Панов завежда дело в Страсбург, жена му: Ако той не получи правосъдие, кой?

Оставало й да покаже всички документи за купуването на имота
7 апр 2019 20:32,
150
Панов завежда дело в Страсбург, жена му: Ако той не получи правосъдие, кой?
Снимка: bTV

Лозан Панов ще съди България в Страсбург заради наложената му от Софийския административен съд глоба за недеклариране на имот пред Сметната палата.

Съпругата на Панов - Елисавета - беше категорична, че имотът е бил деклариран пред инспектората на Висшия съдебен съвет.

Още по темата

Що се отнася до нейния апартамент, купен от фирмата „Артекс”, преди да се омъжи за Панов, тя беше категорична, че ниската цена е била заради срива на цените по онова време. Фактът, че собствениците на фирмата архитектите Мирянове са им кумове, не е повлиял.

"Ако председателя на най-висшата съдебна инстанция не може да получи правосъдие какво остава за вас и за мен", коментира Елисавета Панова.

На въпрос дали Лозан Панов трябва да остане на поста си, тя заяви: Смятате, че трябва да спре да се бори? Не, напротив, трябва да си признаем, че живеем в завладяна държава и просто останалите да изберат дали да продължат да живеят в нея, или да се изправят.

Жената на Панов обясни и че единственото, което й е останало, е да покаже всички документи по закупуване на имота си. Тя обясни и че ниската цена се дължи на по-голямата първоначална вноска, която е направила.

„465 евро на квадрат са, понеже годината на сключване на сделката е 2013 г. Има достатъчно анализи за състоянието на пазара в интернет за този период. В началото на 2013 е началото на пика на имотната криза. В този период никой не инвестираше в строителство. Хората предпочитаха да влагат спестяванията си в депозити. Банковият сектор се ползва с добър имидж. Това е първият компонент, който играе роля върху цената. Вторият компонент, аз закупих не сграда, аз закупих право на строеж, защото сградата е една картинка, което означава, че аз поемам риск. Следващият момент е с първоначалната вноска. Никой не е готов да даде 50% от цената предварително, а 10 до 30% максимум. Това са факторите за цената”, обясни Елисавета.

Тя призна, че семейство Мирянови, собствениците на фирма „Артекс“, са й близки, като те са и кумуве на сватбата й с председателя на ВКС. Панова каза, че личен проблем я свързал с Весела Мирянова.

"Аз не се срамувам от познанството си със сем. Мирянови. Построили са едни от най-качествените жилищни сгради през последните 25 г. в София, срамувам се от начина, по който се управлява държавата ни, от тресавището, в което се превърна. Същото това тресавище поглъща и почтените хора вече“, смята Елисавета Панова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е проблемът, че собствениците на Артекс са продали на кумувете си апартамент на ниска цена. Те са собственици на бизнеса си и могат да предлагат на когото поискат каквито поискат цени. Дразни, че тук просто се приравнява купуването на ниска цена на престъпление, а не е. Друг би бил въпросът, ако ниската цена е продукт на търговия с влияние. Ако това се докаже, няма проблем да се изсипе цялата кал на този свят върху Панов. Но сама по себе си цената не може да е проблем.
27
1
 
18
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Готови ли са закупилите евтини жилища да застанат пред детектор на лъжата и да докажат невинността си?
26
1
 
10
 
! Отговори
ля ля преди 5 години
доказателство - покажете го ?????
25
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 27Абе на туй му викат шуробаджанщина по света Лозанчо трябва немедленно да подаде и той оставка.
24
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако искам мога да продам на мой близък апартамент и за 5 лв. Е, ще трябва да впиша данъчната оценка в сделката поради задължение да го направя, но как ще продам каквото и да е, и на каква цена ще го направя си е лично моя работа.
23
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност трябва да признаем, че ако някой продаде на кума си каквото и да е на ниска цена, това не е престъпление когато става дума за частни фирми и частни лица. Единствено възникват въпроси, когато се извършва продажба на ниска цена на човек на обществена или държавна длъжност, когато срещу това се получава някаква облага или изгода.
22
5
 
37
 
! Отговори
браво преди 5 години
Гледайте последните пет минути на интервюто и ще ви стане ясно колко зле сме и кой е виновен за това,браво на тази жена,водещия изпадна в ужас от истината.
21
4
 
16
 
! Отговори
Цветанов, преди 5 години
Повръща ни се?! А на теб?!
20
11
 
18
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Продължение - уркили 80-90 000лв ДДС и още 10-15 000лв данък за прехвърлянето. Отделно Артекс са взели едни пари на ръка, безотчетни, а тази жена е дала тези пари на ръка, от нейна стрсна също безотчетни и недоказуеми. Така ми изглежда ситуацията.
19
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Лозане, СЪД до дупка за престъпната шайка ГРОБ.Разкажи и в Европа, какво се случва в България през 21-ви век.Един малограмотен овчар командва цялата Държава.
18
13
 
23
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Хора, разберете, няма вариант имот от Артекс да се продава на 465?/м2, било то в криза, било то с голяма вноска преди да е започнало строителството! Още повече в този квартал. В Лилия (Младост 4) до Спорт Депо, преди 4 години на етап изкоп с 50% вноска бяха по 800?/м2! Правете си сметка. В момента на етап проект за Авигея Дружба искат по 1000? и нагоре. Тук има два момента - платила е по-малко от пазарната цена поради някакви причини. Но другия момент е, че е платила поне тройно повече от обявеното, вероятно към 1200-1500? квадрата, което ще рече, че тази жена и Артекс са укрили около 80-90 00
17
3
 
44
 
! Отговори
ужас преди 5 години
Малко хора биха изрекли в ефир страшната истина за катастрофалната ситуация у нас,бях шашнат от думите на тази жена,зад всички грабежи и беди на България стой съдебната система......тази истина ме разби тотално.
16
8
 
4
 
! Отговори
най-после преди 5 години
ГОЛЕМ ПРАЗОПЛАЧЕТЕ СЕ НА ...................
15
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама за какво ще съди държавата в Страсбург- че му е нарушено правото да крие недеклариран имот ли?
14
9
 
27
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
През 2013 цената беше 420 евро .............ама при нас в Пазарджик .
13
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво общо има Страсурт със Сметната палата и Артекс и Българското законодатество не стига че си купила евтин имот и не си го декларирала ами ще ни съдиш Трябва на такива като вас да им отнемат гражданството, имотите и парите и *** живей в Сграсбург.
12
6
 
50
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Защо никоя Медия няма смелост да напише останалата част от Интервюто с Панова ?Гледах го - тя обвини с Факти Главния Прокурор - Излъгал е Държавата с Пари при сделка .
11
7
 
39
 
! Отговори
СЪД ЗА ... преди 5 години
" правосъдната система " тук!!! Нагли следователи, по-нагли прокурори, още по-нагли съдии!!! С едно изречение- съд за " правосъдието " тук!!!
10
12
 
13
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
За това жилище не се безпокойте-вижте Как се движеща цените,и е вярно че ако платиш по голяма вноска на зелено е по евтино.Винаги в прокуратурата са взимали добри пари.Щом обикновен прокурор е със заплата към 5000 бона,смятайте
9
2
 
15
 
! Отговори
ОТВРАТ преди 5 години
НА ВСИЧКИТЕ АПАРТАМЕНТНИ ИСТОРИИ ПОДХОЖДА СРАВНЕНИЕТО:" ХАЛВАДЖИЯ ЗА БОЗАДЖИЯ"