Авиобазите Враждебна и Безмер с вход свободен

Поводът е Денят на авиацията
11 апр 2019 19:12,
0
Авиобазите Враждебна и Безмер с вход свободен
Снимка: BulFoto архив

С "Ден на отворените врати" в авиобазите Безмер и Враждебна и в Музея на авиацията в Крумово утре ще бъде отбелязан Международният ден на авиацията и космонавтиката и 40-ата годишнина от полета на първия български космонавт Георги Иванов. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

В София авиогрупа "Враждебна" ще отвори врати за посетители от 10.00 до 15.00 ч. Ще има статичен показ на авиационна техника, специална техника, стрелково оръжие и екипировка като посетителите ще могат да влизат в кабините на военнотранспортните самолети. Във времето от 10.30 до 10.50 ч. гостите ще имат възможност да наблюдават над летище София кацането на самолет "Спартан" и рулирането на самолетната стоянка на авиогрупата.

В авиобаза Безмер от 9.30 до 12.30 ч. ще бъде организирано изложение на авиационна техника и въоръжение. Експозицията ще бъде представена от самолети Су-25, стрелково въоръжение, екипировка, специална и самолетообслужваща техника. В музея на формированието посетителите ще имат възможност да се запознаят със славната му история и да разгледат изложените експонати. Съвместно с Община "Тунджа" e организиран велопоход за ученици.

Музеят на авиацията - филиал на Националния военноисторически музей, ще отбележи Международния ден на авиацията и космонавтиката с вход свободен от 09.00 до 17.00 ч. и специална програма. Ще бъде представена фотодокументалната изложба "България и Космосът", посветена на българските проучвания за овладяване на Космоса и 40-ата годишнина от полета на Георги Иванов.

Гостите ще имат възможност да видят и филма за първия български космонавт "Длъжен да оцелее". През целия ден посетителите ще имат достъп до кабината на самолет МиГ-21, а от 14.00 ч. могат да разберат повече за космическата оранжерия "Свет", чийто макет може да бъде видян в музея. В 10.30 ч. пред паметника на загиналите летци ще бъдат поднесени венци и цветя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари