Над 50 хил. подписа срещу отглеждането на животни за кожи

Фермите у нас били две, но с тенденция да се увеличават
18 мар 2019 22:40, Екип на Bulgaria On Air
30

2795 гледания   |  Още видео
Гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България и известни личности у нас се обединиха около каузата да спрат отглеждането на диви животински видове във ферми за добив на кожи, които да се използват в модната индустрия. Ще има и изложба на тази тема в Националния природонаучен музей при БАН.

Петя Алтимирска от Гражданската инициатива за забрана на добива на ценни кожи в България разказа пред Bulgaria ON AIR, че за своята кауза те са събрали и внесли в Народното събрание над 50 хиляди подписа и допълни, че колкото повече информация получават хората, толкова повече расте подкрепата за тях.

"Две са фермите реално у нас, общо са около 130 хиляди животни, които се гледат. Тенденцията е да се увеличават", каза тя.

Музикантът и певец Дидо от "Д2" е един от хората, които застават зад идеята. Той каза в ефира на "Денят ON AIR", че вече трябва да спрем да бъдем такива консуматори на земните богатства, включително и да носим кожи от животни, защото всички те имат достатъчно алтернативи.

"Тук говорим за устойчивост и самите хора трябва да разберат, че това няма да доведе до нищо добро. Много от нещата трябва да се правят така, че в дългосрочен план да водят до добро. Този тип консуматорско мислене трябва да спре", посочи той.

Петя Алтимирска пък допълни още, че е срещнала голяма подкрепа от много политици за тяхната кауза, но въпреки това е било отказано изложбата да се направи в сградата на Народното събрание.

Тя каза още, че в много страни вече отглеждането на животни за кожата им е забранено, в някои то никога не е било и разрешено и подчерта, че вече над 1000 модни брандове са се отказали да използват естествени животински материали за дрехите и модните аксесоари, които произвеждат.

 


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
vlady преди 1 месец
Да представят исканията си пред компетентните служители на Арменска Апостолическа Църква след 20 април - дотогава е обявен траур по повод кончината на цариградския патриарх архиепископ Месроб Мутафян.
23
0
 
1
 
! Отговори
читател преди 1 месец
Една от любимите кухи теми на журналистите. Лицемерието като форма на съществуване.
Същите тези, който заедно с подписалите се, ще хапнат агнешко, от 3-4 месечни животинки на Великден.
Ще бъдат изклани поне 250000-300000 животинки.
22
0
 
2
 
! Отговори
П преди 1 месец
Има ли инициатива в подкрепа на тези ферми да ида да се подпиша и да защитя бизнеса им?
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кожени палта не нося, защото стила ми е спортно елегантен, но обувки от изкуствена кожа никога не съм носила, няма и да си купя! Нито са качествени, нито са полезни. А тия природозащитници не схващат ли, че по начина, по който си провеждат кампанията, само предизвикват ответна реакция на негодувание и омраза сред хората. Не можеш да убедиш някой в нещо, като му го забраняваш.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Норките били тревопасни и ядели на хлебното дърво хляба...

До No 13 и 14 спирайте тези хапчета! Изпушете някоя друга трева и повторете училището! Къде сте учили биология - McDonald?
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Благодарение на кожите сме оцелели като вид. Тези природо-не-знам-кво са просто болни хора.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 14
А бездомните кучета и котки не са опасни за природата? Аман от кухи лейки!
17
1
 
8
 
! Отговори
ДртПрч преди 1 месец
От изкуствена кожа краката ми се спарват и вечерта миришат на умряло. Не, благодаря. След като изядем телето, кожата да я изхвърляме ли?
16
1
 
7
 
! Отговори
ДртПрч преди 1 месец
И всичките 50 хил подписали се бяха обути в кожени обувки и опасани с кожени колани.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато направят здрави обувки от изкуствена кожа ще се подпиша.Но качеството на днешните от изкуствена кожа е отвратително и няма накъде.
14
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При наличието на изкуствени материи, имитиращи кожата, да убиваш диви животни за да си чаллгар е варварщина и трябва да е забранено със закон.
13
1
 
11
 
! Отговори
шматка преди 1 месец
Няма начин да не сте събрали 50хил подписа.Със сигурност 48хил са фалшиви.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Норките били опасни за природата в Русия. Абе май има други вредители там.
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Норките са много опасни за природата,забранено е да се отглеждат на неестествените им места,те изяждат семената на много растения и увреждат растения и дървета,в Русия имат проблем с едно от най-ценните си рядко срещани ядкови диви дървета(наричат го хлебно дърво),изчезващи заради внесени от чужбина норки,които са изпуснали някога от фермите в дивата природа и те изяждат семената на това рядко дърво,което е на изчезване.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм за кожата,но тази кожа,която остава от индустрията с домашни животни отглеждани за месо.Кожата е най-добрия материал за обувки,няма по-подходящ за обувки,а и за връхни дрехи,когато се налага в студени условия.Монголците имаха кожарска индустрия.
Норките са много опасни за природата,забранено е да се отглеждат на неестествените им места,те изяждат семената на много растения и увреждат растения и дървета,в Русия имат проблем с едно от най-ценните си рядко срещани ядкови дървета,изчезващо за
9
4
 
8
 
! Отговори
Гoшу преди 1 месец
Потърсете някой експерт - биолог, да ви разясни драги ми НЕмесоядни вегетарианци и вегани, как човечеството е оцеляло през Ледниковата епоха и защо мандибулата и зъбите му са такива. Аз на никой от вас не казвам, защо ядете тревата на кравите, така че и вие не ми казвайте как да се обличам и какво да ям. Знаете ли колко ми струва кожената рокерия "Diesel" и колко струва ментето, дето е от пластмаса? Хахахахахаха
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 8

Аз па съм от "непримитивната" и ми писна, да ми натякват какво да правя,както опитите им да ме карат, да се чувсвам виновен, че съм си позволил, да си взема нещо, което ми харесва. Било от кожа, било неетично, били произведено от конкурентни страни, било скъпо ... особено последното. Живейте си живота и помагайте, а не се месете. Няма да ми промените мнението, а ако ми напръскате якето, ще имате среща с адвоката ми.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, лесно се събират за АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ! Ама за важните неща, на никой не му пука. Все пак живеем в ерата, в която е по-вероятно, при пожар, човек да спаси котката си, отколкото плачещото бебе на комшията. Все пак бебето разтройва котката, като вика посред нощ ...
6
6
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 1 месец
Не се хаби, няма да те разберат. Повечето от пишещите тук са от най-примитивната прослойка на обществото.
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 3

Човече, намали параноята. Не ям месо, но не съм веган. И за нищо не се боря. Не обичам фанатизма от всякакво естество. Нито си въобразявам, че съм открил топлата вода и трябва да я даря на човечеството. Не те карам да правиш нищо. Просто напомням кои са истинските ценности. Нищо повече.