Социолог: Ситуацията с вероизповеданията - кампания!

Според Юлий Павлов в политиката компромисите не водят до добро
Обновена: 28 мар 2019 22:45 | 28 мар 2019 22:45, Екип на Bulgaria On Air
18

"Очевидно е, че цялата ситуация с вероизповеданията представлява една политическа кампания. Дори няма логическа връзка. Не става ясно в какво точно се е намесила Турция относно поправките в закона.

Обществото пък от своя страна се възмути за някакви 8 млн. лева, които ако бяха опростени, щеше поне да се гарантира, че няма да има за в бъдеще дарения от чужди държави", коментира в студиото на "Денят ON AIR" социологът Юлий Павлов.

Още по темата
Думите му идват на фона на решението на парламента да бъдат разсрочени дълговете на вероизповеданията, натрупани до края на миналата година.

Отсрочката ще бъде за период от 10 години, като тя засяга основно главното мюфтийство, което дължи над 8 млн. лева на хазната. Промените бяха инициирани от ГЕРБ, след като първоначалното предложение за пълна финансова амнистия срещна широко обществено недоволство.

"Стигна се до някакво компромисно решение. А в политиката подобни никога не водят нищо добро. Защото практиката показва, че при тях всеки губи по нещо", отбеляза социологът.

Пред Bulgaria ON AIR Юлий Павлов коментира още оставката на Цветан Цветанов и ситуацията в Народното събрание.

"Обстановката ще се нормализира. Премиерът Борисов, като един добър психолог, почти призна, че законът е нарушен, но не и от морална гледна точка", каза гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Димо преди 5 години
Политическа кампания или не,не е нормално и морално,да се прокарват чужди интереси през определени партии във вътрешните ни работи.Това в крайна сметка е подкопаване на българският суверенитет и идентичност.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политическа кампания или не,не е нормално и морално,да се прокарват чужди интереси през определени партии във вътрешните ни работи.Това в крайна сметка е подкопаване на българският суверенитет и идентичност.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14Някога беше така. Вече не.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България никога не е имало проблем с религията, докато някой не почне да има интерес да има такъв.Израстнъл съм в смесена махала, а не си спомням някой, някого да е нагрубил.Човека беше важен, не религията му.Бяхме просто съседи.
11
3
 
20
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Факт е , че в Европа и света - върви агресивна кампания за разпространяване на исляма.И политици , които трябва да защитават ИЗКОННИТЕ интереси на собствените си "ужизбиратели" им плюят в лицата , и продължават да им налагат съжителство с една агресивна , примитивна , човеконенавистна доктрина - каквато е исляма ... важното е , че вече откриха тоалетни за "третия" пол ( който си е една мистерия ) , а аналлитици като този - откриват топлата вода ... отново и отново
10
3
 
12
 
! Отговори
християнин преди 5 години
Този е е краен гербераст,и една критична дума не казва.Защо въобще сте го питали.А,в случая имаме силно полягане на ББ пред феса.Да бъдат съдени за предателство.
9
0
 
16
 
! Отговори
Додо преди 5 години
България е православна, християнска държава на етническите Българи. Етнически Българин е човек, чиито двама родители са етнически Българи. Нашите предци хиляди години да проливали кръвта си за това! Всички други обитатели на България, ако това не им харесва, са свободни да се преместят в Саудитска Арабия, Израел, Турция или където и да било другаде по широкия свят.
8
0
 
15
 
! Отговори
България над всичко преди 5 години
Много нагъл стана Еддоган-султан, партия ДОСТ да се забрани..........................ДПС също е незаконна партия!Много са враговете на България.......................и вътрешни, и външни!!
7
0
 
15
 
! Отговори
за Турция преди 5 години
Турция се намесва нагло и агресивно във вътрешните работи на България!!!Турция вкарва войските си незаконно във Сирия!!!Докога великите сили САЩ и Русия ще търпят агресията на султана Ердоган???България за съжаление е страна без армия....................станахме само една територия!!
6
6
 
1
 
! Отговори
До-властта.... преди 5 години
Докторите, ще- водят- хората,.Със- етекет, на- сърцето,.Към, новите- домове,.Новите- държави,.Ще- бъде, подобрена- сйгорността,.Цитат; Кажете- името, на- един, убиец,.- Варавааа,.....
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2: Въпросният тартор и неговата шайка на свобода,защото така нареченият "народ" отдавна е умрял(духовно) и само клечи пред компютрите,докато неговите "избраници",въпросните предатели го унищожават като народ!Ама на въпросният "народ",въобще не му пука,за негвата съдба а и е доказал,че се чувства превъзходно под чуждо "присъствие".Както личи готви му се поредното преминаване в ново "присъствие" - от американско,в турско.ЕС не се смятат,защото те са просто американски филиал.Гответе си фесове!
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По границата трябва да се разположи 1 армия и да се разконсервират Т72.
3
21
 
3
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Автономия на Смолянско, Кърджалийско и Сливенско.На който не му харесва да си ходи в София .Има свободни апартаменти до Цецовия и в " Златен век " само 3500 евро квадрата.Топ оферта - Топ локация .Само сега .!!!!
2
4
 
26
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Какво мрънкате, министъра на вътрешните работи на Турция си го каза,натиснахме правителството на България!Това е предателство срещу Република,защо Борислав и неговата шайка са на свобода?!
1
3
 
28
 
! Отговори
До кога така преди 5 години
Борисов ни предаде на Турция, Цветанов на САЩ!що за за политици са това предатели,оставка.....веднага.