В знак на протест: 50 души напускат Спешната помощ в Русе

Медиците са против назначаването на нов директор
13 мар 2019 07:54,
13


Масови оставки в Спешната помощ в Русе. Близо една трета от медиците са подали едномесечно предизвестие в знак на протест срещу назначаването на нов директор.

Те настояват на поста да остане временно изпълняващият длъжността, тъй като с него са осъществили диалог за по-добри условия на труд. Ако хората напуснат, обслужването на пациенти ще бъде сериозно затруднено, съобщава Bulgaria ON AIR.

Росен Христов е сред фелдшерите, които са подали оставката си. Той и колегите му настояват за промяна в управлението на Спешна помощ в Русе и искат директор да остане д-р Недка Дикова.

Близо 50 души от всички филиали са депозирали молбите си за напускане. Медиците допускат, че напускането им ще има негативни последици, но са твърдо решени да отстояват позицията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
След три дена са се върнали !!!Сега че им пратат некой фактор от София да им обещае нещо и тия че клъвнат.
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ходете сега в Банкя на тиквеникаа пред къщата ,защото според тоя калъффф държавата цъфтяла,а сме почти на дъното на океана .оставка на цялото народно събрание .
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди всичко, не е ясно защо тук изобщо има такъв мазохистичен биологичен вид като медици от Спешна помощ.Много са наплашени, преди два дни се порязах на флекса и отидох да ме превържат, а те се притесниха и се разбързаха, питат ме дали може или не може да извършат не-знам-си-каква процедура, за инжекцията против тетанус ме питаха два пъти и дори се подписах, че съм съгласен.Докторите и сестрите трябва на ръце да ги носим - имаме жизненоважна нужда от тях, а не от ***-убийци.Мислете!
6
12
 
6
 
! Отговори
C преди 5 години
Само в България работниците може да си избират работодателите. И само в България ако дойде нов началник да опита да спре далаверите следва блокиране на пътища.
5
1
 
19
 
! Отговори
АВС преди 5 години
ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ В НАЩА СТРАНА Е ТЕКА ЩОМ ИМАШ ВУЙЧО ВЛАДИКА ЩЕ СТАНЕШ ПОП
4
8
 
19
 
! Отговори
Станко преди 5 години
Ако здравеопазването е добро няма да има нужда да се издържа от държавата. Сега болниците по цял ден пишат фактури за измислени болести, които държавата да им плаща.
3
8
 
8
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До 1234 2 И защо ти е ГЕРБ да клекне ?Идват избори. БОЙко срещу ***.На кого залагаш ?
2
22
 
7
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
Едно месечното предизвестие ако мине , мине.След това пак на работа.При нас е така. Малко шум и нищо.
1
4
 
34
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Що само в русе? Дайте в цялата страна и герб ще клекнат като булка на талибан