От какво имат нужда Балканите? Според Паси – ядрено оръжие!

С него щяло да се гарантира мирът в района
1 мар 2019 14:00,
514
От какво имат нужда Балканите? Според Паси – ядрено оръжие!
Снимка: архив Bulphoto

На Балканите имаме нужда от ядрени оръжия, които да гарантират мира, заяви бившият министър на външните работи на България Соломон Паси.

Той заяви, че е притеснен от излизането на Русия от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие, защото това ще наруши баланса в Европа.

Още по темата

"Знаем, че в Европа има едни атомни бомби. Как и къде ще бъдат разместени тези атомни оръжия, аз не мога да кажа.  Със сигурност това, което ние на Балканите имаме нужда не е стратегията на Тодор Живков - Балканите безядрена зона, а ние имаме нужда от ядрени оръжия, които гарантират мира така както те гарантираха мира през Студената война", посочи президентът на Атлантическия клуб у нас.

Соломон Паси посочи, че сигурността в района на Черно море най-вероятно ще бъде основна тема на разговорите между генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и премиера Бойко Борисов.

"Русия притежава може би 80% – 90% от въоръженията в Черно море и това е притеснение за НАТО", коментира бившият външен министър. Паси допълни, че Борисов и Столтенберг ще обсъдят и задължението на България да отделя 2% от БВП за НАТО.

Големия плюс на българската външна политика от европредседателството насам се казва "Западни Балкани" и присъединяването на Македония към НАТО е част от усилията на страната ни, подчерта Паси пред bTV.

Заплаха за енергийните проекти

"Най-голямата заплаха се нарича зависимостта от Русия. Ние сме монополно зависими от Русия по отношение на енергетиката", отсече Соломон Паси.

"Важни са делата, а не думите, трябва да си дадем сметка, че служебното правителство на президента Радев е имало възможност да блокира санкциите срещу Русия, но не го е направило, така че са по-важни действията, а не думите", коментира Паси по отношение на казаното от президента Румен Радев в Кошице.

Срещата на Ким Чен Ун и Доналд Тръмп

"Жестът Ким да се види с Тръмп е добър, но това е непопулярна дипломация", заяви Паси и допълни, че големият отсъстващ от темата Северна Корея е ЕС.

Той коментира и избора на севернокорейският лидер да пътува с влак до Ханой.

"Влакът на Ким Ир Сен два пъти е идвал до София - през 1975 г. и 1984 г. Това е бил генералният щаб на Ким Ир Сен по време на Корейската война. Семейство Ким има "наследствена параноя". Те смятат, че в самолета американците могат да ги "думнат" с една ракета и могат да ги убият, а във влака са много добре защитени", посочи Соломон Паси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
28
 
6
 
! Отговори
хм преди 5 години
ами те и украинците така се подиграваха като ги предупреждаваха, че Русия ще им разбие държавата, ако доброволно си предадат ядреното оръжие и ето какво стана. А платената *** по-долу си личи, че е с птичи мозък.
16
2
 
39
 
! Отговори
1 преди 5 години
Чл. 407. Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години.Чл. 408. Който пряко или косвено, чрез печат, слово, радио или по друг начин се стреми да предизвика въоръжено нападение от една държава върху друга, се наказва за подстрекателство към война с лишаване от свобода от три до десет години.Чл. 409. (Изм. ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който планира, подготвя или води агресивна война, се наказва с лишаване от свобода от петнадесет до дв
15
2
 
41
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Ако на Пасито му се умира за Америка,винаги може да намери място да сбъдне мечтата си!Обаче България не е това място!Тука са много малко тия които горят от такова желание...Така че ч*****на да не ни ангажира с глупостите си!Иначе от ядрено оръжие имаме нужда,ама наше,собствено.Само че след като узреем за него.
14
5
 
42
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Този добре ли и откого ще се опазим,от Русия ли ,то американците не могат джа се опазят от Русия с техният ядрен потенциал,но ние ще се опазим ако имаме ядрени ракети.Ако нямаме ядрено оръжие ,то може и да оцелее някои от нас,но ако имаме ,то Русия веднага ще ни изпепели за броени минути. А кой ще управлява това оръжие-ядреното и откъде ще се управлява-дааа ,от Фашингтон,да ,господничо!?Този е "машата" на Фашингтон,пусне слу и чака да види реакцията.тОЗИ да се затвори от полицията,за екстремизъм
13
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ейййййй,луди ли сте,бееееее?!Искате да умирате ли,бе?Не ни вкарвай във конфликт,не щем никой в Черноморието, нито дрънкане на оръжия и атомни бомби не искаме!Чл. 407. Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години. Чл. 408. Който пряко или косвено, чрез печат, слово, радио или по друг начин се стреми да предизвика въоръжено нападение от една държава върху друга, се наказва за подстрекателство към война с лишаване от свобода от три до десет години.Чл. 409. (Изм. ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който планира, подготвя или води агрес
12
1
 
26
 
! Отговори
диванни войски преди 5 години
Казвахме му ние: Соломон ! Паси ! Ама той не ще да пасе ,иска акъл да дава ! Щото много го има , де .
11
1
 
53
 
! Отговори
asd преди 5 години
обикновено заради такива единици като него, хората ненавиждат евреите
10
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този продажник иска на ни превърне в мишена на руснаците.
9
2
 
52
 
! Отговори
НЗ преди 5 години
Да ходи да се прегледа тоя ***
8
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама разбира се, какво друго им липсват на Балканите освен ядрено оръжие - нищо. Само това ни трябва, да се въоражим до зъби и при първият удобен случай да анихилираме тази омразна им земя. От хилядолетия се мъчат да я разкарат от лицето на земята, и сега Мони Паси най-накрая измисли как. Няма такъв продажник!
7
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Соломон Паси не е мъдър като Цяр Соломон
6
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И на коя държава ще се предоставят ядрени оръжия? На Македония ли?
5
5
 
76
 
! Отговори
Инджиктипляктор преди 5 години
Болен мозък!Такива увреждания се постигат следвекове кръвосмешения..
4
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искаме!
3
4
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паси е деструктивна фигура, лакей на чужди интереси!
2
6
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога излезе Русия от този договор бре ч....т??? Преди или след САЩ???Безподобни лакеи и продажници!Ама разбира се, че ядрени оръжия и то американски, че да сме още по-сигурна мишена за руските такива. Отредена ни е роля на пушечно месо, сега ясно ли ви е???
1
2
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демографията, ***!!!! Държавата умира!

Спонсорирани публикации