От какво имат нужда Балканите? Според Паси – ядрено оръжие!

С него щяло да се гарантира мирът в района
1 мар 2019 14:00,
514
От какво имат нужда Балканите? Според Паси – ядрено оръжие!
Снимка: архив Bulphoto

На Балканите имаме нужда от ядрени оръжия, които да гарантират мира, заяви бившият министър на външните работи на България Соломон Паси.

Той заяви, че е притеснен от излизането на Русия от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие, защото това ще наруши баланса в Европа.

Още по темата

"Знаем, че в Европа има едни атомни бомби. Как и къде ще бъдат разместени тези атомни оръжия, аз не мога да кажа.  Със сигурност това, което ние на Балканите имаме нужда не е стратегията на Тодор Живков - Балканите безядрена зона, а ние имаме нужда от ядрени оръжия, които гарантират мира така както те гарантираха мира през Студената война", посочи президентът на Атлантическия клуб у нас.

Соломон Паси посочи, че сигурността в района на Черно море най-вероятно ще бъде основна тема на разговорите между генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и премиера Бойко Борисов.

"Русия притежава може би 80% – 90% от въоръженията в Черно море и това е притеснение за НАТО", коментира бившият външен министър. Паси допълни, че Борисов и Столтенберг ще обсъдят и задължението на България да отделя 2% от БВП за НАТО.

Големия плюс на българската външна политика от европредседателството насам се казва "Западни Балкани" и присъединяването на Македония към НАТО е част от усилията на страната ни, подчерта Паси пред bTV.

Заплаха за енергийните проекти

"Най-голямата заплаха се нарича зависимостта от Русия. Ние сме монополно зависими от Русия по отношение на енергетиката", отсече Соломон Паси.

"Важни са делата, а не думите, трябва да си дадем сметка, че служебното правителство на президента Радев е имало възможност да блокира санкциите срещу Русия, но не го е направило, така че са по-важни действията, а не думите", коментира Паси по отношение на казаното от президента Румен Радев в Кошице.

Срещата на Ким Чен Ун и Доналд Тръмп

"Жестът Ким да се види с Тръмп е добър, но това е непопулярна дипломация", заяви Паси и допълни, че големият отсъстващ от темата Северна Корея е ЕС.

Той коментира и избора на севернокорейският лидер да пътува с влак до Ханой.

"Влакът на Ким Ир Сен два пъти е идвал до София - през 1975 г. и 1984 г. Това е бил генералният щаб на Ким Ир Сен по време на Корейската война. Семейство Ким има "наследствена параноя". Те смятат, че в самолета американците могат да ги "думнат" с една ракета и могат да ги убият, а във влака са много добре защитени", посочи Соломон Паси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


514
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е подписала Договора за неразпространение на ядрените оръжия. Този чува ли се какви ги дрънка?! Това е открит призив за нарушаване на международното право! 189 държави в света са го подписали, включително и балканските.
36
2
 
55
 
! Отговори
AZ преди 5 години
Алкохолик нещастен еврейски. Иска мишени да ни прави. Продажна душичка.
35
2
 
33
 
! Отговори
Илия преди 5 години
Апостол Павел писал истината за евреите: "... Които и Господа Иисуса и пророците убиха, и нас прогониха, на Бога не угаждат и на всичките човеци са противни." - от Първо Послание до живеещите в град Солун, 2-ра глава.
34
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на пасито бомби са му в главатада каже защо взе на работа при него оная крадла на кремове
33
1
 
45
 
! Отговори
Белия Во преди 5 години
Това си е направо заявка за разполагане на натовски ракети среден обсег срещу Русия от наша територия
32
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНарод съд 2.0 идва !!! ХА-ХА !Знаеш ли, че точно родственик на този еврейн е бил в народния съд и е издавал смъртни присъди.
31
1
 
25
 
! Отговори
муньо преди 5 години
От какво имат нужда Балканите? Според Паси ядрено оръжие! за ядрения ми з а д н и к руска ракета , ама аз ще го отнеса , а не тези на които служа
30
1
 
36
 
! Отговори
Anon преди 5 години
Соломоне, за. Балканите не знам, но като я гледам тази снимка ти колкото и ботокс да си налял имаш нужда от още... и най- вероятно ти е протекъл и в мозъка.
29
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ли не прави човек за пари. Има една поговорка "Който нож вади от нож умира". Монка не искаме война и чужди военни бази в България. Непрекъснато се говори за мръсния въздух в страната ни а допущаме натовски войски да провеждат учения на наша територия и да си изпробват новите оръжия.
28
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЯВНО ЕВРЕЙТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКИ ВОЙНИ.На този главата му тропа на кухо. Ние през студената война не сме имали ядрено оръжие, а сега слугите бързат да се подложат.
27
1
 
46
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
- Що ли съм вътрешно убеден, че ако се разрази ядрена война на Балканските държави с Русия, евреите - като г-н Соломон Паси поне месец-два по- рано ще са напуснали България! Викат с/у анти-семитизма - пък всякога са заети да копаят гроба другиму...
26
1
 
30
 
! Отговори
коментар преди 5 години
след такива изказвания на ******* най-много да станем цел на ядрените ракети на Русия и по този начин ще получим лелеяното ядрено оръжие.....ама по главите си
25
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми да, ама нали всичко разпродаваме за жълти стотинки, даже урановата си руда.Белене ще се строи ли, или не си включен в борда на директорите и нямаш сметка?
24
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кого ще плашим с това ядрено оръжие? Трябва да си *** да си мислиш, че ние някога ще се бием с руснаците, та даже и с ядрено оръжие.
23
6
 
15
 
! Отговори
а преди 5 години
а какво пише за използване на бойни отровни вещества срещу мирното население на една държава?!!! ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО по Устава на ООН!
22
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народ съд 2.0 идва !!! ХА-ХА !
21
30
 
3
 
! Отговори
оп преди 5 години
до 32 - това по отношение на Зелените човечета ли си го написал?! Айде българите не сме толкова прости, че да не знаем московските фашисти какво подготвят!
20
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аха ясно вече са измислили как да унищожат Европа.Във всичко държави атомно оръжие утре ще исценират и един дребен пограничен конфликт ще кажат че по клаузите на НАТО всички трябва са се включат и кръстосан огън с атомни ракети в Европа.След това пустиня к световно господство на американо-англо-еврейския четвърти райх, да *** не сте познали света ще се обедини против вас и ще си прати цялата противна тоталитарна повърнящина в Ада.Краварски гнусни ***, вече не искат само да крадат, а директно.
19
3
 
28
 
! Отговори
1 преди 5 години
Чл. 409. (Изм. ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който планира, подготвя или води агресивна война, се наказва с лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години или с доживотен затвор без замяна.Чл. 415а. (Нов ДВ, бр. 92 от 2002 г.)Който предприема военни приготовления за използване на ядрено,химическо, бактериологическо, биологично или токсично оръжие като метод за водене на война, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години.
18
2
 
40
 
! Отговори
Каракочев преди 5 години
Този пръдзляо се чуди как да стане интересен.

Спонсорирани публикации