НЕК иска увеличение на тока за бита с 20%

В края на юни КЕВР трябва да вземе решение за цената
Обновена: 6 апр 2019 19:51 | 6 апр 2019 17:20, Анисия Иванова
227

Националната електрическа компания е поискала близо 20% увеличение на тока за бита и малките фирми от първи юли, съобщава специализираният сайт 3е-news.net, който се позовава на доклада на НЕК.

В него е записано, че прогнозната средна покупна цена на тока за бита и регулирания пазар от първи юли е 151 лева за мегават, което е с близо 20% повече от утвърдената цена за текущия период. Засега това е най-високото заявление, внесено в Комисията за енергийно и водно регулиране, уточнява Bulgaria ON AIR.

В края на март предложение за новите цени на тока внесоха и от трите електроразпределителни дружества. Най-голямо увеличение са поискали от ЧЕЗ - с близо 9%. От EVN предлагат токът да поскъпне с 4 на сто, а от "Енерго-Про" – с 1,7%.

Енергийният регулатор ще вземе окончателно решение за цените на тока в края на юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ще ида да си купя жълта сигнална жилетка. А вие?
101
2
 
15
 
! Отговори
бо тик вун преди 5 години
адски гот, ще има за още имения в Барцелона и Палм Бийч Флорида - за любовниците и за щерката с наследник султана...
100
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия са лу...ди, бе!!!!Как ще плащаме отоплението през зимата???Ами, бойлера, ами пералнята, ами фризера????Ами, жегите през лятото????Чакай, бе!!!!Ние нали имаме АЕЦ???Или първо трябва да осигорим печалбата на американските ТЕЦ-ове, пък който оцелее да си зададе въпроса - Да остава ли държавата или да бяга????Тия УЖ български политици щезатрият Бг!!!!
99
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е за бесене на едни хора...
98
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През юни ще ви изработят. Оня миеко говорещият от кевр ще каже. Неможе 20 % ама на 15 % може. И вие като послушни роби ще си затраете а няколко пенсионера ще излезнат на протест и до там. Цените на тока ще се вдигнат а от там на всички продукти стоки и услуги. Тези които са получили някакво увеличение на заплатите инфлацията ще ги изяде. А патриотарите и командира им ще потрият доволно ръчички и ще си кажат. Колко послушни робчета си имаме. Как им го подадеме така го сму..чат.
97
1
 
22
 
! Отговори
беден работещ преди 5 години
Предложенията за нови цени на тока съобразени ли са с минималната работна заплата? Съобразени ли са с новите цени на водата? Някой изобщо мисли ли как се издържат хората с пенсии от 200-300 лева.
96
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Maлко е 20%.Набийте го с 50%.Paята трае и плаща.Още може.Бееееееееееееее!!!Муууууууууууу!!!
95
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМухахахаТираджия в Холандия.200 дни в годината спиш в камиона, имаш маясил на дупето, добре че други турски тираджии ти го лекуват по паркингите.Нормална жена не си таковал с години, все някакви прости*****.Жив и здрав да си.дано ти остават по някое евро.
94
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 97 Ти ли бе, тръткозъбел изцъклен, ще ни учиш кое как е, как е било и как трябва да бъде? Имахме шест атомни реактора - четири бяха унищожени, имахме Булгартабак - беше унищожен, имахме варненска корабострителница - беше унищожена, имахме селско стопанство - беше унищожено, имаше Южен поток - беше унищожен Сега е ред да бъде унищожен българския народ, който и без това вече се стопи с два-три милиона
93
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До О С Т А В К А !!!хахаТи да не си ония със скъсаните джапанки и въздушната пушка на терасата от Варна?
92
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До САМОЛЕТ НОМЕР 5Е що ползваш топлофикация софия?ползвай топлофикация-каспичан.
91
6
 
6
 
! Отговори
краен протестър преди 5 години
До Анонимен96Айде пак да правим крайни протести.като миналия път, когато се събрахме 300 човека.От тях имаше 50 ахмака дето не бяха платени.Ама ние другите намазахме.
90
1
 
17
 
! Отговори
РАН - ЪТ преди 5 години
Може и по-скъпо !И още ...Още може ...Още .............
89
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"пет до десет години в зависимост от колекторите"Те щот за 10 години панелите не само че ще са дроб, ами пълна подмяна ще искат... Ама нали трябва да заблудим уфцете да се бръкнат с едни пари... Като сложиш на кантара нещата с тия волтаици отива де Киро на кирия... Ако не си дупетат и волтаиците да ти работят по 24 часа /и на лунна светлина/ и да ти плащат тока по безумни цени на стават нещата... Не са за обикновения човек тия похвати, а корупционни хранилки.
88
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
20? Ама дайте направо 50 или 80%. Как ще се финансира Белене иначе. Ей сега като дойдат и изравнителните сметки чакаме 15% увеличение на парното и тн
87
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гробарите пак ще накарат българите да се самозапалват масово от отчаяние
86
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Времето за крайни протести наближава....
85
1
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Ами ако аз искам да продавам ток, както е в Германия и Холандия, каква ще е цената, която НЕК ще ми плаща?
84
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка пролет и есен едно и също.... без значение каква причина ще се измисли.
83
1
 
32
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Когато ГЕРБ паднат от власт Бойко Борисов трябва да бъде съден за етническо прочистване и ГЕНОЦИД над собствения си народ.За предателството на националните интереси вече има издадена народна присъда ....