Арабаджиеви не се дават, екстрадицията ще се забави

Семейството отказа доброволно да се завърне у нас
Обновена: 13 мар 2019 15:40 | 13 мар 2019 15:38, Александър Попов
32
Арабаджиеви не се дават, екстрадицията ще се забави
Снимка: Булфото, архив

Бизнесменът Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела Арабаджиеви са били задържани за постоянно от съд в Барселона след европейската им заповед за арест. На днешносто заседание е станало ясно, че сте не са се съгласили да бъдат върнати доброволно у нас, съобщава "24 часа". Което противоречи на твърдението на Георги Семерджиев, в чиято вила бяха задържани, че те сами се предали на властите.

Още по темата
Този отказ означава, че процедурата им по екстрадиране в най-добрия случай ще се забави доста повече от очакваните две седмици.

Тепърва ще бъде образувано дело за екстрадицията им, по което испанските магистрати ще решават дали да върнат или не семейството у нас. Тази процедура обикновено отнема няколко месеца.

Арабаджиеви бяха задържани на 7 март след 6-месечно издирване в имението на Георги Смерджиев - Жоро Шопа в Испания.

В България те са обвинени задочно от Специализираната прокуратура за участие в престъпна група, пране на пари и данъчни престъпления.

По делото заедно с тях отговорност се търси на други четирима, сред които и по-малкия им сим Вълчо, който е в ареста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
17
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Гледай майтап, ако испанския съд реши, че обвиненията издишат тогава не знам що ще правят цвъкитата и цацаратурата.
4
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...трафика по границата е кофти !За това се бавят !.....:)))
3
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баньовите си дойдоха "доброволно", защото си знаеха, че след 30 години царуване ще си дойдат дОма, ще се "поразпишат" тук-там - и обратно в Ница; така и ще стане, само че засега малко ще повъшлясат, после - след "съдебния" водевил ще се поизперат и всичко е тип-топ, няма лошо.Арабаджиювите се оказаха по-гнусливи, май не им се въшлясва и скоро ще ги чуем от ЮАР. Е, олигарси и камунисти с куфарчета си имаме хиляди - други ще си хванем, и тях ще издоим!
2
2
 
35
 
! Отговори
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: преди 5 години
А, не така "журналистите"! Арабаджиеви: 1.Не са се крили, а са били на гости на Жоро -шопа. 2.Искаха да си дойдат в страната още лятото, но границите бяха толкова натоварени, че решиха да почакат в Испания при Жоро. 3.Дори, ако искате да знаете те и сега искат доброволно да си дойдат у дома...
1
1
 
43
 
! Отговори
troiu преди 5 години
Те уж пътуваха към България,сега пък не искат да се връщат,странни хора.Може да им се е обадил чичо Колю с татуирания.......

Спонсорирани публикации