е да срещнеш българско име от личен опит го знам. Етническите българи са изчезнали от тези региони и са останали такива само с български паспорти...
42
0
 
12
 
! Отговори
СС преди 1 месец
гризяло си ноктите, това е до възпитание не е от бой... вдигнали са и мерника за да сложат новозавършил кадър на дпс в Дулово всичко е ДПС. Дулово му казват долината на широките гащи, сещайте се защо. Повечето завършват Български език и филология в Шуменския и им намират работа в региона а ако ги чуете как говорят, за писане незнам ама ми завършили с отличен, то няма родове няма членове не може да го разбереш на български ли ти говори, македонски ли с турско произношение......
41
0
 
13
 
! Отговори
фАТМЕ преди 1 месец
Баба ,Фатме да си гледа внуцит! На Гинка заплатата е от данъците на българите!Ако ,не им харесва ,кучетата са вързани и вратата отворена!!!!
40
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази новина от България ли е? Ахмедовци, Фатмета, Аишета.....
39
1
 
16
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Горката жена.
38
3
 
42
 
! Отговори
КАТРИН ДЕНЬОВ преди 1 месец
МНОГО СТЕ ПРАВИ ДАМИ И ГОСПОДА. ДА СИ ДОЙДЕМ НА ДУМАТА,ЗАЩО ЩЕ Е ГИНКА,ТРЯБВА ДА Е АЙШЕ,ФАТМА, ГЮЛА И Т.Н. ТЕ ЩЕ ГОВОРЯТ НА ДЕЦАТА НА "МАЙЧИНИЯ ИМ ЕЗИК" ТОЙ Е ОФИЦИАЛНИЯ В ТОЗИ РАЙОН.ГИНКА НА КАКВО ЩЕ ГИ НАУЧИ НА БЪЛГАРСКИ ТОЙ НЕ ИМ Е НЕОБХОДИМ.ЗАТОВА И НЕ Я РАЗБИРАТ "ЗЛАТНИТЕ ИМ ДЕЧИЦА"
37
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези комунистически похвати не работят в 21-ви век, време е да го осъзнаят всички детски учители, възпитатели и т.н. Отделен е въпроса как държавата ще стимулира някой да се хване на такава нелека работа занапред.
36
4
 
27
 
! Отговори
1948 преди 1 месец
Ами те и моите деца и внуци не щяха да ходят на детска градина в,,ония"години и ревяха до скъсване докато изляза.Като ги няма баба и дядо да ги глезкат как няма да реват,да не искат и да си ИЗМИСЛЯТ ПРИЧИНИ.Глезени и невъзпитани и след това остават с мозък като на № 33-примитиви!
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** на мама..уууййй на мама.......
34
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо не сложат камери?
33
29
 
6
 
! Отговори
800-900 запалата преди 1 месец
Кво реват?
По нова година взеха над 1000 лева бонуси тъпит6е даскаля!
32
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На мама златното джерндърче....
31
1
 
55
 
! Отговори
добруджанец преди 1 месец
В Дулово трябва да слугуват на Дпс,иначе те наблюдават и готвят учител с турско потекло.В Шуменския университет90%са турци и после им се намира работа.Така че сигурно има вече човек който искат да назначат.Моля, който не е живял при такива да не коментира.Спечелих учителско място там а се оказа че сложиха наш човек.Аз съм възмутена но е така-управляват Дпс и бсп
30
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе за 500 кирливи лева месечна заплата , няма качество в никоя услуга, не разбрахте ли! Вие не ги ли ломите из къщи тия деца, че пищите толкова! Нека да се съберат 25-30 деца на едно място, да се разбеснеят и да закрещят, да ви попитам как ще ги овладеете само с мили думи! Всеки ден.... Гледайте си ги в къщи, като не ви отърва! Там е работата, че и вие не можете да ги траете...
29
1
 
38
 
! Отговори
Местен преди 1 месец
Децата лъжат и това е доказвано много пъти.Нека се сложат камери и всичко ще си дойде на мястото. Не може на твърдение на дете да се отсъжда и да се взема за истина. Защо пък не да искат да си сложат българка от турски произход и да забравят да говорят на български,например.
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо се работи на парче, такава е цялата държава каквото горе такова и долу египтяните са го казали преди хиляди години.
27
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 22
Децата нетрябва да се бият защото са беззащитни.

Абе зависи от случая.Един колега казва така:
- Ако у дома няма шоколад, детето започва да раздава юмруци.
Малеее, на мен това да ми е дете ... такива шамари ще яде, ще му се вземе акъла.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е това ще е, не свикнахте ли. Тука е това. Стига драми.
25
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам, но да удрят децата с винкел това минава границите! Такива са за смъртни присъди