Преди Великден: 10 лв. повече за резервоар гориво

Намаление ще има само при автомобили с газови уредби
23 апр 2019 07:11, Анисия Иванова
37

Броени дни преди Великден и денят на голямото пътуване преди празниците простата математика показва, че в зависимост от вида гориво, с което се задвижва автомобилът, поскъпването ще е средно 10 лева за резервоар.

Според експертите само за четирите месеца на тази година барелът суров петрол е поскъпнал с 25 долара и вероятно цената му ще продължи да расте заради сложните международна обстановка на пазара.

Ако пътуваме от София до Бургас, при цена от 2,20 лв. собствениците на автомобилите, които са на масовия бензин А 95, ще трябва да платят с около 3 лв. повече от миналата година, пресмята Bulgaria ON AIR.

Дизелът също отчита ръст от 20 стотинки, което при разстояние от 383 км ще излезе окло 7 лв. по-скъпо от миналата година. Единствено собствениците на автомобили с газови уредби ще усетят положителната разлика в цената.

Високите цени на суровия петрол в момента са продиктувани от военните действия в Либия, гражданският конфликт във Венецуела и обтегнатите отношения между САЩ и Иран.

Справка показва, че най-евтино ще излезе на хората без кола. С днешна дата с автобус до морето ще ни струва 43 лв. Услугите на БДЖ ще ни излязат малко над 28 лв. в посока.

Експертите също така предупреждават, че крайният потребител традиционно усеща понижението на цените на горивата по-бавно отколкото повишението им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
8
 
! Отговори
Александър преди 5 години
Как определихте дизела 7 лева па бензина 3 лева?400 км При цена 2 лева на литър и среден разход от 6 / 100 извън градско са 24 литра х 2 лева са - 48 лева - 2018 година. При цена 2,20 и среден разход 6/100 за 400 километра са 24х2,20 = 52,80 от тук изхождаме с елементарна сметка- 52,80 -48 = 3,20 лева ;) Ай сиктир
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да го увеличите няма да си отложа почивката в гърция
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Високите цени се определят от факта, че колата е станала необходимост и е добър вариант да се дерат кожи.
6
34
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е част от Промяната на президент Румен РАДЕВ - констатиращият нищоправец, ръсещ тъпизми, налагащ падащи вета, последна дупка на кавала, пълен бот, харманлийски тъпир! Но това избрахте вие, плащайте сега!
5
17
 
6
 
! Отговори
Плащач, София преди 5 години
Щом имам кола, значи имам и пари, 10 лева са нищо, плащам двойно!
4
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, като не протестирате с жълти жилетки и се мислите за по-големи тарикати от французите.
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1 нали ги мразими псуваме ''братушките'' що РЕВЕШ сега
2
5
 
44
 
! Отговори
Това... преди 5 години
...вече е абсолютна гавра с хората! Може ли някой да ми обясни на базата на какво се вдига цената на горивото и този път? Може би марсианците са дошли или какво?! Щото аз като ида при шефа и кажа - цената на горивото скача, дай 💰, той се смее... На мен обаче не ми е смешно!
1
27
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само дето не внасяме петрол от Либия и Венецуела, а "братушките" ни дерат кожите.