Уморени, отегчени... Здравните работници – на протест!

Медсестри искат оставка на председателя на асоциацията им
25 мар 2019 09:10, Боряна Павлова
8

1591 гледания   |  Още видео
Медицински сестри излизат на протест, този път с искане за оставка на председателя на съсловната организация Милка Василева.

Преди седмица медсестри от цялата страна излязоха на безсрочен протест пред сградата на здравното министерство с искане за увеличение на заплатите, за да не се налага да работят на повече от едно място.

Още по темата

Според тях асоциацията на медицинските сестри не защитава по никакъв начин членовете си.

"Над нас стои асоциацията на медицинските сестри, с председател Милка Василева. От 10 години тази асоциация прави договорки с властта, но те не касаят нас. Би трябвало тази асоциация да обучава и да защитава работата ни. Тази асоциация е оказвала натиск върху работодателите ни. Вероятно това продължава. Асоциацията заплашва, че ако протестираме може да си изгубим работата", коментира Веселина Ганчева, представител на медицинските сестри.

Според Александър Александров, представител на фелдшерите, трябва да се знае, че протестът им е чисто професионален, а не е политически.

"Всяка регулирана от държавата професия трябва да бъде представена със съсловна организация. Ние искаме промяна в този закон. Правителството е поело грижата да имаме качествено здравеопазване. Уморени и отегчени хора не могат да произведат качествено здравеопазване. Всяка структура трябва да има своя съсловна организация. Трябва да има равнопоставеност", категоричен бе той пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Според Ценка Пантева, представител на физиотерапевтите, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) е казионна и обслужва частни интереси.


8
Още от Страната
Лекар ще гладува, но и работи. Сигнал за здравеопазването ни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
9
 
! Отговори
Работете роби преди 3 седмици
С една сестринска заплата са необходими 222 години, за да си закупи човек дом с псалми, асансьор и гараж на ул. Латинка.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Достойни основни заплати 1500 лв Все пак те се препитават само от официалните си трудови възнаграждения и плащат данъци на държавата.
6
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На тези и мин. заплата им е много за това което вършат.
5
3
 
11
 
! Отговори
Ангел Колчев преди 3 седмици
Моментална оставка на МИЛКА ВАСИЛЕВА.........ДОСТОЙНИ ЗАПЛАТИ -ДОСТОЙНИ ХОРА.
4
2
 
7
 
! Отговори
Смирен депутатт преди 3 седмици
Никакво вдигане на доходите на мед.сестри,минималнс заплата 560лв-436лв чисто малко ли ви е? Депутатите не ходят на работа вземат хиляда лева ей така,но това в друга тема.
3
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Приказка за стълбата", госпожо-
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щом и на тези протеста им е професионален, а не политически, всичко е ясно. Предадени са от вътре.
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най хуманната и рискова професия на медицинските сестри , които се борят с болката и страданията на всички хора и носят отговорност , и е редно да получават добри възнаграждения за своя труд когато са на трудов договор. БАПЗГ от 2003 година е забравило за отговорностите си към своите членове с непозволено увреждане осъществено от бездействие .