Толерантността на нашенеца е мит – на дъното сме в Европа!

Дистанцията между етносите в страната ни се увеличава все повече
276

България е сред най-нетолерантните страни в ЕС. Колкото по-бедна е една държава, толкова повече гражданите ѝ не търпят близо до себе си хора, различни по етнос или религия. Това показва ново проучване на Университета в Невада, събрало данни от допитвания, обхванали общо 450 хил. души в 100 страни.

По-надолу в класацията на европейските държави са само Литва, Естония, Румъния и Чехия. Най-толерантни сред държавите от ЕС са Швеция, Испания, Франция и Дания, а на първо място от стоте страни, за които има данни, е Аржентина – главно заради голямата търпимост към различните раси и религии.

"Това не е изненада за никого. Отдавна е ясно, че толерантността на българина е мит. Социалната дистанция между различните етноси в страната ни се увеличава все повече", коментира в студиото на "България сутрин" политологът Петър Чолаков.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Юлиана Методиева обаче изрази мнение, че това е "един несръчен PR" на демократичните правителства.

"Освен бедността, това, което увеличава дистанцията в обществото ни, е отношението към различните. Непрестанно се наблюдава влошаване на отношението към хората с друга сексуална ориентация, към ромите, мюсюлманите, бежанците", отбеляза Методиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
7
 
! Отговори
до 86 с фирмата преди 5 години
Ами утре като стане някоя бъркотевица нали първо при теб ще дойдат защото имаш пари ,, ако си ги изнесъл тормоза ще е още по-голям защото ще мислят ,че ги лъжеш...освен да духнеш и да гледаш ототвън. То си има природни закони като при вулкана е трупа се енергия докато пробие --щом има проблем и не се решава той не изчезва, а се натрупва докато набере критична маса и тогава се решава...
71
0
 
12
 
! Отговори
мир с жандармерия преди 5 години
Иде Видов ден и той не е в наша полза --държавата може да направи всичко само не и да спре ромската раждаемост ,после неможе да накара българката да ражда на 18--22 год възраст първо дете и това да е нормално ... не може да озапти по никакъв начин емиграцията дори я насърчава чрез финансовите си рамки които поставя избирателно че да удря ,,работниците ,, и без да се отнася за едрия и средния бизнес--дребния го няма вече.Забележете ,че младите работници точно ги няма ,тук остават кръвосмучещите
70
3
 
17
 
! Отговори
Народняк преди 5 години
Възхищавам се на хора, които са расли в нормални семейства, в нормален квартал, имали са винаги възможност да учат, да се забавляват, да правят каквото си искат. Не са яли шамари и юмруци, не са гледали как баща им пребива майка им. Имали двама родители. Та тези хора винаги са много учудени как така другите имат затруднения да се нахранят и облекат, да нахранят и облекат децата си. Много им е чудно и не го разбират - "Ама това си е ваш избор, защо не сте учили и не сте образовани?!".
69
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде стига глупости!3 млн миели улиците!?Ми излезте малко по тоя свят,огледайте се,преценете,пък тогава дрънкайте на воля!Нашите лекари в чужбина мият улиците,така ли!?Или нашите инженери?Или нашите ИТ специалисти!?Баси простотията!!!
68
2
 
20
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Едно от малкото неща с което българите могат да се гордеят!Естествената реакция на един здрав организъм е да се "бори с чужди тела попаднали в него" !!!Вируси...бактерии...зарaзи....това са "новите ни гости".... а толеромултикулти либерастите - ни инжектират серуми - да приспят инстинкта за самосъхранение на европейските народи.На път са да ни превърнат в аморфна ... послушно мучаща сива маса .... в слуги на шепата продажни политици!
67
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ако толерантността е космически и биологичен принцип, защо тогава на всеки организъм му е дадена имунна система!?"А като на всеки организъм е дадена имунна система защо тогава болестите стават все повече и все повече хора се разболяват въпреки милиардите които се влагат в медицински изследвания, и превантивни програми и здравослвни начини на живот. Практически имунната система постоянно деградира, защо му е на организма една деградираща система?
66
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А така канете само правилните гости, в едно демократично общество не трябва да има повече от една гледна точка, най-добре да се криминализира различното мислене, само така толерантноста ще победи ИСТИНАТА(омразата).
65
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 80За моя мозък не се грижи,аз достатъчно съм се погрижил!Имам си фирма,и не си знам парите!И викай "гринго" на баща си,пролетарий на умствения труд!Ти се научи да мислиш,че като гледам май много не ти се удава!Вярно е,че някои като почнат да мислят,и започват неистово да се потят,като Веско Маринов,но това е положението!Лесно няма!И един съвет:Не давай мнение за неща които не разбираш!Айде със здраве,че ме чака работа!
64
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гледна точкаТри милиона българи мият улиците и слугуват и вършат най-черната на Запад срещу мизерно заплащане.
63
8
 
3
 
! Отговори
Демоктрат 22 см преди 5 години
Нулева толерантност към комунисти, БСПендели, русофили, копейкаджии, рубаладжии и прочие евразийска гмеж!
62
5
 
2
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Ми ЕС като са богати защо не търпят българите ами ги третират като хора втора ръка и постоянно размахват пръст.Стотици хиляди българи има само в Германия! Уважавани и доказали се IT специалисти, доктори и инженери. Ако те се чувстват пренебрегнати няма да стоят в "лошият" ЕС, а ще отидат в "хубавата" рАссия!
61
1
 
6
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Гладът и толерантността никога няма да се хванат за ръце... факт!!!
60
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 години
А защо дават по 50 лева на ромита да гласуват, защо не ги дават на нас българите ние да гласуваме, а?
59
2
 
8
 
! Отговори
Много сме намръщени преди 5 години
Българите сме омразен по между си народ заради завист. Защо сме бедни? Това си казва българина всеки път като стане от леглото си сутринта и се прегатвя за работа. Бедността унищожава отношенията между българските семейства. Братя и сестри се колят. Съпруг и съпруга се колят. А бе затриваме се.
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми ЕС като са богати защо не търпят българите ами ги третират като хора втора ръка и постоянно размахват пръст.
57
6
 
5
 
! Отговори
Пич преди 5 години
"Колкото по-бедна е една държава, толкова повече гражданите ѝ не търпят близо до себе си хора, различни по етнос или религия"Е, това са взаимно зависими процеси. Ограниченост, нетърпимост следователно бедност. Бедност следователно ограниченост и нетърпимост. За червените другари това е подходяща среда за развитие на социализъм.
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След доброволната проватизация всичко което принадлежеше на народа беше съсипано и окрадено. Резултататът - пътви по смуртност в света, най-бързо изчезваща нация, бедни като африканска държава.
55
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толерантността НЕ Е ценност за цивилизования човек. Културата и образованието са.
54
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрацията е доказано най-престъпната и най кървавата обществена система в историята на човечеството. Толерантността е следствие от тази престъпна система.
53
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При соца нямаше толерантност. Имаше наборни строителни войски - 2 години. Там имаше военна дисциплина и етносите се учеха да работят и се трудеха на държавни обекти, усвояваха професии и професионални разряди и после работеха и взимаха добри заплати.