Църквата ни отказа молитва за мир с папата, но защо?

Посланието на папата дълбоко, но БПЦ - твърде консервативна
5 апр 2019 09:00, Петя Славова
267

Светият синод отказа обща молитва за мир с папа Франциск по време на посещението му у нас през май. На нея обаче ще присъстват представители на другите вероизповедания.
Още по темата

В България папа Франциск идва с посланието "Мир на земята". Мотото на визитата е от енцикликата на папа Йоан XXIII, светец на католическата църква и наричан "Българският папа".

На 6 май в центъра на София католически, мюсюлмански и юдейски духовници ще се помолят заедно за мир на земята.

Българската православна църква няма да участва в молитвата. "Няма такава опция и католическата църква знае, че не може да има съвместна молитва между православни и католици", казват от синода.

Според Васил Антонов от Комисията по вероизповеданията към Народното събрание, позоцията на БПЦ е канонична, но твърде консервативна.

"Редно е диалогът между двете църкви да се задълбочава и да се преоткрият християнските корени в Европа. Това е необходимо днес съобразно процесите, които се развиват и голямата миграция през последните години. Дълбоко е посланието, с което папа Франциск идва в България, а това е "Мир на земята". Трябваше с делата на двете църкви да се утвърждава мира в света.

Митрополит Антоний ще съпроводи папа Франциск до храм "Св. Александър Невски", където главата на Римокатоличската църква ще се помоли сам пред олтара на Св. Св. Кирил и Методий.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бреее, те сега са засегнаха едните на другите ...
170
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 180 ако искаш да побеждаваш тъмните сили както ги нарече хич няма да ти е лесно.Злото е елементарно по естество и сложно по методи.Целите на злото са елементарни власт пари и т.н.но начина по който ги постига е изключително сложен и трудно доказуем.Злото работи като корумпира малко хора на ключови позиции и създава в обществото отчаяние бедност материализъм тоест гадни условия.Така създава нужните му хора отчаяни и бедни готови да се продадат например за да спасят семействата си от гладна
169
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кръстоносец , стига си драскал глупости . В тубата има достатъчно видеа с доказателства кои и какви са всъщност папата и ватикана . Само че *** английски не знае , как да прогледне ? А с английски на ниво пулев, боко и барека няма как да стане и затуй вярва квото му кажат на български бтв, нова , днес ...
168
1
 
8
 
! Отговори
v преди 5 години
До КръстоносецАло остави на страна Ненин, тук говорим за истинската вяра и вярващи, не Москва, каква била и каква не. А това за обща молитва го искат и го правят само икуменистите, които подготвят почвата за идването на антихриста - една вяра. Но смесването на чистата вода с бълвоча.Чистата вяра с ересите. Ерес на ересите и последната ерес преди идването на сина на погибелта. Но на църквата Христова и портите адови няма да й надделеят, цитирам по памет.
167
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До запознатДа беее :) ... Нищо, че няма индивид Луцифер в библията, освен в грешни алнгло-саксонски преводи, на грешни латински преводи 1000 години преди това ...И ако е храм, защо не се кланят всчики на Луцифер? Многолесно щяха да пренапишат Библията и да променят разбиранията. Имаха 1600 години, да го направят ама не го направих ...Но ти си "запознат".
166
7
 
4
 
! Отговори
Кръстоносец преди 5 години
БПЦ никога не е била автокефална. Първо е била под контрора на византийците/греците, а сега е под контрола на Москва.
165
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До запознат абе по принцип не обичам конспиративни теории на за жалост на твоето мнение са всички който се занимават с история и развитие на окултните науки самите окултисти и куп религиозни учени и философи и за това много от тях са станали протестанти и въобще са изоставили католицизма.Тя тая сага почва още от времето на богомилите.В един от документите на инквизицията пише богомилите твърдят че Ватикана е езически храм и папата служи на египетски езически богове и това им е престъплението.
164
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 175Не ми пука за минусите. Пука ми за хората, дето ги слагат. Просто знам какво ще стане, като напиша тези неща. Яд ме е, че хората не виждат как ги повличат тъмните сили, защото изпълняват ритуали, на които не знаят значението. И всичко се маскира под "традиция", "обичай" и "така се прави". Аз знам, че мнението ми не е популярно. Не ми пречи да се боря за него. Но така стоят нещата.
163
3
 
5
 
! Отговори
Кръстоносец преди 5 години
До До КръстоносецАвтокефална на връщане. БПЦ е напълно под контрола на Лукавия, тоест под контрола на Москва. Въпреки това Папата протегна ръка към БПЦ, но те не я приеха. Комплексари и демони с нечисти мотиви.
162
4
 
5
 
! Отговори
запознат преди 5 години
Храм св.петър в рим е всъщност добре замаскиран храм на луцифер . Това е всъщност истинския бог на папата ви ! Там пише "една религия по целия свят ", познато ви е ? Да , новия световен ред ...
161
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 175 и оявленк лицемерни атейсти църква е ясно.Те тия първо се разделиха на два синода и зашо щото не могат да поделят църковнире имоти после все спорят за бюджети и накрая Отец Кирил ти минава с ролекса и от мерцедеса отваря продореца и без да слиза от колата пръска миряните.Последното го видях.И какво очакваш.Тя църквата се занимава само с пари и политика за духовността не и дреме само използва симпатиите на народа към Христос който впрочем никога не д искал да има църковна организация.
160
6
 
6
 
! Отговори
Кръстоносец преди 5 години
Православието е под контрола на Лукавия, иначе казано под контрола на Москва, където в култ е издигнат непогребан масов убиец - построен му е даже мавзолей където сантанисти ходят с децата си да гледат мумията и да се възхищават на масовия убиец, унищожил хиляди църкви и изклал стотици хиляди християни. И това било център на християнството!? Или пък онези отцепници и сектанти и предатели протестантите, които сквернят името Господне.
159
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 165 че на теб кво ти пука че пишат минуси.Те половината тук не са хора с мнение а платени *** който впрочем се изживяват и като журналисти по разни агенции познавам им стила че и ги знам кои са но не ми се занимава с тях такива като тях винаги е имало и ще има.За мертенкците един умен православен фундаменталист вече отбеляза че били езически и трябвало да се за забранят както и курбаните прескачането на огън и др.А мнението на Православната пълна с бивши агенти на ДС църква и отявлени
158
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Папата на далекоисточното "провославие" е Путин, неговия клисар е Гудяев, а КГБ е тяхната РПЦ !
157
3
 
6
 
! Отговори
v преди 5 години
До Кръстоносец Безумни приказки приказващ,че било прокълнато Православието. Ако беше така нямаще всяка година Бог да изпраща на нас огъня, нямаше да се случват и другите чудеса на изцеления.Ние сме запазили вярата непроменена от апостолите,а не някакви Папи дето всеки ново нещо измисля и се смята за наместник на Бога. Съвместна молитва е невъзможна,заради ересите на католиците.А не забравяйте,че ИСУС ХРИСТОС също е бил беден. В Протестанството си мислят, че да си благословен значи тр да си богат
156
5
 
5
 
! Отговори
Кривославен преди 5 години
До ПравославенЯ ходи си целувай мумията на Ленин и портрета на Путин!
155
2
 
10
 
! Отговори
логично е преди 5 години
Щом доказан антибългарин като Пасито промотира и хвали католицизма , значи не им е чиста работата на папата и кардиналите .
154
2
 
7
 
! Отговори
Цар Калоян преди 5 години
На 14 април 1205 г. се провежда битката при Одрин, една от най-великите и значими битки в българската история, в която цар Калоян напълно разгромява кръстоносците. Битката започва с вихрена атака на куманите, които веднага след това демонстрират мнимо бягство, за да подмамят армията на рицарите. Част от кръстоносците се втурват да ги преследват, увличайки и други след себе си, включително и император Балдуин
153
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КръстоносецХапчетата пий! Редовно. Говориш пълни безсмислици. Чети повече, говори по-малко.
152
6
 
12
 
! Отговори
Православен преди 5 години
В заключение ще предупредим, че поради множеството отклонения на католицизма православните не бива да се молят и празнуват заедно с католиците. Папата и до днес настоява да е господар на света и се опитва да подчини и Православната църква не без помощта на предателски настроени православни епископи. Но обединение с Рим е невъзможно, докато Рим не се отрече от натрупаните си през всичките тези 10 в. заблуди. Единение с католическата църква е възможно само, ако тя се върне към истината преди 1054