Пречупени цветя за пречупените от насилници животи на българки

Жени поставиха печалните букети пред парламента
78

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Навръх празника на жената 8 март, наши сънароднички решиха да оставят пречупени цветя пред сградата на парламента в памет на всички жертви на домашното насилие.

Още по темата
"Тук сме от името на всички жертви. Призоваваме всеки човек в България да остави пречупено цвете пред парламента – в памет на всички пострадали и загинали жени. Виновни сме като общество за подобно поведение. Домашното насилие е епидемия. Действията на държавата са лицемерни", посочи Ваня Министерска, майка на убитата Дарина.

Адвокат Албена Белянова подчерта пред Bulgaria ON AIR, че борбата с домашното насилие вероятно няма да свърши.

"Но ако сме повече може и да накараме държавата да застане до жените си. Убийствата на жени в домашни условия трябва да спрат. Сегашният закон наказва насилника едва при систематичен тормоз. Поне три пъти трябва една жена да бъде бита, за да има последствия за престъпника. Съветът за равноправие между мъже и жени не върши нищо, освен да приема гръмки неща", категорична бе тя.

"Държавата не прави нищо. Кой знае колко още жени има, за които не знаем Трябва да се вземат много строги мерки. Трябва да има превенция. Съкратената процедура при посегателство над жена помага само на престъпниците", изтъкна Светлана Димитрова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Савата преди 5 години
Саудитска Арабия е приела ИК.Дами , такива права ,като в СА,ли искате.
57
0
 
2
 
! Отговори
Да обобщим преди 5 години
"жертвите" живеят с 6-7 години повече горките.
56
2
 
3
 
! Отговори
върбан андреев преди 5 години
Колко ви плащат,*** безобразни?Разгонени ***.
55
4
 
0
 
! Отговори
Без значение преди 5 години
До АнонименМоли се никога да не те стига тая участ!Защото очевидно не разбираш!
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преекспонира се само едната страна - изпитана на запад стратегия. Изкарват 58% от мъжете насилници. Това е атака към семейството и бащинството.
53
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧиновникМного точно казано. А и самият факт, че много от жертвите живеят с години с полвинките си и само се оплакват, виждаш ли, как постоянно ги биели, говори за пълен упадък на личността.
52
5
 
6
 
! Отговори
Александра преди 5 години
В България ефективна эакрила на жертвите эа домашно насилие НЯМА!!! Домашното насилие не трябва да бъде прикривано и покривано , жертвите не трябва да мълчат!!! Ако има институций да го прочетат, добре - или връщайте ПАРИТЕ от европрограмите!!! Апропо, всички социални работници са добре обучени эа да действат екстримно в такива случай, а не да повдигат рамене и да се услушват!!! Ченгетата също не си вършат работа докато не се случи невъэвратимото!!! Отвратена съм от эаконите и от институциите!!!
51
6
 
8
 
! Отговори
МНОГО ДОЛНО И ПОШЛО преди 5 години
А колко са прекършените животи и съдби на мъже и съдби на мъже от българския съд осъдил ги чрез машинации и лъжесвидетелствания на такива "беззащитни и обезправени" жени . Ако имаше един сериозен закон и сериозен съд готови да съдят и осъдят жени за действията им нямаше да се стигне до прекършени животи . Да създадем закон при който може гарантирано да бъде съдена и осъдена жена или майка от мъжа и и тогава няма да има прекършени животи . Както виждате лошо е да няма закон срещу майки или жени .
50
5
 
8
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Държавата не ви е виновна, че не можете да си възпитавате децата и като порастнат стават насилници. Тези протестиращи протестират срещу себе си.
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе вие нормални ли сте??
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Без значениеИзвинявай но твоето е простотия - в статията грам не става дума за почернени майки, а за поредната НПО кампания, за прокарване на социопатски закони.
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До57Акция на почернени майки е! Проявете съчувствие!--всяко следствие има причина и тя НИКОГА не е еднопосочна! Никога!
46
11
 
7
 
! Отговори
Без значение преди 5 години
Хора, какво ви става, бе? Олекна ли ви като си изложихте простотията?Акция на почернени майки е! Проявете съчувствие!
45
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
точно "еманципацията", започнала именно от 8 март е в дъното на джендърството, и разбиването на "догмите" според ханку братовците.така се владеят масите - първо им се разбива мисленето, за да не знаят "къде се намират", после идва "новата идеолгия" която ще бъде приета като "спасителна сламка" от изтерзаните в мъки маси, и трето - ще бъдат прошнуровани и пронумеровани, чрез моденият концлагер - блокчейновото иго на биткойна и криптовалутите.
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 25Аз пък тая сутрин реших да пратя любовен есемес на жената, та да са радва бе...Пратих и го и след малко иде бажанака от съседния двор и вика: Бажо, туй, дето все са бъзикаш с мене ти го прощавам, туй, че все *** биеш на табла, и туй го търпя, ама туй, дето искаш *** таковаш...няма да те стане работата, да знаеш.--задръж си я бе ... белким я научиш първо на уважение, и второ - да се научи да си претегля приказките...
43
7
 
4
 
! Отговори
XuTbp5bp преди 5 години
В огледалото ясно се вижда защо ви бият и трепят, ама на вас проектора ви е по-удобен. Честит ви празник
42
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо постоянно занимавате целия народ с малцинства?! Гейове, братята в гетата, ***,които бият жените си,***?! Кога ще пишете за проблемите на мнозинството?! Стига вече с този терор на малцинствата над мнозинството.!
41
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека говорим с факти - жените които съсипват животите на мъже, в сравнение с обратния вариант е най-малко 10 към 1. Жените са в много по-пъти по жестоки от мъжете, факта че винаги се изкарват жертви е много показателен - цял живот се опитваш да им угодиш, те винаги са недоволни, винаги ти си виновен, винаги мъжа е лош, това е положението.
40
5
 
7
 
! Отговори
До 43 преди 5 години
По същата тази твоя "гениална" логика, всеки ден някой може да причаква пред дома ми и да ме пребива, но това според теб не е проблем, проблем е само ако съм жена и мъжа ми ме пребива. Когато си мълчиш и търпиш, как очакваш законите да се прилагат? Като си *** и малодушен, ще те тъпчат, бият и т.н. - това е положението. В крайна сметка, аз ли съм избрал да се обвържа с агресивен мъж или ти - проблема си е изцяло твой, не мой или на общество, мобилизираш се и си го решаваш!
39
9
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ужасяващ факт е, че доста от форума поддържат насилието, тормозени били психически - ами тормозете ги и вие психически, а не да биете, то и някъде пишеше - зъб за зъб....., ами не забравяйте, че и вас може някой по-силен да ви претрепе, защото нещо не му харесва, жалко, че не можете да разберете елементарни неща, после - защо сме били задръстени........