Българин в критично състояние в Пекин след падане от мост, нужни са ?40 хил.

Без да плати предварително, няма да му направят операция
Обновена: 14 мар 2019 09:18 | 14 мар 2019 09:17, Камелия Цветанова
42

Българин е в критично състояние в болница в Пекин. На 9 март 31-годишният Николай Маринов е паднал от мост в китайската столица, вследствие на което е с тежки счупвания на гръбнака и по краката, както и със сериозен кръвоизлив в корема. Оказана му е помощ, но от болницата се въздържат от животоспасяваща операция.

Интервенцията ще струва 40 хиляди евро, а застраховката му не покрива напълно тази сума. Министерството на външните работи увери Bulgaria ON AIR, че е дало гаранция на болницата, че парите за лечението на Николай ще бъдат изплатени.

Николай работи като учител в китайско училище, където преподава английски език. По този начин той издържа родителите си и 18-годишния си брат.

Веселин Найденов, който е близък приятел на пострадалия, обясни в "България сутрин", че състоянието на Николай е стабилизирано, но остава доста тежко. Предстои му най-сложната операция.

"Трудността е, че в Китай дори и за китайските граждани, когато стане злополука, трябва първо да извадите парите от своя джоб и след приключване на лечението застрахователната компания изплаща средствата обратно", обясни Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Сумата обаче не е изплатена и болницата отказва операция, тъй като съгласно договора на Николай неговите работодатели не носят отговорност за злополука в почивен ден.

Веселин беше категоричен, че в никакъв случай Николай не е имал желание да сложи край на живота си и случката е инцидент.

По думите му пострадалият е отговорен човек, който е загрижен за другите.

Николай е контактен и е споделил на приятеля си, че се притеснява за това какво ще се случи с родителите му.

"Бихме били безкрайно благодарни на всички, които могат да помогнат. В момент, в който някой има нужда и друг се притича на помощ, разбираш до каква степен човечността е останала в нас. Надявам се хората да разберат", призна Веселин Найденов.

Има открита дарителска сметка за Николай. Всеки, който иска да помогне, може да го направи на:

Сметка: 02/0000000022501711
IBAN: BG19STSA93000022501711
BIC: STSABGSF

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
19
 
! Отговори
Гейбераз преди 5 години
Избягал от стабилната и благеденстваща ни Тиквовина..да помага на китайските ***...Да си гледаме етническия мир и рахатлъка .
8
8
 
38
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
До Един от многотоТи статията прочете ли бе? Или си от тея писачите не ЕСЕ-та? Човека работи там, за да издържа семейството си, по една или друга причина живота го е изпратил там... Много е лесно в такава ситуация да плювваш. Общо взето интересно ми е как в БГ има брутална липса на съпричасност, още от деца тва се възпитава, децата са ужасни едни спрямо други и такива стават много от тях, като пораснат, ти си много точен пример затова
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАЩО Е ПАДНАЛ ОТ МОСТА?
6
22
 
13
 
! Отговори
Един от многото преди 5 години
*** наглостта. Едно такова пътешествие до Китай струва над 2000?. Нещо което малко хора в България могат да си позволят при средна нетна работна от 400?. И сега се очаква от нас балъците да превеждаме пари за лечението на богаташите. Да се беше качил на Витоша, тукашните лекари щяха безплатно да го лекуват.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЪЗДЪРЖАТ СЕ ЗАЩОТО СА РЕКЕТЬОРИ - КИТАЕЦ БЪРКА В ДЖОБА И НА ГЪРКА И НА ЕВРЕИНА, ТА В НАШИЯ ЛИ НЯМА ДА БРЪКНЕ
4
18
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Трудността е, че в Китай дори и за китайските граждани, когато стане злополука, трябва първо да ИЗВАДИТЕ ПАРИТЕ ОТ СВОЯ ДЖОБ и след приключване на лечението застрахователната компания изплаща средствата обратно", обясни Найденов пред Bulgaria ON AIR.Товаришч къде остана светлият комунизъм? Нещо повече от непотвърдени източници, разболели се бездомници, вместо да бъдат лекувани те биват разфасовани за донори!ДА ЖЮВЕЙ СВЕТЛИЯТ СОЦИАЛИЗЪМ!!
3
13
 
7
 
! Отговори
ТИКВАТА -3 преди 5 години
ДАЙТЕ МУ ПЪРВО ПРИЧАСТИЕ!!!!
2
13
 
32
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
"Трудността е, че в Китай дори и за китайските граждани, когато стане злополука, трябва първо да извадите парите от своя джоб и след приключване на лечението застрахователната компания изплаща средствата обратно"А при нас си вадиш парите за операцията и после никой не ти възстановява разходите
1
4
 
29
 
! Отговори
Охобохо преди 5 години
Мони Дянков взе от НЗОК когато беше министър на финансите милиард и половина.Защо ГЕРБ не ги връща и никой не търси тези пари?!Е Дянков да му прати на човека.Щом може да тегли пари които всички внасяме,значи трябва да може да ги върне!