Пенсионерите получават бонуса от 40 лв. от понеделник

Полага се на над 1 300 000 български баби и дядовци
Обновена: 8 апр 2019 09:42 | 8 апр 2019 07:40, Камелия Цветанова
83
Пенсионерите получават бонуса от 40 лв. от понеделник
Снимка: Булфото, архив

За поредна година част от пенсионерите ще получат добавка за Великден с решение на кабинета.

Изплащането им започва от днес.

Още по темата
Допълнителната сума към пенсията е в размер на 40 лв. и ще се изплаща на пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април е в размер до 348,00 лв.

Това всъщност е определеният праг на линията на бедност за 2019 г.

В тази графа влизат над 1 300 000 български пенсионери.





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
26
 
! Отговори
смях и плач преди 5 години
Смешна работа...Над 1 млн са хората които полъчават минимална пенсия ивече край,голяма новина като има дадът по 40 лв ,та да си платят поне едното блистерче от скъпите им "живото поддържащи" хапчета.Срам и позор.Българоубийци.
36
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да са им честити трохичките от вожда.Пак гласувайте за него.
35
1
 
17
 
! Отговори
Д Казасов преди 5 години
Колега работещ-вземали ти това,онова,много било.Здравните сигурно не ги броиш,не са за пенсионерите.А също и за твоята лична бъдеща пенсия,която ще ти плаща" моя внук.Докато се обърнеш и току виж си минал от другата страна,чакаща добавките.Да сме здрави всички,защото здравето е богатството на бедните-и пенсионери и работещи.
34
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
40 лв. а па са се отпуснали тия от ГЕРБ!!!Много са,по -полека,че няма да има за партийни субсидии.
33
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички, включително и аз искаме повече пари. Не са само пенсионерите. Но точно от тях ми е омръзнало. Взимат ми 25% от брутната заплата и работодателя добавя още два пъти по толкова Ама не си ги вади от джоба а аз ги изработвам. Значи повече от 55% от това което изкарвам отива за пенсионерите. Отделно данък общ доход и един куп други осигуровки За мен работещият какво остава? Със сигурност по-малко от това което отива за пенсиите Аз не съм виновен че те не са раждали деца а наличните ги изгониха
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пенсиите на пенсионерите, които не са укривали доходи и са си плащали осигуровките можеха да са поне два-три пъти по-високи, ако парите за тях не отиваха към други пенсионери и заради големият процент сива икономика.Заради 40% сива иконономика пенсиите са с 40% по-ниски.Заради минималната пенсия, пенсиите са с още 20% по-ниски.Заради пенсиите на тези от първа и втора категория труд, пенсиите са с още 10% по-ниски.Заради мизерното заплащане в България, пенсиите са с 100% по-ниски
31
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минимална пенсия не трябва да има - да са плащали осигуровки и да не са укривали доходи, докато са работили. Сега заради укривалите доходи, пенсиите на останалите са по-ниски.
30
1
 
21
 
! Отговори
А за пенсионерите ? преди 5 години
А за пенсионерите забравихте ли след като минаха изборите ? Забравихте ли обещанията си (заради които ви избраха) за 300 лв. минимална пенсия, повишаване на всички пенсии и падане на тавана на всички пенсии ? Всъщност таван на пенсиите няма в нито една друга европейска страна. Какво стана с парите за пенсиите?
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕВРОПА ТРЯБВА ДА ЗНАЕ С КОЛКО ПАРИ ЖИВЕЕ НАШИЯТ ПЕНСИОНЕР И КАКВО СТАВА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ОТ КЪДЕ СА МИЛИОНИТЕ НА НАШИТЕ УПРАВНИЦИ И САГАШНИ И ПРЕДИШНИ ВСИЧКИ СА ЕДНИ И СЪЩИ.ПРЕДИ ИЗБОРИ ОБЕЩАНИЯ МНОГО.ОСЪВРЕМЕНЕТЕ ПЕНСИИТЕ!!!!!!!!!
28
1
 
18
 
! Отговори
БАНко преди 5 години
България , това е държавата в която се жалят не мъртвите , а живите !!!,,Европа чува " ли този стон на мизерия и беднотия от Гербераска Стабилна България ???
27
1
 
15
 
! Отговори
аферим,аго,машшалах преди 5 години
Ще могат да си купят поне една пура
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето това е скандално и днес това трябва да разискват, че 1300000 души са под прага на бедността, драги тераси, балкони и асансьори. А гаврата е още по голяма, когато на човек с 30 години трудов стаж,вишист пенсията му е 348.80 лв. Добавка не се полага, тези 80 стотинки го правят заможен.
25
1
 
27
 
! Отговори
sss преди 5 години
40лв?? това ли ни е евростандарта за които всеки ден се тръби, колко сме били развити, напреднали, изпреварвали сме държавите от Източна Европа, даже сме били 4-та икономика в Европа... и цифрите говорят: 200лв пенсия, 500 лв заплата... егати подигравката, егати мародерите...Европа наистина трябва да чуе...
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха така толкова за бедните пенсионериИдете и гласувайте.Няма да се върнат младите ни хора от чужбина .държава която не уважава възрастните хора не е държава.ОСЪВРЕМЕНЕТЕ ПЕНСИИТЕ НА ХОРАТА ЗА ДА ЖИВЕЯТ МАЛКО ПО ДОБРЕ!!!!!!
23
1
 
35
 
! Отговори
Предприемач преди 5 години
Едни имотни магнати и милионери, решават дали да дадат по 40 лв на пенсионер за Великден. Мила родна картинка
22
11
 
9
 
! Отговори
искаме-- преди 5 години
30г. да ни управлявя Б.Б. за да разберем дали накрая ще спре да се оправдава с тройната коалиция и Орешарски--ще гласувам за ГЕРБ--просто за да доликвидират всичко и да изгонят и последния...
21
1
 
21
 
! Отговори
Дърта подигравка е.. преди 5 години
това с хората постройли цялата материална база изпокрадена последните 30-г--и добър пример за невнасяне на осигуровки.
20
1
 
25
 
! Отговори
Б.П. от Банкя преди 5 години
Б.едните П.енсионери от България искаме от СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ както в Гърция .Нали така ни плашеше щяло да стане . Хайде , нека стане !
19
19
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
ГЕРБ всяка година правят много добрини на обикновените хора!
18
4
 
20
 
! Отговори
До Анонимно от ВАШ преди 5 години
Не я грижи Елена Йончева ! Всички комунисти от БКП , БСП и .....ГЕРП се нагушиха яко , от София до Барселона !За народа не остава , само трохите !