Ни е-винетка, ни пари: Хем си я платил, хем нямаш!

Десетки ужилени не могат да си възстановят изтеглени суми
91
Ни е-винетка, ни пари: Хем си я платил, хем нямаш!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Десетки жители от Пазарджик втори месец не могат да си върнат парите от тол управлението, което неправомерно е взело парите им, без да получат електронна винетка.

Въпреки че терминалите на бензиностанциите са отчели неизвършена трансакция, се оказва, че при всеки опит да получат винетка, системата е теглила пари от разплащателните им сметки, съобщи БНР.

Един от случаите е на семейство Ненови, които на 1 януари са направили 3 опита да закупят електронна винетка от терминал. Това не се случва, но от разплащателната им сметка са изтеглени 291 лева.

От Агенцията "Пътна инфраструктура" ги препратили към Националното тол управление, но връзката там е само чрез имейл, който им изпращал някакви готови отговори.

От Областното пътно управление в Пазарджик отказват коментар. Потърпевшите ще организират протестна подписка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
36
 
! Отговори
V преди 5 години
Това нещо въобще не е трябвало да го правят . Тези трябва да се махат от властта . Ще затрият България .Следващите дори да са кадърни не могат да се оправят само с дълговете на тия
41
3
 
34
 
! Отговори
някой преди 5 години
До АнонименНяма страшно! Правителството на ГЕРБ ще внесе програмисти от чужбина.От Виетнам! Ще им плащат заплати като на виетнамци! И всичко ще се оправи!
40
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До некадърни програмистНе става въпрос за некадърни програмисти, програмирането не е rocket science. Българските програмисти които работят в чужбина се справят прекрасно и винаги са хвалени от колегите си. Проблемът е, че нивото на българските ИТ фирми е много ниско, нямат организация, нямат фирмена култура да изпълнят изцяло един проект, а и наемат хора без ценз завършили някакви школи без образование по информатика но самите тези хора нямат вина, стараят се и правят каквото могат.
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен33А ти небългарино, ще ни посочиш ли нещо свястно което си направил?Освен плюенето де.
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искайте си ги от банката, не може една и съща сума в рамките на няколко минути да се вземат от една и съща карта. Питайте служителите във вашата банка с която работите.
37
3
 
14
 
! Отговори
Martin T. преди 5 години
Отиват в банката и оспорват плащането (chargeback).
36
10
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Те управляващите защо не искат електронно гласуване - защото Баба Пенка от Кочериново ще гласува за ГГ (Грозника от Годеч),а системата ще отчете 5 гласа за *** Нинова...ха-ха.
35
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това не се случва, но от разплащателната им сметка са изтеглени 291 лева." Да се смееш ли, да плачеш ли? Трагикомедия е в държавата ни, а управниците ни са аматьори! Карат я на автопилот!
34
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом има трансакция и теглене от разплащателната сметка значи не е предвидено от системата да им издаде картонче-винетка защитена с номер подред и другите защитни графични знаци как артикул-производител,че изписан времеви срок как валидност с гарантция и още други,ако има по наредби преференции за инвалид,др,които системата да изписва при поръчката с изписване на страниците и продълженията по етапи до крайно преключване за платеж с описание на касов бон-обект на трансакция/теглене,е-поща за билет
33
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БЛЯКХайде, да ги състезаваме с НАП! Препратка към "Н-18" и касовите апарати.Да видим кой е по-некадърен. Бас държа, че НАП ще смажат ония смешковци от АПИ.
32
25
 
24
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
"Един от случаите е на семейство Ненови, които на 1 януари са направили 3 опита да закупят електронна винетка от терминал."Последното нещо, което ще направи нормален човек на 1-ви януари е да тръгне, да си купува винетка. Защото старите винетки важат най-рано до 31-ви януари. Тези хора очевидно са някакви психопати, които си нямат друга работа, освен да си търсят белята и да се чудят на кого да направят сечено.
31
5
 
49
 
! Отговори
БЛЯК преди 5 години
Няма смисъл да се ядосвате бе хора... В АПИ "работят" най-големите некадърници в България... ЗАКРИВАЙ!
30
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 42Ще съм Ви изключително благодарен ако ми посочите един повод за национална гордост, като изключим 100-метровите байряци за рекорд на Гинес и 200-метровите хора пак за същото.
29
2
 
38
 
! Отговори
Peter преди 5 години
Това ми звучи абсурдно - даже като фалшива новина. Защо изобщо се занимават с АПИ и др ? Просто да си пуснaт chargeback през банка и банката ще им върне парите. Тежестта е при АПИ да докаже, че е извършила услугата...
28
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тва българите, наистина ли не можете едно свястно нещо да направите???
27
1
 
32
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
А на теб бледолики не ти ли минава през мозъка, ако го имаш , че е възможно и човек да греши. Или Вие не грешите? И що за система е това, ако допуснеш грешка да не може да се поправиш? Нещо повече ТОЛ таксите са държавни такси и недължимо платеното винаги подлежи на връщане. Вероятно проблемът е в това, че един взема парите , а друг отчита дейността....
26
13
 
15
 
! Отговори
некадърни програмист преди 5 години
това е защото българските програмисти са алчни и некадърни.Само си ламтят за хилядите дето взимат на месец ,ама никаква работа не вършат.Защо взимат най-голямите заплати ,а ние дето не смогваме за месеца трябва да им плащаме?
25
1
 
33
 
! Отговори
ББорисоолу преди 5 години
Кръв повръщам,пари не връщам!
24
1
 
11
 
! Отговори
+++ преди 5 години
Ако има нормативен документ, примерно закон, който казва, че от 1 януари 2019 година ТОЛ системата трябва да работи, какво трябва да се направи? Да се върне неработещата система и да не се изпълни закона или да се приеме, за да се изпълни закона?
23
0
 
13
 
! Отговори
+++ преди 5 години
Как се правят такива системи.Първо, се изготвя документация за обществена поръчка, в която има изисквания към бъдещата система. Провежда се търга, определя се изпълнител, има разни подетапи, но накрая има приемане на готовата система от възложителя. Щом възложителят е приел системата, запова да тече гаранцияонн подръжка, за отстраняване на разни дребни неточности. На пръв поглед виновен в възложителя, ако нещо не работи или не работи добре, но ...Ако има нормативен документ, примерно закон, ко