Уволненият игумен: Разбрах от сайт за решението

Дядо Самуил иска да се завърне във Видин
4 апр 2019 12:30,
29
Уволненият игумен: Разбрах от сайт за решението
Снимка: Reuters

От приятели и познати научих за решението на Светия Синод за освобождаването ми от длъжността игумен на Бачковския манастир, което после видях и на сайта на Българската патриаршия. Това каза пред журналисти досегашният игумен на Светата обител архимандрит Самуил, цитиран от БТА.

Още по темата


На негово място Светият синод назначи Негово преосвещенство Величкия епископ Сионий. Въдворяването ще бъде на 7 април след литургията в манастира край Бачково.

Архимандрит Самуил каза още, че не е получил официален документ и че не е имал разногласия със Светия синод на БПЦ. Продължавам да служа на Бог, тъй като навсякъде има хора, всички се нуждаят от молитва, навсякъде може да се служи Света литургия, каза още дядо Самуил.

Той добави, че ако ръководството на църквата нямат нищо конкретно за бъдещето му, той ще се върне във Видинската епархия, откъдето дойде в Бачковския манастир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Имамоглу преди 5 години
Вай аркадаш, лоша работа... Ама и ние не остъпваме по дела на БПЦ и поповете. Сал да са разровите из турските новини и ша открийти таквиз бисери, че лошо ще ви стане
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бяха изчакали поне до Великден,тогава да го освобождават.Най лошо е да те съкратят преди празници.Мен като ме съкратиха преди Коледа,празниците ми се видяха черни.
13
2
 
5
 
! Отговори
Тартар преди 5 години
Половината коментари изтрити. А имаше много смислени, разобличаващи своеволията на попщината. Вече не сме длъжни да се съобразяваме с шепата развратни старчета, заплашващи с вечни мъки за невръзващите им се на небивалиците.
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
После папата им бил крив !
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Духовниците ни НЕ са брегрешни, НО е ГНУ.СНО И ДОЛНО да бъдат обвинявани от хора( които са извън Църквата) в гнусни престъпления грехове като ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ и педофилияМи точно си го изрекъл светецо!Тамън в Бачковският един "божи" служител си напъха кракът докато си седях на банките и се стремях да изчистя духа и душата си чрез молитва. Попчетата там знаят много добре за какво ядене и пиене иде реч по празниците от миряните, които буквално ги "заливат" с вино, ракия и блажно.
10
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на който безсрамник НЕ му харесва Тази Вяра , направо да отива при римо- католиците , протестантите, будистите, или да стане мюсюлманин.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Нафар ФорийНапротив, знам, знам. Моят Български език е на добро ниво. Освен да пишеш глупости и да лееш злоба, друго не можеш.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До AgamПо- скоро, според мои познати, антисоциалните и човеконенавистиците са такива като вас- като започнем от кучкарите, до някои мои познати - майки " орлици", които превъзнасят и боготворят детето си, и презират другите хора. А и такива НЕ се определят като религиозни, така че....
7
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Нафар Форий" задето побарвал агнешко по семинаристки"Семинаристи или семинаристКи? Защото жени и момичета НЕ могат да учат в духовна семинария. И сега пак с вашите глупости и клевети! Престанете! И ако някой е духовник е съгрешил, глупаците започват да обвиняват и клеветят най- нагло ЦЯЛОТО духовенство, КОЕТО НЯМА ВИНА! Духовниците ни НЕ са брегрешни, НО е ГНУ.СНО И ДОЛНО да бъдат обвинявани от хора( които са извън Църквата) в гнусни престъпления грехове като хомосексуализъм и педофилия
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големи интриги стават в БПЦ. Може да се направи филм.
5
7
 
7
 
! Отговори
х преди 5 години
тя и Библията е извратена, който я е прочел от корица до корица и е вникнал в написаното, ще разбере
4
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хГовориш глупости. Не клевети. БПЦ има МНОГО достойни епископи и свещенослужители, българите имаме и достоен, умен, образован и почтен Патриарх - Негово Светейшество Български Патриарх Неофит. И се ЗАСРАМЕТЕ и СПРЕТЕ да говорите глупости и клевети по адрес на свещениците. Без тях НЕ можем. Митрополит Николай Пловдивски е също достоен Божий служител, но заслепените хора, говорят само за скъпия часовник и колата му, но нямат очи да видят добрините, които е направил за Църквата и за Плодив.
3
6
 
9
 
! Отговори
Чило преди 5 години
Не се е отчел както трябва някому. Всичко друго се прощава, но това не!
2
5
 
9
 
! Отговори
Нафар Форий преди 5 години
Сионий, дето го изритаха от Семинарията след протест на родители, задето побарвал агнешко по семинаристки. За католиците се пише, а тия тука, видиш ли, са света водица. И как бързо потулиха всичко! Нито дума, камо ли прокурорски обвинения. И после да ми обясняват, че не са мафия в раса.
1
8
 
16
 
! Отговори
х преди 5 години
най-големите извратеняци са духовните лица, да не изреждам примери

Спонсорирани публикации