Новият ни F-16 цели 20 мишени от раз и избягва сблъсък със земята

Машината ще се прави в САЩ, само подрръжката у нас
Обновена: 11 мар 2019 18:42 | 11 мар 2019 18:30, Веселина Йорданова
661
Новият ни F-16 цели 20 мишени от раз и избягва сблъсък със земята
Кадър: YouTube

Изтребителят F-16 блок 70, за доставката на който преговарят правителствата на България и САЩ, поразява 20 мишени едновременно. Той притежава уникална система за избягване на сблъсък със земята, ако пилотът изпадне в безсъзнание или е в невъзможност да управлява, предаде "24 часа".

Още по темата
Другото голямо предимство на американския изтребител е, че има 12 000 летателни часа живот на двигателя преди основен ремонт вместо 8000, какъвто е при други конкурентни машини. Това заяви в Пловдив Джим Робинсън от компанията производител "Локхийд Мартин".

По думите му F-16 блок 70 е с много подобрения - по-добра товароносимост и безопасност, както и с по-бързо ускорение. В момента е най-добрият едномоторен боен самолет в света и ще може да се използва десетилетия напред.

"Надяваме се началото на юни или юли т.г. да бъде достигната някаква договореност между двете страни и производството на самолетите за България да започне през 2023-а", посочи Робинсън. Изтребителите ще се произвеждат в новоизграждащата се база на "Локхийд Мартин" в Южна Каролина.

От фирмата са категорични, че цялата машина ще се прави в САЩ. Единствено поддръжката щяла да се извършва у нас. Ако отделни компоненти се изработвали в България, то цената на изтребителя щяла да бъде много по-висока.

Робинсън уточни, че става въпрос за пакетна цена за 8 изтребителя. В сумата се включват оръжейни системи, подготовка на летателния състав, инфраструктура за машините. От 9 до 12 месеца ще бъдат необходими за обучение на опитните ни пилотите в САЩ.

Същият боен самолет са поръчали Бахрейн и Словакия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


661
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
482
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пакистанската свалена Ф-16 ка (произведена 2016-та) беше свалена от индийски МиГ-21 (модел 1959-та)... Дори не се е наложило на индийските ВВС да пращат намиращите се наблизо Су-30 ахаххаха
481
5
 
11
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 5 години
"Новият ни F-16....." САМО НАИВНИЦИ И ЛАИЦИ МОГАТ ДА ВЯРВАТ ЧЕ СТОВА САМОЛЕТО-ПОДОБИЕ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ЕФЕКТИВНА БОЙНА АВИАЦИЯВСЕКИ КОЙТО ПОНЕ МАЛКО РАЗБИРА ЩЕ СЕ СЪГЛАСИ С МЕН
480
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изумително е, че произведени в Иран бомби могат да се използват срещу британски машини в Басра без огромен и публичен протест на Форин офис. Робърт Харви - стр. 48, последно изречение. Е, как сте *** на С о ро ската пропагандна машина ала Гьобелс. Как ще оборите вашите си мислители.
479
4
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Аз уранът го изядох още 1986г. на Първи Май на площада и ме наваля руският, комунистически дъжд от Чернобил!
478
6
 
8
 
! Отговори
Якоб Кедми преди 5 години
Ушанките ги е страх Ф16 блок70 е по добър от всичко което имат
477
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кАТО СЪСИПАХМЕ иРАК, Иран веднага стана лидер в Близкия изток, без да даде нито един изстрел. - Робърт Харви, стр. 25.
476
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съединените щати нарушиха своята превъзходна конституция, като одобриха официално ИЗТЕЗАНИЯТА. рОБЪРТ хАРВИ СТРАНИЦА 22, АБЗ.2 ПУТИН ЛИ Е ВИНОВЕН ЦЕНТАДЖИИ?
475
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямо грозно скъпо и не рита .Що е то ? руска безаналогова машина за ритане
474
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политическите и икономическите дебати днес в САЩ и Обединеното кралство - пробладава мрачното настроение. Робърт Харви - стр.21 от книгата, абзац 2, а *** с о р о ски пак *** - вашите си го казват, затъвате, и затова сигурно ви трябва концесия-подарък злато, та България да утложи с някой миг вашия крах и ние да се съсепем като екология безплатно във ваша чест.
473
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дЖЕФРИ хАУ - рУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗОЛИРАНА. сЪЩОТО ТВЪРДЯТ И кИСИНДЖЪР, шУЛЦ, рОУЪН, бЖЕЖИНСКИ, сКАУКРОФТ, нЪН. Значи самият запад не вярва, че може да изолира Русия и само води кьорфишек пропаганда.
472
4
 
6
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 5 години
БОРИСОВ , ЛИКВИДИРА БЪЛГАРСКАТА АВИАЦИЯХЕЛИКОПТЕРИ ДА БЕШЕ КУПИЛ ЩЕШЕ ДА Е ПО-ДОБРЕКАКЪВ НЕКАДЪРЕН ПРЕМИЕР
471
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джефри Хау - Инвазията на коалицията в Ирак без съмнение се оказа катастрофа - източник Светът в криза - стр. 15, абзац 2, първо изречение. Нали знаете невежи, кой е Джефри Хау? А УМРЕТЕ ОТ МЪКА.
470
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четири свалени индиски Су 30мкм Поредния мощен шут в простатс руска глава
469
3
 
4
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 5 години
Американската пропаганда лъже уникално безочливо. А техните идеолози като Бжежински и компания отдавна вече си признават краха. Сега ще ви ги цитирам. Да *** *** от думите на вашите си лидери и стратези. Затова ги послушайте и почвайте да учите руския и китайски химн. Ставайте будисти.
468
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗозоГлупостта ти е безкрайна. И българското население мре от този обеднен уран. Може и ти да умреш от заразата с обеднения уран на твоите айдъли. Които са готови на всичко заради пари, даже да изтрият България от лицето на Земята.
467
1
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
До Анонимен 534 Индия няма К52 що си измисляш глупости!
466
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много се лъже за западната военна мощ и превъзходство, ако имат такова отдавна да са премазали света, но само си тиражират пропагандата, докото тече западния вой, Китай стана най-голямата икономика в света, а Русия си развива въоръженията. Сърбия с проста зенитка, каквато има в българската армия свали американския стелт. Невидим, ама падна на земята.
465
4
 
5
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 5 години
ФАКТИТЕ СА ФАКТИ:Ф16 НЕ Е АДЕКВАТНО РЕШЕНИЕ ЗА ОТБРАНА ИЛИ НАПАДЕНИЕ;АКО БЕШЕ Ф35 РАПТОР , ДРУГО ЩЯХ ДА ПИША
464
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че как няма да събере погледите на Ла Борже ((( Авиокатастрофата е достатъчно впечетляваща Су Су30 М (35 )тъй се плясна в земята ...Лека му пръс на пилота
463
3
 
7
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 5 години
ЕЙ БОРИСОВ, ТИ СИ ГОЛЯМ НЕКАДЪРНИКТОЯ Ф16 СЕ ПОЛЗВА САМО ОТ ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ И ЗА ЛЕКИ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ МИСИИС ОЧАКВАНЕ ДА НЯМА ВЪЗДУШЕН БОЙБОРИСОВ ПЪТНИЧЕСКИ САМОЛЕТИ ДА БЯХМЕ КУПИЛИ ЩЕШЕ ДА Е ПО-ДОБРЕ