Полицаи готвят протест заради неспазени обещания

Служителите на МВР получават едва по 25 ст. на час за нощен труд
18 мар 2019 09:55, Красимир Ангелов
50

Дори в тъмната и опасна част на денонощието, полицаите продължават да следят за реда по улиците. В същото време служителите на реда получават едва по 25 стотинки на час за нощен труд.

Напрежението в сектора се повиши, след като ръководството на министерството даде празно обещание парите да бъдат удвоени. За да се случи това, са необходими 5 милиона лева, а такива на този етап няма.

Това кара служителите на МВР да се готвят за нов протест през месец май. Той е обвързан с още едно условие - полицаите водят преговори с министерството за промени в няколко закона и ако текствоете, на които държат не бъдат приети, ще се стигне до демонстрации.

"Тези промени са свързани с нормативната база, уреждаща социалния диалог в Министерството на вътрешните работи, с връзването на заплатата със социално измерим променлив критерий като средната и минималната работна заплата", коментира в "България сутрин" зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов.

По думите му за една нощна смяна от 12 часа, в която 10 часа са нощен труд, един полицай взима около 2 лева, а за 24-часово дежурство - 2,40 лева.

Планираният протест на полицаите през месец май съвпада с идването на папа Франциск у нас.

"Залагаме на това, че за около месец бихме могли да се споразумеем с министерството и да не се стига до тази крайна мярка. Не търсим сензацията, нямаме намерение да блокираме посещението на папата, нямаме намерение да предприемаме действия срещу държавата", катеогоричен бе Кузманов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
10
 
! Отговори
хахо преди 5 години
Имам приятел полицай.Казва,че му плащат по 1.2 лв за извънреден труд.Не че е много,ама за тук толкоз.Нямало такова нещо 0.25 лв.Дори е доволен,че получава тотално за месеца повече от началника си на районното,щото последния не получавал извънредни.
24
1
 
14
 
! Отговори
Стига вече преди 5 години
Трябвало 5млн., но нямало от къде. Ами спрете Да плащате тока, водата, такси и наеми на частния футболен клуб Левски и ще имате тези пари.
23
0
 
28
 
! Отговори
това заслужавате преди 5 години
Сега нали сте против бунта на народа, блъскате ги, обгазявате ги, пазите гърба на 240 мафиоти в парламента. Не сте с народа. Никой няма вас да подкрепи, когато излезете на същото място, борете се сами с властта, коятопазите сега. Жалки същества. По цял ден си джиткате по тефоните, пиете кафета, карате колите и си вършите лична работа. Куцо, кьораво и тъпо стана полицай.
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как да няма! Оная захариева няма да даде 3 милиона на емигрантите в Турция и готово!
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Nito efin polizai njama pres noschta idvat s sakasnenie s mnogo privilegii sa i visoki saplati sedat v kolite na toplo sluschat radio puschat zigari trabva da dejurat pres noschta po dvoiki troiki v kv v zentara v provinzii v sela kade sa polizaite
20
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво момчета, покажете на заспалия народ как се прави, дано всички вземат пример от вас и започнат да устояват правата си. Във вас ни е надеждата. Имат 8 милиона за мюслитата, а за вас по - дългия. 3ти
19
4
 
18
 
! Отговори
? преди 5 години
Когато се самоообгазяват поради малоумие това работа ли се води? Ако се води работа предполагам им се плаща.И тази случка трудова злополука ли се води ?
18
1
 
15
 
! Отговори
шаш преди 5 години
Тази телевизия редовно пуска тази личност"полицай" да лъже хората и журналистите вместо да дадат думата на обикновените хора който издържат полицията да си кажат мнението не пускат тези търтей с техните незаслужени претенции?!
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се разформира цялата банда...Потомствени рушветчии... Президента да обяви военно положение, и да мобилизира старият запас от МВР войски!Престъпността ще изчезне за седмица!
16
1
 
16
 
! Отговори
хаааа преди 5 години
Хората не ги искат и ги плюят а те продължават да искат но не работят?!
15
1
 
20
 
! Отговори
Язека преди 5 години
Полицаи и труд...Смех.
14
0
 
9
 
! Отговори
сега преди 5 години
До ПешоТой е сутеньор пиши до Вътрешна сигурност МВР да го проверят....
13
0
 
15
 
! Отговори
Добро утро преди 5 години
Да отидат да правят протест в шведските махали -те нали тях пазят само от българското насилие.
12
0
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Абе във входа имаме полицай , живеещ под наем, странна птица, няма семейство , няма деца, но с него живеят няколко млади момичета. Апартаменът по цяла нощ свети , като е нощна смяна постоянно патрулката спира пред входа ни , качва се горе - и това по няколко пъти на нощ, снове непрекъснато този човек , какво толкова правят??? Момичетата - също напред - назад , по цяло нощ асансьорът снове от първия до техния етаж.. То и ние ходим на работа , ама на час да се прибирам дома - никога не е било...
11
0
 
12
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Ама на куките дето ще охраняват куките не им давайте спрейове, вземете им и оръжието!
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези само си търсят внимание, когато у нас има посещения на чужди високопоставени гости.....
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИзборТе вече са си направили избора, когато свикнеш по цял ден да се моташ, после за друга работа не ставаш.
8
0
 
20
 
! Отговори
Избор преди 5 години
И само това ли умеят? Няма ли шофьори, техници, инженери, учители? Да си сменят професията и няма да се налага да работят нощем!
7
1
 
26
 
! Отговори
Agenta преди 5 години
Аз полицай нощно време не съм видял, но пък познавам един, които спи на нощните си смени.По закон полицията няма право да протестира, защо органа, който трябва да пази закона го нарушава? Ще получат повече пари, когато видим някакви резултати от дейността им, към момента такива липсват. В допълнение на това доклад на САЩ говори за сериозен полицейски произвол....
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те наистина тези пари за нощен труд са малко, затова е по-добре да се премахнат,за да не се чувстват обидени.