Борисов: Поклон пред подвига на героите, постигнали свободата на България!

Българската дума вече не само се чува, но се търси и цени!
Обновена: 3 мар 2019 13:33 | 3 мар 2019 09:56, Елка Василева
716
Борисов: Поклон пред подвига на героите, постигнали свободата на България!
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов честити Трети март – националния ни празник, на всички българи.

В деня на Националния ни празник се прекланяме пред подвига на всички герои, които се бориха и постигнаха свободата на България. Почитаме паметта на нашите предци и поколения наред пазим яркия спомен за делото им, което е извор на национална гордост и чувство за дълг и отговорност към България. Саможертвата на нашите възрожденци никога няма да бъде забравена, защото носи в себе си българския дух, който е несломим и не спира да намира нови проявления на своята сила и непреходност, пише в поздравлението си Борисов.

Поколения българи се бориха, за да си върнем свободата, независимостта, държавността, да заемем достойно място сред развитите демократични държави.

Още по темата

Днес, когато тези национални каузи са спечелени, продължаваме да отстояваме авторитета на България пред света. Няма как да не се чувстваме горди с постигнатото от всички нас заедно, когато виждаме уважението и признанието на нашите външнополитически партньори. Вековете чуждо управление са далеч в миналото и българската дума вече не само се чува, но се търси и цени, посочва премиерът.

Идеалите на Възраждането са надградени със 141-годишните опит и мъдрост на българската нация. Днес съм убеден, че трябва да сме  повече оптимисти, защото реалните резултати от постигнатото са видими и имам вярата, че ще продължим да ги надграждаме заедно като народ. Защото неведнъж сме показали, че умеем да сме единни, особено пред трудностите. Защото можем да сме пример за етническа толерантност и знаем как да живеем в разбирателство. И най-вече защото ценим мира и просперитета.

Бъдете живи и здрави и нека бъдем горди, че сме българи, отправя пожелание Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


716
Още по темата: Бойко Борисов3 март
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
371
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДНЕС ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПРАЗНУВА. ПРЪСКАТ СЛЮНКИ САМО ПОТОМЦИТЕ НА РАЧКО ПРЪДЛЕТО!
370
38
 
3
 
! Отговори
3ти март е измислица преди 5 години
Истинският национален празник е 6ти Септември!Присъединете се към онлайн петицията за смяна на трети март!
369
49
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живее България!А за Русия - спомняме си за атентата, който направиха в църквата Света Неделя избивайки над 100 БЪЛГАРИ, спомянме си и за избитите без съд и присъда от Народния съд, спомняме си и за тоновете злато изнесени от България, спомняме си и за откраднатите архиви, които не искат да ни върнат, спомняме си 45 годишното комунистическо робство, спомняме си и Държавна сигурност...Спомняме си и няма да забравим никога! Спомняме си и проклинаме тази азиатска кочиина!
368
39
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилиистик-путиинофилскаата измеет е активизирана...
367
1
 
4
 
! Отговори
dk преди 5 години
браво на това 17 годишно момичеда го издирят телевизиите да я видим а не да ни показват брадати идилци и джендърикак точно го е казаладиректно в политиката такива отстояващи интереси
366
48
 
7
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Браво Бойко! Ти си героят на нашето време.Както по времето когато Иван Аксаков е казвал че българите не трябва да имат нищо свое, така и днес неговите наследници в Кремъл се опитват да присвоят българския подвиг чрез своите клакьори от БСП.Но, като се замисли човек, как би могъл да станеш велик държавник ако не бяха тези интриганти и манипулатори които ни заобикалят и се опитват а заглушат гласа на истината?
365
8
 
42
 
! Отговори
Дидо преди 5 години
Е Борисов бъди честен днес сме под управлението на американците ! Ха си стъпил накриво и си аут от политиката! Самите те демек ЦРУ ще ти спретнат преврата, има над 80 НПО на американски грантове!
364
5
 
32
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Честит празник!Хвала на президента наш,че не спомена отвратителните евро.ейски ценности!!!
363
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много продажно човече. Какво чуждо управление, бе продажник -това и децата знаят, че е османско( турско) робство.07685
362
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и този за безименните руски селяни, замръзнали в преспите на Шипка или положили кости край Плевен и Шейново. За нашата свобода падат и много румънци, финландци, украинци и доблестни войни от всички народности в руската императорска армия, чиито подвиг днес почитаме.
361
1
 
29
 
! Отговори
говори Президентът преди 5 години
Свободата идва на щиковете на армията на царя-Освободител Александър Втори. През годините и най-вече в ново време споменът за Руско-турската освободителна война бе изопачаван според политическата конюнктура на момента. Но вестниците и хрониките от онази епоха са съхранили спомена за тази народна война, за възторга в Москва и Санкт Петербург при обявяването на манифеста. Споменът за петимата синове на императора, воювали в действащата армия, и този за безименните руски селяни, замръзнали в
360
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
..." вековете чуждо управление..." !!! Да наричаш 5-вековното турско робство чуждо управление е обидно за загиналите герои! На най-големия български празник не смеем да говорим като българи. Миналата година другият титан Цв. каза от Шипка , че сме се борили срещу...хън, мън...представителите на чуждата власт.../ перифраза/. Къде сте, Ботев, Левски, Бенковски..Волов..Каблешков..Кочо Честименски...? Нима си жертвахте живота заради някакво си "чуждо управление"?
359
1
 
28
 
! Отговори
до 365 преди 5 години
Напиши си името като дойде 4-ти юли да ти честитим от форума любимия ти празник,щом твърдиш,че само ,,слугите на Русия" празнували 3 март. Ти явно си слуга на американците.. Аз се радвам,че НЕ съм турчин.П.С Ако ще триете коментара ми, изтрийте и този на 365.
358
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само почетния "хидроинженер"и пудела му Карадайь...МЪЛЧАТ.Всички други български политикани се "изокаха".Потвърждават че не са българска партия,а това потвърждава че нямат място в България.
357
6
 
28
 
! Отговори
лично мнение преди 5 години
Бойко, Бойко , на тия думи ти самият НЕ вярваш дето си ги казал днес на Националния ни празник, как очакваш народът да ти повярва?
356
6
 
24
 
! Отговори
Бфн преди 5 години
Нинова ли изтегли 16 милиарда дълг.Кой ще го плаща? Вие ли? Това са 4 КТБ-та бе бун.аци.Нинова е страхлива. Вместо сега да излезе на улицата и да поведе народа към ОСВОБОЖДЕНИЕ. Ще видим къде ще бяга Турчето Бойко.
355
2
 
31
 
! Отговори
Бате Бойко искрено § преди 5 години
Аз Бате Бойко благодаря на ИЗВЪНЗЕМНИТЕ,че с тяхните летящи чинии и лазерни мечове допринесоха за Освобождението на България.Разбира се аз Бойко имам най-голям принос, де....
354
3
 
25
 
! Отговори
честно преди 5 години
Не знам за вас българи,но аз от всичко дето е написал Бойко в писмото разбрах 2 неща:Първото е,че трябва да сме Горди,защото външнополитическите партньори на Бате Бойко ни уважавали(мнооого се съмнявам) и второ,че трябва да сме ,,толерантни" към ро**м*и и турци. Ето ги тия 2 ключови фрази: ,,Няма как да не се чувстваме горди с постигнатото от всички нас заедно, когато виждаме уважението и признанието на нашите външнополитически партньори."...Защото можем да сме пример за етническа толерантност.
353
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този отново нямаше смелостта да каже от какво сме се освободили и благодарение на кой, а освен това - какво са си шушукали на четири очи с господаря Столтенберг !
352
3
 
15
 
! Отговори
до Бойко преди 5 години
Бойко вдигни заплатите и намали сметките,( НЕ обратното) българите сме единни в това желание. Думата ни като народ както си написал къде, се ,,чува"? Правилно е да кажеш,че гласът ни като народ трябва да се чува. Дума се дава,(ако обещаваш нещо),думата я пишеш,ама тя не е звук да я чуваш.