Ни е-винетка, ни пари: Хем си я платил, хем нямаш!

Десетки ужилени не могат да си възстановят изтеглени суми
91
Ни е-винетка, ни пари: Хем си я платил, хем нямаш!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Десетки жители от Пазарджик втори месец не могат да си върнат парите от тол управлението, което неправомерно е взело парите им, без да получат електронна винетка.

Въпреки че терминалите на бензиностанциите са отчели неизвършена трансакция, се оказва, че при всеки опит да получат винетка, системата е теглила пари от разплащателните им сметки, съобщи БНР.

Един от случаите е на семейство Ненови, които на 1 януари са направили 3 опита да закупят електронна винетка от терминал. Това не се случва, но от разплащателната им сметка са изтеглени 291 лева.

От Агенцията "Пътна инфраструктура" ги препратили към Националното тол управление, но връзката там е само чрез имейл, който им изпращал някакви готови отговори.

От Областното пътно управление в Пазарджик отказват коментар. Потърпевшите ще организират протестна подписка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама тия са много интересни искат винетка па отгоре на това и три пъти искали. Ами много ясно че ше ви приберат мангизите тия какво са очаквали безплатно ли. А това че нямат винетка не е проблем ше карат на автопилот. Тя целата територия пере на автолилот та една винетка платена три пъти голем зор. По важното е че сте стсбиУни другото е ветър и мъгла.
21
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ми нали трябва да избият от някъде парите да сте видяли ромеин с винетка гражданска данък и преглед
20
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей като някое племе сте още във България ,по зле от африканско племе .много *** народ кефи се на 2 кебапчета по време на избори ,после реве години наред от глад и мизерия,нека ви племе просто.
19
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
оня ден видях един възрастен ромеин с жена си с един москвич с ремарке с лопати пълнят дупки от пътното били трябваше да ги снимам и изпратя по тв
18
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
и аз си купих от А1 *** така и не съм проверил дали съм въведен наистина в системата и 90%от хората са така просто всичко беше направено некъдърно
17
4
 
4
 
! Отговори
Грамотен преди 5 години
Научи се да пишеш грамотно преди да даваш оценки за хората.
16
0
 
17
 
! Отговори
180 милиона преди 5 години
Естествено, че няма да публикувате имената на хората одобрили спечелването на обществената поръчка от чуждестранна фирма решила да обучи малко джуниър (начинаещи) "програмисти"...
15
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искате електронно правителство и по-малко администрация. Всичко да ставало от смартфона. Сега ще се разправяте с ботове, чатове и електронни пощаджии. Заповядайте, уважаеми иновативни селфаджии и фейсбукари!
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Масата български ИТ специалисти и фирми са на много ниско ниво, без образование и елементарна култура, повечето са завършили някакви измислени школи по програмиране. Нямат основни понятия и знания от информатика, да не говорим за по високо ниво понятия като транзакция. Нямат собсвени проекти защото нямат фирмена култура да реализират собсвен проект както се вижда в случая, работят за клиетни на Запад довършване, тестване, доработка, поддръжка на чужни проекти, ниско квалифициран работа.
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАБЛИЖАВА 9 ТИ СЕПТЕМВРИ , ТАКА НЕ МОЖЕ , ЛЯГАМЕ С УВЕЛИЧЕНИ , СТАВАМЕ СУТРИН ПАК СЪЩОТО, САМО С ГЛОБИ НИ ПЛАШАТ , ПАРИТИ НИ ВЗЕМАТ ОТ СМЕТКИТЕ ВРЪЩАНЕ НЯМА , РАБОТА ВЪОБЩЕ, АКО ТАКА СЕ ИЗДЪРЖА ,ЗДРАВЕ МУ КАЖИ
12
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа срама нямате ей! Така де!
11
0
 
34
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До 11:В България пари се взимат преди да почне работата и в никой случай не се връщат доброволно. Тия вместо подписка трябва съдебно дело да почнат.. Ама то и съдът такъв в Бг..
10
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винетки, касови апарати....Пълен провал!
9
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2--------------------------------Aми ние от по-старото поколение по-бавно схващаме новите апарати от вас младите.И затова мислим,че системата трябва да е направена така,че като направиш неуспешен опит да не ти взема парите.В чужбина като направиш неуспешен опит да си купиш билет за метрото,автоматът ти връща парите.
8
4
 
39
 
! Отговори
манолов преди 5 години
гледай какво става с винетките ,а какъв цирк ще е с електронните избори
7
1
 
36
 
! Отговори
До 5 ай с... преди 5 години
Ти не четеш ли? Нямат винетки, т.е. няма дублиране на номера. Само парите са им прибрали на няколко пъти без да имат винетки срещу тези пари.
6
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***,това е,една система не можаха да направят като хората,а колко милиони са взели?
5
2
 
26
 
! Отговори
... преди 5 години
Споко значи сега с тия пари фирма ДЖИ ПИ ГРУП близка до тия дето ни оправят ше почне да прави "ремонти" Естествено голяма част от парите ще идат да се ремонтират я вили я самолети а коли на тия дето ни опрявят в момента а другата част ще идат за фирмата! Ще попитате: А ремонта!? Къв ремонт бре! Парите ви веча са усвоени и даже ИСКАМЕ ОЩЕ! А ВАШЕТО ЕДИНСТВЕНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ Е ДА РАБОТИТЕР ЗА НАС И ФАМИЛИИТЕ НА ТЕКУЩО ОПРАВЯЩИТЕ НИ!
4
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е при ГЕРБ, какво се оплакват?! Да бяха мислили, когато гласуваха за ГЕРБ!
3
2
 
60
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Системата е порочно замислена само да прибира. Не съм специалист, но най-вероятно не е толкова трудно при дублиране на номера да излезе съобщение, че за този автомобил вече има платена винетка .