Любими, но и вредни лакомства – храним ли децата си с... петрол!?

Редовната консумация на вредни храни крие лоши последици
24

Най-любимите лакомства за децата често са и най-вредни за здравето им. Сухи пасти, желирани бонбони и зрънчо – всички те съдържат вещества, които дори в малки количества могат да доведат до последствия за здравето на децата.

Преди няколко седмици международно изследване показа, че във всяка трета вафла на пазара се съдържа канцерогенно вещество. Вече се говори, че в детските храни има дори химикал, който е получен от... петрол.

"В случая става въпрос за един антиоксидант. Той се прилага за трайността на продукта. Последствията са по-лоши. Там става въпрос за баланс между ползи и рискове. Родителите не могат да си правят илюзии, че ще има храна, която ще разнасят по цял ден, ще стои по лавките и с нея всичко ще е наред", коментира микробиологът Сергей Иванов в "България сутрин".

Според диеотолога д-р Анна Йорданова има подобрение в храненето на децата през последните години. По думите ѝ има и вредни реклами, които увеличават консумацията и карат самите деца да искат тази храна.

"Един от най-основните проблеми остава затлъстяването и всички последващи проблеми от него. Това дали ще се развие рак при едно дете, е въпрос на много неща", коментира диетологът пред Bulgaria ON AIR.

Сергей Иванов обясни, че редовната консумация на вредни храни води до лоши последствия.

"Децата, които консумират големи количества подобни храни, са предразположени към други болести и родителите трябва да са наясно с това, че купувайки подобни неща всеки ден, те не се грижат за здравето на децата си", категоричен бе микробиологът.

Д-р Иванова посочи, че за да яде едно дете полезна храна, тя трябва да е направена вкусна или то да е мотивирано с някаква награда. По думите ѝ принуждаването не дава резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До всички,които са писали:копува и си мислят,че така е правилно.Ами не е. Пише се :купува.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Леля виТова е пътя днес, обратно към първобитното, науката няма значение, тя е лоша, защото масата простаци не могат да си обяснят нейните постижения, защото ги мързи да прочетат два реда сериозна литература. Лошия маргарин го има от 150 години и се е пръкнал точно във Франция. Всъщност днес в целия свят той е много по-разпространен по света от маслото и никъде не е забранен, няма научни данни да е вреден за човешкото здраве.
15
1
 
14
 
! Отговори
До Леля ви преди 5 години
А не мислиш, че има нещо сбъркано в контрола на държавата върху производителите. Защо в Европа нашите производители не могат да изнасят стоката си или правят стоките си по друга рецепта. Аз ще ти кажа. Защото са забранени хилядите химикали, които прибавят нашите производители, да те са много евтини, защото не се копуват от останалите държави, но са вредни. Във Франция например с маргарин е забранено правенето на кексове, кейкове, блатове и останалите пандишпани.
14
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и майките ядат такива храни и после се чудят защо раждат деца с увреждания.
13
2
 
35
 
! Отговори
поглед преди 5 години
Докато се произвеждат млечни произведения в мандри, които нямат и по 1 цистерна, суровината влиза в чували и излиза в опаковки дори с етикет БДС - какво очаквате от другите храни. Всичко що е храна е тъпкано с *** за да се вземат едни пари, контрола отдавна не работи или му се плаща за да не работи.
12
5
 
20
 
! Отговори
Леля ви преди 5 години
Най -добре ще е да се върнем в пещерите и да си ловуваме прясно месо! Но като се замисля, и пещерняците не са живеели дълго. И в този ред на мисли, ние хората ги създаваме тези храни, но всеки сам решава какво да си сложи в устата и с какво да си храни децата! Въпрос на личен вкус, мнение и желание!
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Управляващите искат печалби, искат пълна хазна, искат лични печалби. Кой ще ти мисли за децата. Никой. Две поколения ядоха до насита отровни храни под зоркия поглед на управляващите и нищо. Децата им носят увредени гени, какво ще се поправя сега. Демагогия са приказките за разумно хранене. Може ли да има 15% увредени деца от мига на раждането. Момчетата и момичетата да приличат на тюфлеци, и това щяло да създава поколение. Късно е , нацията ни загива и българите, и ромите, и всички!! ***
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Достатъчно ви е да знаете че за тези продукти плащате огромна добавена стойност и 2/3 от заплатата ви отива в някой търговец за нещо което представлява разредена вода и Менделеевата таблица. Вместо това си изпечете курабийки и пийте филтрирана вода. Така ще си набавите и белтък от яйцата и знаете какво слагате.
9
2
 
44
 
! Отговори
Маргарина преди 5 години
Маргарина е чист остатък от петрола и води до изменение на гена и ракови образования, за това сме на първо място по ракови болести в Европа.
8
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Манията по здравословно хранене, е много тежко заболяване с летален край.
7
0
 
24
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Понякога си мисля,че при това развитие на събитията ,нещата ще се оправят ,когато свикнем да си пием петрола директно от варелите!Няма да ни трябва нито бензин,нито дизел!
6
4
 
24
 
! Отговори
Roslio преди 5 години
То и плодовете и зеленчуците са пълни с канцерогенни съставки. Да не говорим какво има в така наречените BIO храни на пазара.Направо по-добре да не ядеме нищо ами да си копуваме парцел докато е време.
5
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" по-добре си смелете вие месото, сол, пипер, на кюфтенце.....или пък не го мелете, на пържолка ...""....................и високо кръвно на 30 години, а на 45 си заминаваш.
4
17
 
15
 
! Отговори
бай Танас преди 5 години
Който иска нещо истинско, може да ми яде ...
3
6
 
27
 
! Отговори
х... преди 5 години
....по-добре си смелете вие месото, сол, пипер, на кюфтенце.....или пък не го мелете, на пържолка, нарежете за манджичка....
2
3
 
42
 
! Отговори
х преди 5 години
аз спрях всякакви преработени меса като колбаси, сушени меса, луканки и т.н. ....всички съдържат карагенан, фосфати, нитрати, нитрити....все канцерогени и отрови
1
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поглеждали ли сте какво съдържа вафла "чудо"? 1/3 от менделеевата таблица. Истинско чудо би било, ако оцелееш след като си изял една...