Българин в критично състояние в Пекин след падане от мост, нужни са ?40 хил.

Без да плати предварително, няма да му направят операция
Обновена: 14 мар 2019 09:18 | 14 мар 2019 09:17, Камелия Цветанова
42

Българин е в критично състояние в болница в Пекин. На 9 март 31-годишният Николай Маринов е паднал от мост в китайската столица, вследствие на което е с тежки счупвания на гръбнака и по краката, както и със сериозен кръвоизлив в корема. Оказана му е помощ, но от болницата се въздържат от животоспасяваща операция.

Интервенцията ще струва 40 хиляди евро, а застраховката му не покрива напълно тази сума. Министерството на външните работи увери Bulgaria ON AIR, че е дало гаранция на болницата, че парите за лечението на Николай ще бъдат изплатени.

Николай работи като учител в китайско училище, където преподава английски език. По този начин той издържа родителите си и 18-годишния си брат.

Веселин Найденов, който е близък приятел на пострадалия, обясни в "България сутрин", че състоянието на Николай е стабилизирано, но остава доста тежко. Предстои му най-сложната операция.

"Трудността е, че в Китай дори и за китайските граждани, когато стане злополука, трябва първо да извадите парите от своя джоб и след приключване на лечението застрахователната компания изплаща средствата обратно", обясни Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Сумата обаче не е изплатена и болницата отказва операция, тъй като съгласно договора на Николай неговите работодатели не носят отговорност за злополука в почивен ден.

Веселин беше категоричен, че в никакъв случай Николай не е имал желание да сложи край на живота си и случката е инцидент.

По думите му пострадалият е отговорен човек, който е загрижен за другите.

Николай е контактен и е споделил на приятеля си, че се притеснява за това какво ще се случи с родителите му.

"Бихме били безкрайно благодарни на всички, които могат да помогнат. В момент, в който някой има нужда и друг се притича на помощ, разбираш до каква степен човечността е останала в нас. Надявам се хората да разберат", призна Веселин Найденов.

Има открита дарителска сметка за Николай. Всеки, който иска да помогне, може да го направи на:

Сметка: 02/0000000022501711
IBAN: BG19STSA93000022501711
BIC: STSABGSF

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
киро-келнеро преди 4 години
бе, не съм лош човек требе ми бъбрек, малко черен дроб за рефреш на моя, и като закрепим малко нема да е лошо да ме "погледнат" в Хюстън, шот с коронарографията дет ми напраиха тука не ми дават мноо! да додем у "он еър" да подрънчим малко кинти за тва!? защото тека!
28
3
 
7
 
! Отговори
Анжелика преди 5 години
До всички хейтър и други оплюващи, които не познават Николай. АЗ лично го познвам, бяхме състуденти. Ники е изключително свестен и добър човек, отишъл е там за да работи, за да помага на мама и тати, защото няма как да се издържат, защото татко му е болен. Доколкото имам информация е паднал от моста, защото му е прилошало, не защото си е правил селфи или защото е отишъл на екскурзия в Китай. Пожелавам ви, НИКОГА, НИКОЙ ОТ ВАС ДА НЕ ИЗПАДНЕ В ТАКАВА СИТУАЦИЯ
27
1
 
6
 
! Отговори
Пламен Лишев преди 5 години
До АнонименВярвай ми, този човек е стойностен и грамотен! На всеки може да му се случи подобно нещо! Бог да пази от такива изпитания!
26
1
 
1
 
! Отговори
искам да помогна преди 5 години
а на чие име е сметката
25
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По думите му пострадалият е отговорен човек, който е загрижен за другите."- Що за наглост, бе???????????? Отговорен, ама без застраховка?! Не само е смешно, ами не знам какво да кажа. Кой знае що за хипи, което обикаля света на стоп е това, и за което лошите банки и лошите им кредитни карти с медицински автоматични застраховки при пътуване, не заслужават пари. Айде марш.
24
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ъъъ, не ме интересува. Пътувайки по света, имам постоянна застраховка в размер на 250 000 евро. Да е мислил. Базова кредитна карта да имаше, щеше да има застраховка към нея, която да покрие всичко. Тръгнал да пътува, ама без да вложи капка акъл. Съжалявам, като човек, обикалящ цял свят, ще кажа, че не ме интересува съдбата му. Не ме вълнува българин ли е, има ли деца, няма ли- да е мислил. Базови, ама БАЗОВИ ЕЛЕМЕНТАРНИ неща са това да имаш застраховка при път.
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са тези политици сега, вероятно да просят пари за момчето, щото 40 хил. ? им се виждат множко за българин изпаднал в беда в чужбина ? За кого гласувате бе ОВЦЕ, за такива които ще ви затрият от лицето на земята ли ? Ще просят пари медии за да спасят българин в нужда в чужбина, каква низост, какъв *** ? В коя държава по света може да се случи такова неуважение към сънародник, освен в комунистическа пожарникарска държава като България ?
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да бъде ! В комунистически Китай да плащаш за здравеопазване и медицинска помощ. тц, тц, тц ..... лоши американци....
21
3
 
5
 
! Отговори
дядо Пенс преди 5 години
3 000 $ !!! А сега познайте що е то : 207 лв...
20
5
 
14
 
! Отговори
Нямам думи... преди 5 години
Щом взима 3000 долара да си плаща сам, а не да иска от мен, който взимам 300 долара. Аман от наглеци!
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познавам хора, които предпочитат да работят в Китай, вместо да работят за мутрите в България. Хем много по-високо заплащане, хем са на уважение там. Това падане от мост може да се случи по много причини и на всеки.
18
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко злоба в бедният нищожен прогнил българин, не случайно е на това положение.
17
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами като взима 3000$ да си плаща!
16
4
 
18
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
До Абе Discovery1во ти познаваш ли го тоя човек, защо и поради каква причина е отишъл да работи точно в Китай, та така упорите го плюваш? Предполагам не знаеш... просто в БГ всеки сочи с пръст и критикува, а живота понякога може да е много жесток към хората, но пък хората могат да са още по жестоки помежду си2ро заплатите в Китай далеч не са по ниски от БГ още повече като даскали. Между 1500-3000$ взимат даскалите там...Не е нужно да нагнетяваш отрицателно отношение към човека...
15
5
 
18
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Видяхте, ли бе дами и господа, китайски комунизъм в действие!? По-кървав дори от капитализма на запада. Плати си, или ***!
14
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ниски заплати в Китай? Още преди 15 години заплатите на работници във фабрики бяха два пъти по-високи от заплатите на средния българин. Слезте на земята.
13
23
 
12
 
! Отговори
Абе Discovery преди 5 години
Отишъл да работи в страната с най-ниските заплати, да издържа семейството си?? Същите пари щеше да ги взима и като млад учител в Родопите. Като не харесва България да се моли на Китай за средства... И като ти липсва съпричасност в страната, защо не се хванат китайците да му събират парите за операция? Аман от такива псевдо моралисти и тОлерасти..
12
2
 
15
 
! Отговори
Добро утро преди 5 години
Селфито не прощава на никой. Жалко за момчето, дано се оправи напълно. Друг път ще внимава повече.
11
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали застрахователя щял да върне парите!? Да теглят заем и после като получат парите да върнат заема. Гледах видеото сега пък ново двайсе, да сме финансирали екскурзията на родителите му до Китай...
10
4
 
27
 
! Отговори
Хайде преди 5 години
малко повече информация как така се пада от мост, ако се движиш нормално по него? Да е дете разбирам. Но да събираме пари за някой пострадал при доста съмнителни обстоятелства...Който иска да дава, негова си работа.