До края на май: Wi-Fi във всяко училище

Отпадането на децата - най-важната битка, смята Красимир Вълчев
10 апр 2019 04:15, Красимир Ангелов
16
До края на май: Wi-Fi във всяко училище
Снимка: БТА

До края на май може би всички училища ще имат Wi-Fi мрежи, които покриват цялата училищна територия, както и защитена интернет среда, съобщи в Ловеч министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той участва в дискусия на тема "Образование", част от Платформата за граждански диалог "Европа в нашия дом" на ГЕРБ.

"Много са предизвикателствата пред нас като система, но две са основните - да обхванем, включим и приобщим всяко едно дете в системата и, второ, да я модернизираме така, че да даде необходимите компетентности и шансове за пълноценен живот и трудова реализация", каза просветният министър, цитиран от БТА.

По думите му отпадането на децата е най-важната битка не само пред образователната система, но и пред държавата и тя зависи най-вече от социално-икономическото развитие на страната.

Според Вълчев първоначалното записване на децата в училище е по-лесната част, но по-трудни са ежедневните посещения, а най-трудната е да са ефективно приобщени и да придобият знанията и уменията.

"Задължени сме да преструктурираме и приема, да насърчим професионалното образование. То задържа деца в страната и районите, помага на българския бизнес", акцентира още образователният министър. Той посочи още, че развитието на държавата ще бъде спъвано именно от недостиг на подготвени кадри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
334 преди 5 години
Голямо постижение! За да може във ВСИЧКИ УЧИЛИЩА учениците да си играят с телефоните по време на час. Да му мислят учителите.
9
0
 
5
 
! Отговори
гого преди 5 години
До края на май: ще пържим мозъците на децата във всяко училище...
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименто и сега си има вифи във всяко училище (почти). Въпроса е да се даде хляб на определена фирма
7
0
 
7
 
! Отговори
Геле преди 5 години
трябва да забраните телефоните в ЧАС! Ще е невъзможно да учат така
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сложите ли wi-fi във всяко училище, край с учебния процес в България.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То суяпер да има wi-fi, ама да се ползва за образователни цели, не да си играят игрички или да ровят в порносайтове
4
0
 
4
 
! Отговори
Kой печели търговете преди 5 години
А1, Виваком и няколко малки фирмички. Оборудванe Huawei. Максималните цени са 10500 лв и 12500 лв (малко или голямо училище). Оборудването е около 6200 лв, настройката и монтажа - още 2000. Останалото се разпределя "по веригата". Остатъка се оформя под формата на "обучение, обследване, тестване, полагане на кабелен канал" и др. трудно доказуеми финансови разходи. А1 и Виваком са си поделили София по братски. Друг не се допуска ...
3
0
 
6
 
! Отговори
проф.Владко Мурдаров преди 5 години
Ееех, ако можеше министърът да говори книжовен и правилен български език .... мечтииииии
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И!
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То българчета не се раждат вече, какъв wi-fi бълнува тоя и на кой му е притрябвал, и той така гордо го каза се едно нещо величествено за България ще се случи. По-скоро инвестирайте средства в оправянето на фертилните проблеми на българските жени, които са ялови и импотентни!