Новият ни F-16 цели 20 мишени от раз и избягва сблъсък със земята

Машината ще се прави в САЩ, само подрръжката у нас
Обновена: 11 мар 2019 18:42 | 11 мар 2019 18:30, Веселина Йорданова
661
Новият ни F-16 цели 20 мишени от раз и избягва сблъсък със земята
Кадър: YouTube

Изтребителят F-16 блок 70, за доставката на който преговарят правителствата на България и САЩ, поразява 20 мишени едновременно. Той притежава уникална система за избягване на сблъсък със земята, ако пилотът изпадне в безсъзнание или е в невъзможност да управлява, предаде "24 часа".

Още по темата
Другото голямо предимство на американския изтребител е, че има 12 000 летателни часа живот на двигателя преди основен ремонт вместо 8000, какъвто е при други конкурентни машини. Това заяви в Пловдив Джим Робинсън от компанията производител "Локхийд Мартин".

По думите му F-16 блок 70 е с много подобрения - по-добра товароносимост и безопасност, както и с по-бързо ускорение. В момента е най-добрият едномоторен боен самолет в света и ще може да се използва десетилетия напред.

"Надяваме се началото на юни или юли т.г. да бъде достигната някаква договореност между двете страни и производството на самолетите за България да започне през 2023-а", посочи Робинсън. Изтребителите ще се произвеждат в новоизграждащата се база на "Локхийд Мартин" в Южна Каролина.

От фирмата са категорични, че цялата машина ще се прави в САЩ. Единствено поддръжката щяла да се извършва у нас. Ако отделни компоненти се изработвали в България, то цената на изтребителя щяла да бъде много по-висока.

Робинсън уточни, че става въпрос за пакетна цена за 8 изтребителя. В сумата се включват оръжейни системи, подготовка на летателния състав, инфраструктура за машините. От 9 до 12 месеца ще бъдат необходими за обучение на опитните ни пилотите в САЩ.

Същият боен самолет са поръчали Бахрейн и Словакия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


661
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
462
7
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
....сърбите свалиха Стелта. Ф-117....Това е по - скоро изключение, което потвърждава правилото. Те ако ей така ги сваляха нямаше още да ядат обеднен уран!
461
2
 
10
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 5 години
Ф16 е ГОЛЯМА КРЪГЛА НУЛА...СЛАБ САМОЛЕТ КУПЕН ЗА МНОГО ПАРИКАКЪВ Е ТОЗИ АБСУРДЕН СРОК НА ДОСТАВКА
460
2
 
6
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
До РусофилинСу-35 е Су-27, ама другия път! По-тежък е с 8 тона, няма нито един аналогов прибор в кокпита, дисплеи, изцяло нова авионика, мощни двигатели с всеракурсно изменения на вектора на тягата, ново въоръжение, изкуствен интелект. На Льо Бурже събра очите на всички с фигура, която не може да изпълни нито един самолет в света - пълно завъртане на 360 градуса в хоризонтална плоскост. И това е, преди да сменят двигателя АЛ-41Ф на новия "изделие 30", който е с 20% по-ефективен и икономичен.
459
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЯ КАРАКАЧАНОВ Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ
458
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ-СКАПАНАТА СДЕЛКА В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ...КУПУВАМЕ ЕДИН НИСЪК КЛАС САМОхвръч НАПРАВО НЕ ЗНАМ КАК НЕ ПАДА
457
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКакви химерични атомни централи бе Мурджо. Та има ли по-добри и по евтини атомни централи от руските. Турция и Румъния , както и Унгария строят такива централи, а евтиния ток у нас отдавна е химера, защото ползваме 50 пъти по-скъп фотоволтаичен ток на името на жените на депутатите от предходния и тоя парламент. С китайски панели.
456
8
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Хахахахахахаахаахахахааааа.........Миг21 свали Ф16...... :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Съобщи телевизионния канал "Звезда".Путин без Yшанка................ Спалите на течение путинистчета се побъркват!!!
455
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МиГ-21 свалят F-16Не знам какво е свалил Миг-21, но знам че след като изгубиха 4 Мига и 2 хеликоптера К-52 индийците си подвиха опашката и подписаха примирие. Знам също че Индия се отказа от Су-57 като изгуби заради това руско недоносче 2 милиарда долара без насреща да има нищо (също като нас наивните българи дето платихме милиарди на Русия за някакаи химерични атомни централи), но си извлякоха поуката купиха си завод и след 3 години започват да произвеждат Ф21 по лиценз на Ф16.
454
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 448Яков, Якоб, Джейкъб, Джейк, Якуб, Яко, все едно! Руския ще ти го завра на теб, но никога няма да достигнеш моето ниво. Постоянно гледам бившия антисъветчик Кедми и се обогатявам от неговите аналитични способности и информираността му. разбира се, казани на брилянтен руски.За войната Иран-Ирак. Прочети в Уикито раздела за тази война от статията за МиГ-25 на руски. Пълен разгром на Тайгърите! Иранците нищо не са могли да постигнат и с бързите F-14 Tomcat. Виж и английския текст!
453
0
 
7
 
! Отговори
МиГ-21 свалят F-16 преди 5 години
МиГ-21 свалят F-16 - backdoornews
452
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"и 5 пари не дава какво може да се случи на народа му/ако е от нашия етнос/при една военна американска авантюра."При една американска военна авантюра опърпаната руска мечка ще стана на малки плюшени меченца. Така че ти се замисли на кой господар след това ще служиш. Вероятно на Ким Чен Ун.
451
2
 
4
 
! Отговори
Горан преди 5 години
До 529:Ясно, че до тогава ще трябва да сме ги платили, но да не мислиш, че ако бяхме избрали руски изстребители, тях щяхме да ги вземем на бартер срещу буркани с кисели краставички!? Те, не са и хубави, като някогашните, та руснаците и тях ги не щат! :)))))
450
1
 
3
 
! Отговори
? преди 5 години
А С-400?
449
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"но догодина ще изсипем 3 милиарда за ф 16. Тоест колкото 3 ядрени реактора за белене."Има 2 руски ядрени самовара вече закупени и може единият да си инсталираш у вас и да се фукаш пред приятелите си русофили.
448
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Су-35 не можем да го барнем, защото се продава само на бартер срещу палмово масло.
447
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горане,само че,до тогава ние трябва да сме ги платили.
446
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук един американофил злобно и яростно брани американските интереси на балканите и 5 пари не дава какво може да се случи на народа му/ако е от нашия етнос/при една военна американска авантюра.Ако предателю си с чуждо самосъзнание,може и да те разберем,но ако си българин,може само да съжаляваме,че си се пръкнал в земята на нашите деди.
445
2
 
5
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Ко се дърляте, ве!? Те, чак към 2023-та година ще започнат да ги строят, а кога ще са готови, и т.н. никой не знае...
444
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
стигат му и 7 мишени...една за къщата на Бойко в Банкя и още 6 за апартаментите на Цветанов...
443
7
 
4
 
! Отговори
Русофилин преди 5 години
Козметичното подобрение на Су-27 Су-35 (основната разлика е в оцветяването и мястото на червените петолъчки на опашката) може да следи по 2000 цели във Вселената за 20 години и не ги изпуска от прицела си и за секунда. Ако бяхме купили Су-35 щяхме да направим голям хаир на Русия и Путин и да им напълним гушката.